Mobil méhsejtlemez e-hajtóművel ZEISS CARFIT eMOBEE

Automatizált méhsejtlemez

Az automatizált, önjáró CARFIT eMOBEE méhsejtlemez hatékonyan szállítja az alkatrészeket A-ból B-be, és fenntartható módon támogatja a mérőszoba automatizált folyamatait.

Előnyök dióhéjban

ZEISS CARFIT eMOBEE

  • Támogatja a mérőszoba automatizálási folyamatait
  • Lehetővé teszi a mérőgépek hatékony használatát
  • Használata csökkenti a beállításhoz szükséges időt, és intenzívebb folyamat-ellenőrzést tesz lehetővé
  • A könnyű és stabil méhsejtszerkezetnek köszönhetően minimális súly mellett maximális stabilitást biztosít
  • A négykerékhajtásnak köszönhetően kis helyigényű, továbbá oldalirányú mozgásra és 360°-os forgásra is képes
CARFIT_eMOBEE_Wabenrasterplatte_mit_CARFITlite

ZEISS CARFIT eMobee

Tulajdonságok

A mérési folyamat automatizálása

Kérésre a rakodórendszer teljesen automatikusan érkezik a mérőgéphez. Az egyedileg kódolt chipek A-ból B-be juttatják a rendszert. A chipek elektronikus jelöléseit a ZEISS az ügyfél telephelyén rögzíti, majd megfelelően kódolja. A ZEISS CARFIT eMOBEE beépített kamerája leolvassa a chipen lévő információkat.

E-Drive

A ZEISS CARFIT eMOBEE elektromos motorral rendelkezik, és beépített akkumulátorokkal működik. Az akkumulátor élettartama a terheléstől, az útvonaltól és a használat gyakoriságától függ – normál üzemi körülmények között egyetlen töltés több napos használatra elegendő. A kezelő választhat az automatizált és a manuális üzemmód között.

Könnyű méhsejtszerkezetes kialakítás

Az alumíniumból készült méhsejtszerkezet minimális tömeg mellett maximális stabilitást biztosít. Ez az egység olyan terhelést is elbír, amely más szállítási megoldások rakományaihoz képest körülbelül 30 százalékkal nehezebb. A nagy pontosságú lyukrács az összes mérendő munkadarab rögzítését lehetővé teszi. A rendszeren nehéz elemek vagy több alkatrész rögzítése is megoldható.

Agilis szállítási jellemzők

Az egyedülálló négykerékhajtású kialakításnak köszönhetően a szállítórendszer összes kereke egyénileg irányítható. E mindenirányú meghajtásnak köszönhetően a lemez bármikor bármilyen irányba kormányozható. Ez biztosítja a szinte minden felületen megbízható mozgást és a helytakarékos navigációt, így a lemez kisebb mérőszobákban is használható.

Nagyobb teljesítmény

A ZEISS CARFIT eMOBEE-val az egyes alkatrészek az előre meghatározott ütemterv szerint automatikusan érkeznek a gyártósorról a mérőszobába, sőt akár a kijelölt mérőgéphez. A több eszköz egyidejű használata drasztikusan lecsökkenti a gépek állásidejét.