Automatizált 3D digitalizálás és ellenőrzés

ZEISS AIBox

Szakirodalom letöltése vagy rendelése

Lépjen kapcsolatba velünk

A mérést segítő rendszer autókarosszéria gyártáshoz

A ZEISS AIBox a gyártáshoz közel hozza a nyomon követhető koordináta-méréstechnikát. Csökkenti a mérőállomásig tartó utat és lerövidíti a méréshez szükséges időt a robot és az optikai szenzorok alkalmazása által.

Korszerű teljes rendszer – automatizált scanninghez

Teljesen zárt, teljesen védett és integrált

A ZEISS AIBox egy teljesen burkolt mérőcellával rendelkezik. Ez nem csupán a munkavédelem optimalizálását szolgálja, de úgyszintén védelmet nyújt a magasfelbontású méréstechnika számára a külső behatásokkal szemben. A külső fényt kizárja, a szennyeződést csökkenti és nagyobb hőmérséklet stabilitást nyújt a gyártócella. Az integrált komputer munkaállomás optimális elhelyezése lehetővé teszi a helymegtakarítást és az ergonómiailag helyes munkavégzést – közvetlenül a scanning doboznál.

Gépi vezérlésű optikai szenzorok a magas mérési sebességekhez és 3D elemzésekhez

A gépi vezérlésű optikai 3D mérőrendszert elsősorban a gyors gyártósori elemzésekhez tervezték. Ugyanakkor a ZEISS mérési szakértelmével van felszerelve. Innovatív technikai jellemzők: mint például a kék LED technológia, az integrált élmegvilágítási modul és az integrált fotogrammetria rendszer alapozta meg a 3D mérőrendszer kiváló átfogó pontosságát.

ZEISS CALIGO mérőszoftver – egy megoldás kettő helyett

A ZEISS AIBox automatizált mérőcellája a ZEISS CALIGO mérőszoftverrel fut, mely rendkívül sikeresnek bizonyult az autókarosszéria gyártás területén. A mérőszoba személyzete rugalmasan bevethető a scanning doboznál. A mérési programok a géptől függetlenül használhatók.