A kompakt osztály referenciagépe

ZEISS CONTURA

A megbízható és kompromisszumok nélküli minőségbiztosításért

A legújabb generáció még precízebb, és a nagyobb mérési tartomány mellett az optikai szenzorok nagyobb csomagját is kínálja.

ZEISS CONTURA

Jellemzők

A kiemelkedő scanning technológia, a ZEISS CALYPSO referencia szoftver és a magas összehangoltságú általános koncepció rögzítik a ZEISS CONTURA helyét osztálya alapvető gépeként.

Kényelmes kezelés

A rendszer kezelése egy felhasználóbarát kezelőpulton keresztül történik, melyhez nincs szükség számítógépre. A progresszív joystick-kel az összes tengelyirányú mozgás könnyebben és precízebben vezérelhető. A sebesség CNC módban vezérelhető.

Számítógéppel támogatott pontosság (Computer-Aided Accuracy, CAA)

A portál dinamikus erőknek van kitéve, melyek különösen a szkennelés folyamán befolyásolhatják a pontosságot. A ZEISS CONTURA kiszámítja az ilyen inerciahatásokhoz szükséges kompenzáció mértékét. Ez biztosítja, hogy a szükséges precizitás nagy mérési sebességek esetén is fennmaradjon.

A ZEISS CONTURA-t rögzített passzív szenzorral, rugalmas RDS forgatható mérőfejtartóval vagy aktív szkennelő mérőfejjel szállítjuk
A ZEISS CONTURA-t rögzített passzív szenzorral, rugalmas RDS forgatható mérőfejtartóval vagy aktív szkennelő mérőfejjel szállítjuk

Robusztus és precíz

A ZEISS CONTURA gépeken konfigurációtól függően kerámia vagy CARAT technológiájú vezetőpályákat használunk a magasabb fokú merevség, az alacsony hőtágulás és a mozgatott tömeg minimalizálása érdekében. Az összes csapágy mindhárom irányban konzisztens stabilitást biztosít magas mozgási sebességek és gyorsulás esetén is.

A ZEISS CONTURA független rögzítésű üvegkerámiából készült mérőlécei gyakorlatilag tágulásmentesek, ezért nem igényelnek további hőmérsékletérzékelőket vagy matematikai kompenzációt. Alkalmasak üzemi használatra, továbbá a szennyeződések és egyéb behatások ellen is védettek.

Szenzorváltozatok

A ZEISS CONTURA-t rögzített passzív szenzorral, rugalmas RDS forgatható mérőfejtartóval vagy aktív szkennelő mérőfejjel szállítjuk. Az összes szenzorváltozat lehetővé teszi a szkennelést. A szünetektől és problémáktól mentes mérések érdekében az aktív mérőfejes modellnél a ZEISS navigator technológia alaptartozék.

Direct

A direct szenzorral ellátott modell ideális függőleges geometriájú, ferde jellemzők nélküli kisebb alkatrészek mérésére. A ZEISS VAST XXT szkennelő szenzorral felszerelt ZEISS CONTURA direct különösen kedvező megoldást kínál a ZEISS szkennelő technológia világába történő belépéshez - gyártási célú felhasználásra és az egyes feldolgozási lépések folyamatvizsgálatára egyaránt.

Active

A ZEISS CONTURA active standard verzióját navigator technológiával szállítjuk az egyetlen problémamentes folyamat során elvégzett, gyors szkennelés érdekében. A ZEISS CONTURA a ZEISS VAST XTR gold vagy VAST XT gold aktív szkennelő mérőfejeivel működtethető a mély és eltolt jellemzők magas termelékenységgel végzett mérése céljából.

Opciók

  • Magas hőmérsékleti gradiens (HTG, High Temperature Gradient) nagyobb hőmérséklettartományhoz (18-26 °C) azonos mérési bizonytalanság mellett. A munkadarab hőmérsékletét mérő érzékelőkkel.
  • Beépített szenzorállvány az újrakalibrálás nélküli maximális reprodukálhatóságért
  • QuickChange gyors szenzorváltás az aktív mérőfejekhez
  • A ZEISS AirSaver 60%-kal kevesebb sűrített levegő fogyasztást eredményez

A ZEISS CONTURA műszaki adatai

Pontos mérés a ZEISS mérőfejrendszer segítségével

 

ZEISS VAST XT gold / ZEISS VAST XTR gold

ZEISS VAST XXT / ZEISS XDT

Mérési tartomány X/Y/Z

Hossz méréshiba E0 (μm)

Hossz méréshiba E0 (μm)

7/7/6 - 7/10/6

1.5 + L/350

1.7 + L/350

9/12/8 - 9/16/8

1.6 + L/350

1.8 + L/350

10/12/6 - 10/16/6

1.7 + L/350

1.8 + L/350

12/18/10 - 12/24/10

2.1 + L/350

2.2 + L/350