Hordozható lézerszkenner gyors adatrögzítéshez ZEISS T-SCAN
Complete laser scanning solution from ZEISS impresses with its exceptional performance, user friendliness and flexibility

Gyors, intuitív és kimagaslóan precíz 3D szkennelés

Az innovatív, komplett lézerszkenner kivételes teljesítménye, felhasználóbarát kialakítása és rugalmassága le fogja nyűgözni Önt.

ZEISS T-SCAN

Jellemzők

Gyors, intuitív és kimagaslóan precíz 3D lézerszkenner. A kézi ZEISS T-SCAN szkennelő lézer egy teljes körű megoldás, mely új dimenziót képvisel a koordináta-méréstechnikában.

Univerzális modulrendszerű koncepció

Az univerzális modulrendszerű koncepció tökéletesen összeillő elemeket tartalmaz (követőkamerát, kézi szkennert és tapintófejet), így a lehető legnagyobb fokú rugalmasságot kínálja számos alkalmazási területen.

Ergonomikus kialakítás

A ZEISS T-SCAN lézerszkenner ergonómiáját az kezelő személy igényeihez igazítottuk, így a szkennelési folyamat intuitív és nem fárasztó. 

Különböző optikai követőrendszerek

Az optikai követőrendszerek nagy dinamikaátfogást kínálnak a különböző felületek és eltérő felülettulajdonságokkal bíró tárgyak adatainak precíz rögzítéséhez.

Nagy teljesítményű szoftver

A ZEISS colin3D szoftverplatform következetesen hatékony és projektorientált munkafolyamatot biztosít a mérés teljes hossza alatt.

Felhasználóorientált, ergonomikus kialakítás

A ZEISS T-SCAN kézi lézerszkenner ergonómiáját a kezelő személy igényeihez igazítottuk, így a szkennelési folyamat intuitív és nem megerőltető. Pehelykönnyű és kompakt szenzorháza még a legnehezebben elérhető területeken való adatrögzítéshez is ideálissá teszi a készüléket.

A kiemelkedő technikai jellemzők, például a különböző tárgyfelületek szkennelése esetén alkalmazható nagy dinamikaátfogás és az ezidáig páratlan adatátviteli sebesség egyedülálló szkennelési sebességet és precíz mérési eredményeket tesznek lehetővé.

A ZEISS T-SCAN kézi lézerszkenner ergonómiáját a kezelő személy igényeihez igazítottuk, így a szkennelési folyamat intuitív és nem megerőltető.
A ZEISS T-POINT tapintófeje gyorsan és megbízhatóan rögzíti a kiválasztott mérési pozíciókat, így tökéletes megoldást kínál egypontos mérésekhez olyan területeken, mint például a (vágott) szélek és a vonalas geometriájú alakzatok.

Tapintófej a gyors pontméréshez

A ZEISS T-POINT tapintófeje gyorsan és megbízhatóan rögzíti a kiválasztott mérési pozíciókat, így tökéletes megoldást kínál egypontos mérésekhez olyan területeken, mint például a (vágott) szélek és a vonalas geometriájú alakzatok. A készüléket hagyományos mérőfejekkel is lehet használni, amelyek könnyen és gyorsan cserélhetőek. 

Simple on-site calibration ensures a quickly change of the measuring field by swapping the lenses

Free Evaluation Software for 3D Point Clouds

GOM Inspect

Benefit from the free, pre-installed GOM Inspect software for ZEISS T-SCAN. The software combines basic inspection tools with application-specific functions for the analysis of 3D measurement data in quality control, product development and production.

The free software for generating polygon meshes can be used as a viewer for measuring results and CAD data. It is designed for users who process and evaluate 3D data. The parametric functionality that ensures traceability of measurement data is not fully available in GOM Inspect. The creation of templates or macros for multiple evaluation and the parametric inspection functionality are only fully available in GOM Inspect Professional.

Dynamic referencing

Capture 3D data with high precision, even on moving objects – with the dynamic referencing function, you perform your measurements independently of component movements and difficult ambient conditions, including vibrations (production environment, e. g. a press shop, or parts in operation, e. g. measuring sealings on moving car doors, etc.). 

ZEISS T-SCAN can be controlled by many different direct real-time interfaces, making system integration into existing processes easy and straightforward.

