Növekvő mérési pontosság a fogaskerék gyártásban

Az osztrák ALBERT GmbH orsós meghajtásainak bonyolult körülmények között – például egy 140 méterrel a tengerszint felett üzemelő fúrósziget részeként is – nap mint nap állandó minőségű teljesítményt kell biztosítaniuk. A vállalat minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy az elképzelhető legnagyobb pontossággal készítse el az orsós meghajtásokat és szavatolni tudja azok megbízható működését. A minőségi vizsgálatok során egy koordináta mérőberendezés támogatja a vállalatot.

Az ALBERT gépgyártó üzem a nagyteljesítményű fogaskerekeit a ZEISS ACCURA segítségével méri

Martin Kirchmaier és Reinhold Malli, a tervező mérnök örült ennek a fejlődésnek.

Martin Kirchmaier és Reinhold Malli, a tervező mérnök örült ennek a fejlődésnek.

A kihívás: pontos mérési eredmények

Ezek a nyomtató gépek dobjainak mozgatását, a sivatagban az antennák forgatását biztosítják. Még akkor is, ha a fogaskerék specialista orsós meghajtásai nagyon különbözőek, mindegyikükre jellemző, hogy a pontosságot és a megbízhatóságot illetőn nagyon magas követelményeknek kell megfelelniük. De 2013-ban Martin Kirchmaier ügyvezető igazgató számára a magas már nem volt elég magas. Megbízásokat akart kapni még a biztonság tekintetében legkritikusabb ipari ágazatoktól is, ezért úgy döntött, hogy tovább fokozza a vállalat által gyártott fogaskerekek pontosságát. Nem csak új szerszámgépet szerzett be, hanem egy olyan koordináta mérőberendezést is keresett, amely lehetővé tette számára a termékek pontosságának az ellenőrzését.

Reinhold Malli mérnök különösen lenyűgözőnek találja az új mérőberendezés pontosságát és ismétlési pontosságát.

Reinhold Malli mérnök különösen lenyűgözőnek találja az új mérőberendezés pontosságát és ismétlési pontosságát.

A megoldás: A ZEISS ACCURA portál típusú mérőberendezés

A fogaskerékgyártó eddig csak a szerszámgépek beépített mérési technológiáját alkalmazta, és egy vízszintes karos mérőberendezéssel és mérőkészülékekkel, mint például idomszerekkel és tolómérőkkel kombinálta azokat. Kirchmaier úr ekkor a ZEISS ACCURA koordináta mérőberendezés mellett döntött. Az ügyvezető igazgató annak érdekében, hogy a kiemelkedő pontosságú mérőberendezés a lehető legjobb teljesítményt nyújthassa, még egy további befektetést is végzett és egy légkondicionált mérőhelyiséget is létrehozott. Most – a beérkező áruk ellenőrzésétől, az első darabok és a szúrópróbaszerűen vett mintadarabok ellenőrzésén keresztül egészen a végső ellenőrzésig szinte minden vizsgálatot ezen a mérőberendezésen végeznek el. Ugyanezt a gépet alkalmazzák a nagy igényeket támasztó fogaskerekek alkatrészeinek 100%-os ellenőrzésénél is, például azoknál, amelyek a vízalatti működnek.

A nagy pontosságú portál típusú mérőberendezés segítségére van új megrendelések megszerzésében is

Az ALBERT cég a különböző nyersanyagokból az orsós meghajtások bármilyen típusát elkészíti.

Az ALBERT cég a különböző nyersanyagokból az orsós meghajtások bármilyen típusát elkészíti.

Előny: a mérési pontosság megnövekedett, új rendeléseket is kaptak

A korábbi, – a minőségi jellemzők kézi rögzítését magába foglaló – módszerhez viszonyítva az ALBERT cég jelentősen csökkentette a mérési időket. Azonban az a legfontosabb, hogy a gép nagyobb pontossága nagyobb biztonságot nyújt a tervező és gyártó részleg munkatársai számára. Így jobban ellenőrizni tudják a munkájuk pontosságát és el tudják végezni az esetleg szükséges finom beállításokat. Kirchamier úr, az ügyvezető igazgató nagyon elégedett: „Most másként értelmezzük a minőséget – és képesek vagyunk még a nukleáris technológiák különösen bonyolult dokumentációjának biztosítására is.” Kirchmaier úr előrelátása kifizetődött: Az új mérőberendezésnek köszönhetően egy új megrendelést kapott egy angol atomerőmű kapumeghajtásainak gyártására.