ZEISS DotScan

Kromatikus fehér fényű szenzorok segítségével a munkadarab topográfiája érintésmentesen rögzíthető. Általában akkor használatosak, amikor az érzékeny, tükröző vagy alacsony kontrasztú felületek miatt más szenzorok használata bonyolult.

A ZEISS DotScan kiemelkedő választás szabad formájú felületekhez és akár tükörsima elemekhez is. A kromatikus fehér fényű szenzorok – így a ZEISS DotScan – tökéletes választást jelentenek, amikor a tapintók vagy a kameraszenzorok elérik korlátaikat az érzékeny, lágy, tükröző vagy alacsony kontrasztú felületeken. A ZEISS DotScan használatával az olyan erősen tükröző felületek, mint például a térdprotézisek fém részei festékspray használata nélkül vizsgálhatók. Így az átlátszó lakkozott felületek is megkülönböztethetők az alattuk lévő többi fém rétegtől.

A ZEISS DotScan három különböző méretben három különböző mérési tartományhoz érhető el: 10, 3 és 1 mm-es formában. A szenzor teljesen automatikusan cserélhető egyéb kontakt vagy optikai szenzorra egy adott CNC futáson belül. 2,5 fokos lépéseivel a forgatható fej be tudja állítani a ZEISS DotScant úgy, hogy az merőleges legyen a vizsgált alkatrész felületére. És mivel az 1 mm-es ZEISS DotScan mérési szöge plusz/mínusz 30 fok, még az erősen ívelt alkatrészek is vizsgálhatók. A szenzor működésének köszönhetően számos különböző anyag nehézség nélkül vizsgálható bármilyen oldalról. Körasztallal használva még 4 tengelyű vizsgálati feladatokhoz is alkalmas.