ZEISS eMobility megoldások From energy to eMotion

A ZEISS eMobility megoldásai közé egy sor termék tartozik, amelyek egyedi és átfogó minőség-ellenőrzési megoldást nyújtanak az e-mobilitás minden alkatrészéhez: az akkumulátorhoz, a villanymotorokhoz, a teljesítményelektronikához és a hajtáslánchoz. – From energy to eMotion.

Akkumulátor

Az akkumulátorok vizsgálatához és minőség-ellenőrzéséhez egy sor képalkotási, elemzési és méréstechnikai eszközre van szükség. A ZEISS fény-, elektron-, röntgenmikroszkópiás és komputertomográfiás (CT) rendszereket, valamint koordináta-mérőgépeket gyárt a szerkezeti, összetételi, elektronikus és geometriai méreteket érintő tulajdonságok releváns hosszúságskálákon történő megítélése és korrelálása céljából. Így a ZEISS hozzájárul az akkumulátorok biztonságát és az újenergia-járművek teljesítményét lehetővé tévő releváns adatok biztosításához.

Teljesítményelektronika

A teljesítményelektronika az elektromos, a hibrid és az üzemanyagcellás járművek energiaközpontja, mivel ez vezérli az akkumulátor és az elektromos motor közötti áram teljesítményét. A hatékonyabb és megbízhatóbb elektronikai összetevők gyártása érdekében a félvezetők, a nyomtatott áramkörök és a kész modulok minőségének ellenőrzése kulcsfontosságú a különböző hosszúságskálákon.

Villanymotor

A villanymotorok igazi erőművek: kompaktak és könnyűek, ugyanakkor képesek forgatónyomaték leadására, még alacsony sebesség esetén is. Minden alkotóelemnek pontosan illeszkednie kell egymáshoz annak érdekében, hogy ezek a motorok minimális kopással hatalmas teljesítményt nyújthassanak. A motorok legújabb generációja által jelentett egyik kihívás a tekercselés (hairpin) és az állórész pontos gyártása és összeszerelése, valamint az állórészben és a rotorban lévő cellakötegek (stack) gyártása. A ZEISS taktilis és optikai mérőeszközei a minőség-ellenőrzési folyamat minden részére kiterjednek, és támogatják a villanymotorok gyártóit a saját ellenőrzési láncok létrehozásában.

Hajtáslánc

Az elektromos járművek nagyon eltérő meghajtással rendelkezhetnek: ezek lehetnek egy- vagy kétsebességesek, szemben a belsőégésű motorok akár kilenc sebességi fokozatával. A motor és a hajtáslánc háza megegyezik, ezzel csökken az alkatrészek száma és tömege, de a minőségi követelmények maradnak. A kiváló teljesítmény, a minimális kopás és elhasználódás, valamint a csendes működés biztosításához egy sor mérési és ellenőrzési lépésre van szükség. A ZEISS mindegyik mérőeszköztípust gyártja, és konzultál a gyártókkal az ideális minőségbiztosítási rendszerek kidolgozása érdekében.

ZEISS eMobility megoldások A testre szabott siker

Elemzés.

Konkrét minőségi elvárások és az ezekből fakadó igények meghatározása.

Testreszabás.

A ZEISS csapata tökéletesen illeszkedő megoldást nyújt.

További információkat szeretne megtudni a ZEISS eMobility megoldásokról?

Töltse ki az alábbi űrlapot a prospektus letöltéséhez.