Universal software interfaces

From data acquisition through data processing all the way to data comparison – the ZEISS T-SCAN can be controlled by many different direct real-time interfaces, making system integration into existing processes easy and straightforward. 

Optikai követőrendszerek különböző mérési mennyiségekhez

Az aprótól egészen a nagyalakú alkatrészekig a CS+, 20 és LV követőrendszer konfigurációk minden esetben biztosítanak ideális megoldást mérési feladatához.

ZEISS T-TRACK CS+

Még egy „plusz” a nagyobb rugalmasság érdekében

A ZEISS T-TRACK CS+ optikai követőrendszer az összes többi rendszerelemmel való optimális kompatibilitása révén a méréstechnikai alkalmazásmódok széles skálájának ad teret. A magas adatfeldolgozási arányi azt jelenti, hogy a mérések maximális sebességgel haladnak, így minimalizálják a gép kihasználtsági idejét. 

ZEISS T-TRACK 20

Új követőrendszer 20 m³-es mérési kapacitással

Teljesen új fejlesztésű kameratechnológia kiváló minőségű ZEISS optikával és 20 m³-es  mérési kapacitással. 

ZEISS T-TRACK LV

Nagy kapacitású követő

Az innovatív szkennelő és követő kombinációjának egyedülállóan nagy mérési kapacitásával teljesen új perspektívát tárhat fel az optikai 3D digitalizáció terén. Mostantól a nagyalakú tárgyakról gyorsabban és egyszerűbben rögzíthet 3D adatokat. A kézi lézerszkenner nagy szkennelési sebessége és akár 35 m³-es követőkapacitása maximális mozgási szabadságot kínál a hatékony mérés érdekében.

Zavartalan áramlás a gyártósoron

A ZEISS T-SCAN hordozható lézerszkennere gyors és precíz megoldásnak bizonyult

Sebessége és kimagasló precizitása a kezdetektől fogva lenyűgöz.

Ralf Redecker, a VULKAN vulkanizációs részlegének munkatársa

Széles körű felhasználás

Minőségbiztosítás és -ellenőrzés
 
 • Névleges és tényleges CAD adatok összehasonlítása
 • Határfelület vagy él kiválasztása (fémlemez alkatrészek)
 • Üzemi ellenőrzés

Szerszám- és öntőforma készítés

 • Szerszámrekonstrukció
 • Adatok leolvasása a megmunkálási útvonalak létrehozásához
 • Tényleges adatrögzítés a szerszámjóváhagyás után
 • Komplex hegesztett alakzatok ellenőrzése
 • Idomszerek és rögzítőelemek beállítása

Gyors gyártás

 • 3D adarögzítés a gyors mintakészítéshez
Reverse engineering
 
 • Kimondottan komplex geometriák reverse engineering adatként történő rögzítése

Tervezés

 • Tervezési modellek szkennelése CAD downstream feldolgozáshoz és dokumentáció készítéséhez.
 • Karaktersorok rögzítése
 • Bázisfelület (referenciafelvétel) gyors rögzítése

Komplex alkatrészmozgások rögzítése pl. a befogás során

Archeológia, művészettörténészeti tárgyak dokumentálása, stb.

Alkalmazási területek az orvostechnológiában (mozgáselemzés, stb.)

Érdekli a ZEISS T-SCAN? Lépjen velünk kapcsolatba!

Adja meg adatait, és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy megválaszoljuk kérdéseit:

A ZEISS T-SCAN műszaki adatai

 

ZEISS T-SCAN

Measurement depth

+/- 50 mm

Line width

up to 125 mm

Mean working distance

150 mm

Line frequency

up to 330 Hz

Data rate 

210.000 points/second

Weight

1100 g

Sensor dimensions

300 x 170 x 150 mm

 

ZEISS T-TRACK CS+

ZEISS T-TRACK 20

ZEISS T-TRACK LV

Measuring distance: object-camera

2.0 m – 4.0 m

2.0 m - 6.0 m

1.5 m – 7.5 m

Measuring volume

6.3 m3

20 m3

35 m3

Field of view

Up to 2466 mm x 2178 mm

Up to 3200 mm x 2500 mm

Up to 3700 mm x 2600 mm

Measuring rate

Up to 4 kHz

Up to 4 kHz

Up to 4.5 kHz

Dimensions

1150 x 180 x 150 mm

1150 x 180 x 150 mm

1157 x 230 x 175 mm