VAST XTR gold

Mérési pontok gyors felvétele

A beépített forgótengelynek köszönhetően az új VAST XTR gold mérőfej mindig a mérés alatt álló jellemző irányába pozicionálja a tapintót, erőkifejtés nélkül mozogva a mélyedésekben, melynek köszönhetően bárhova eljut, ahol szükség van rá.

Termékáttekintés

A VAST XTR gold a VAST XT gold kialakításán alapul. A VAST XTR teljes körűen támogatja a VAST navigator és VAST performance funkciókat. A VAST navigator egy szakértő rendszer, mely a kívánt pontossághoz szükséges optimális mérési sebességet javasolja. A VAST performance funkció lehetővé teszi a tapintó számára a megszakított kontúrok sebesség és precizitás veszteség nélküli scanningjét.


A legfontosabb megkülönböztető jellemző a beépített forgócsatlakozás. Lehetővé teszi a tapintótányér elfordítását 15 fokos lépésközökkel, melynek következtében az mindig az alkatrészhez viszonyítva megfelelő szögbe pozicionálható.

 

A beépített forgócsatlakozással felszerelt VAST XTR a hagyományos rögzített tapintókhoz hasonlóan megbízható és pontos. A felhasználók számíthatnak a megszokott precizitásra. A mérőfej a munkadarabok széles választékán mutathatja be tudását. Ezek közé a sok jellemzővel és szögpozícióval rendelkező alkatrészek tartoznak, mint például a helikopterek és mozdonyok fogaskerék váltóházai. A VAST XTR gold forgásszimmetrikus munkadarabokhoz is alkalmas, így például szellőztetőrendszerek fogaskerekeihez vagy turbinákhoz. A forgócsatlakozásnak köszönhetően a mérőfej eléri a belső fogaskerekeket, melyek mérése eddig csak komplex tapintó konfigurációk használatával volt lehetséges.

 

Az új szenzornak különösen pozitív hatása van a nagy és nehéz alkatrészekre, pl. a hajóépítő-, szélenergia- vagy nehézgépiparban. Több mint öt tonna tömegű munkadarabok esetén nehéz a kívánt pontossághoz és munkadarab tömeghez alkalmas körasztalt találni.