Minden egy gombnyomásra Az SAS GmbH teljesen megbízik a ZEISS O SELECT digitális mérésvetítőjében

Az SAS GmbH számára elengedhetetlen követelmény az első- és a szúrópróbaszerű minták megbízható mérése, hogy biztosítani tudja az orvostechnikai eszközök hajtóműveinek folyamatos kifogástalan működését. E célnak a pontos, reprodukálható és gyors eléréséhez csak egy gombnyomás szükséges - a hajtómű rendszerek gyártója bevezette a ZEISS O-SELECT digitális mérőprojektorát.

Hogyan ér el sikereket az SAS a ZEISS megoldásaival:
ZEISS O-SELECT
Elért sikerek:
  • Gyorsabb, pontosabb és jobban reprodukálható mérések
  • Kevesebb selejt
  • Jobb minőségi teljesítmény
  • Kezelőtől független mérés

Orvosi műszerek digitalizálása az új, intelligens ZEISS O-SELECT digitális mérőprojektorral

SAS GmbH: orvostechnikai berendezések gyártása

"A hajtómű szerkezeteink másodpercenként maximum 450 fordulatukkal rendkívül nagy sebességeket érnek el," mondja Adam Frey, az SAS GmbH ügyvezető igazgatója. „Annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk, hogy a berendezéseknek a műtőben zavartalanul és stabilan működjenek, azoknak maximális méretpontossággal kell rendelkezniük.” A vállalat most a rehabilitációs berendezésekre specializálja magát és az orvostechnikai berendezések közös kifejlesztésére és gyártására is kibővítette a termékkínálatát. Ez a gyártással és annak következtében a méréstechnológiával szemben is még szigorúbb követelményekhez vezetett: a manuálisan működtetett mérőgépek és a kézzel végzett mérések már nem feleltek meg a minőségbiztosítás igényeinek.

Helyes az alapérintők hossza? Az átmérő a tűréstartományon belül van?
Helyes az alapérintők hossza? Az átmérő a tűréstartományon belül van?
"Bárki, aki képes egy számítógépet használni, kezelni tudja ezt az optikai mérőrendszert is," mondja Wolfgang Benne, a minőségbiztosítási és fogazási részleg munkatársa a ZEISS termék melletti döntést indokolva.
"Bárki, aki képes egy számítógépet használni, kezelni tudja ezt az optikai mérőrendszert is," mondja Wolfgang Benne, a minőségbiztosítási és fogazási részleg munkatársa a ZEISS termék melletti döntést indokolva.

Kihívás: pontos, gyors mérés, amely ezen kívül még felhasználóbarát is

Az SAS GmbH által meghatározott követelmények egyértelműek és világosak: az optikai mérőgépnek közel századmilliméter pontossággal kell működnie, és a gyártási folyamat megbízhatóságának növelése érdekében reprodukálható eredményeket kell rendelkezésre bocsátania. Frey úr számára nagyon fontos volt, hogy egy olyan mérőprojektort találjon, amelyet a könnyű kezelhetőség mellett a gyártó személyzet is készségesen elfogad. A döntése végül nem csak a jó érték-ár viszony miatt esett a ZEISS O-SELECT digitális mérőprojektorára, hanem a rendszer rendkívül egyszerű kezelhetősége miatt is.

„Bárki, aki egy számítógépet tud használni, ezt az optikai mérőrendszert is kezelni tudja majd.”

nyilatkozta Wolfgang Benne, a minőségbiztosítási és hajtómű részleg munkatársa a ZEISS termék melletti döntést indokolva.

Kezelőtől független mérés

Megoldás: megbízható mérés egy gombnyomásra

Már hat héttel a bevezetés után Benne úr hat, az SAS maró, eszterga és meghajtási részlegében dolgozó kollégája is használta a mérőgépet az első és a szúrópróbaszerű minták mérésére. Benne úr szemlélteti, hogy a mérés milyen egyszerű: egy munkadarabot helyez a mérőmezőbe, és lenyomja a digitális mérőprojektor egyetlen gombját. A mérőgép optikai rendszere azonnal felismeri az alkatrész helyzetét. A megfelelő távolságra megközelíti a munkadarabot, kiválasztja a megvilágítás erősségét, és élesre állítja a képet - mindezt automatikusan. Pár másodperc múlva megjelenik a mérőrendszertől jobbra lévő képernyőn az összes rendelkezésre álló program közül automatikusan kiválasztott mérőprogram.

A ZEISS O SELECT másodperceken belül rendelkezésre bocsátja az eredményeket.
A ZEISS O SELECT másodperceken belül rendelkezésre bocsátja az eredményeket.
Az SAS bemutatása

Esztergálás, marás, hajtóművek: a SAS GmbH alapvető kompetenciái, különösen a meghajtástechnológiában szerzett jártassága révén olyan hajtóműrendszereket állít elő, amelyeket az orvosi és rehabilitációs technológiák terén való használatra fejlesztett ki. A 2001-ben alapított vállalat székhelye Obernheimben (Németország) található, és 28 alkalmazottat foglalkoztat. A jelenlegi tulajdonos és ügyvezető igazgató, Adam Frey 2014-ben lépett be az orvostechnológia üzletágába. Mottója: az orvostechnológiának magas színvonalúnak és megfizethetőnek kell maradnia mind a betegek, mind a biztosítótársaságok számára.