ViScan

Középpontban a két dimenzió

A manapság mérendő darabok komplexitása annyira kiterjedt, hogy csupán taktil vagy optikai szenzorok önmagukban történő használata már nem elégséges. A ViSCAN 2D optikai mérőfejeivel lehetőség nyílik taktil és optikai mérések egy gépen történő elvégzésére.

Termékáttekintés

A ViScan-t az összes szempontot illető rugalmasság jellemzi: az RDS-sel kombinálva minden térirányban végzett méréseket tesz lehetővé az alkatrész átfogatása nélkül. Különböző lencsék is rendelkezésre állnak. A munkatávolság gyakorlatilag független a felhasznált lencséktől, lehetővé téve a mélyen levő jellemzők mérését. A képi méréseken túl az automatikusan fókuszált rendszer kamerasíkhoz viszonyítottan függőleges méréseket is lehetővé tesz.


A ViScan különösen alkalmas nagyon kicsi vagy kétdimenziós geometriával rendelkező és/vagy puha anyagokból, például fémlemezből, gumiból vagy műanyagból készült alkatrészek mérésére. Bonyolult mérések is elvégezhetők az alacsony kontrasztú próbatesteken, például lyukasztott részegységeken vagy nyomtatott áramkör kártyákon, LED-del megvilágított mozgó továbbítású fényfokozatokon.