ZEISS ROTOS

Felületi érdességmérő berendezés, mely minden jellemzőt egyesít egyesít.

Méret, alak/helyzet és felületi érdesség automatikus mérése egyetlen gépen: Nagyobb termelékenység - egyetlen jegyzőkönyv.

Szakirodalom letöltése vagy rendelése

Lépjen kapcsolatba velünk

ZEISS ROTOS

A ZEISS ROTOS olyan felhasználók számára készült, akik koordináta-mérőgépen (KMG) méretet, helyzetet vagy formát vizsgálnak, de ugyanazon a munkadarabon érdességet és hullámosságot is mérniük kell. A ZEISS ROTOS felületi érdességmérő berendezésnek köszönhetően az adott műszaki rajz minden jellemzője egyetlen KMG-vel teljes körűen mérhető és egyetlen jegyzőkönyvben szerepeltethető. Ezentúl nem lesz szükség a felületi érdességmérő műszerre való átállásra.

Ismételt befogás nélkül érhetők el az egyes mérési pozíciók, és a teljesen automatikus működés is lehetséges anélkül, hogy a kezelő hatással lenne a felületi érdesség mérésére. Mindez pár másodpercet vesz igénybe, szemben a korábbi több perccel. Mivel már nincs szükség a munkadarab áthelyezésére és befogására, a teljes eljárás során lényegében megszűnik a hibalehetőség és a kezelői befolyásolás.

Ez még nem minden: A ZEISS ROTOS rugalmas módon pozicionálható adott munkadarab összes felületének ismételt befogás nélküli eléréséhez. A szenzor ezen kívül rendelkezik forgatható/dönthető tengellyel is. A ZEISS ROTOS mérési adatai Bluetooth-os összeköttetésen jutnak el az elemzést végző számítógépbe. Az adatok egy meghajtón keresztül importálásra kerülnek a CALYPSO szoftverbe, majd más mérési adatokkal együtt közös jegyzőkönyvbe illeszthetőek. A ZEISS ROTOS számos VAST típusú mérőfejjel rendelkező koordináta-mérőgéphez kapható.