A dinamikus jegyzőkönyvek megjelenítése

ZEISS PiWeb Module Monitor

A Monitor-t hatékonyságra, ugyanakkor egyszerű használatra tervezték. A termékspecifikus és általános jelentések lehetővé teszik, hogy Ön a folyamat adataihoz bármikor és bárhonnan hozzáférjen. A dinamikus jelentések által lehetőség nyílik a lényeges adatok azonnali, gyártási folyamat közbeni elemzésére.

Információk letöltése vagy igénylése

Lépjen kapcsolatba velünk

Monitor

  • Minőségi és folyamat adatok valós idejű ellenőrzése
  • Könnyű navigálás a mérési adatok között (adatelemzésre szolgáló részletező lapok, elkülönítés és csoportosítás a csoportelemzéshez)
  • Egyszerű hozzáférés az összes fontos statisztikai értékhez és kalkulációhoz
  • Interaktív CAD megjelenítés
  • Gyakori vizsgálatok mint pl. mérőeszközök R&R (reprodukálhatóság és ismételhetőség) vizsgálata vagy összeszerelési elemzések

Dinamikus és interaktív

A Monitor azonnal megmutatja a legfrissebb mérési eredményeket a ZEISS PiWeb szerverének  segítségével. Valamennyi, a jelentésbe már beépített grafikon és értékelés azonnal megjeleníti az új adatokat. A mélyreható mérési elemzésekhez pedig a Monitor egyetlen kattintással az összes legfontosabb statisztikai érték és elemezés hozzáférését lehetővé teszi Önnek. Könnyedén eligazodhat a jelentések között a kapcsolt jelentések vagy jelentés oldalak felhasználásának segítségével.

Részletező oldalak

A részletező oldalak lehetővé teszik a tűrés eltérések vizsgálatát és a különbségek feldolgozását. A Monitor tartalmazza a leggyakoribb részletező oldalakat, egyben megkönnyítve az egyedi oldalak létrehozását és hozzáadását.

Statisztika

Részletes elemzés elkészítéséhez könnyen hozzáférhet a leggyakoribb statisztikai paraméterekhez: mint pl. a minimum-, maximum-, a középértéktől való eltérés, szórás valamint cp, cpk képességindexek. Ezeket a paramétereket vagy a jelentésben tudja közvetlenül megjeleníteni, vagy pedig bármelyik ábrára való kattintással férhet hozzájuk

Mérőeszközök reprodukálhatóság és ismételhetőség vizsgálata

A mérési folyamat hasonló eltéréseknek van kitéve csakúgy, mint maga a gyártási folyamat.

A ZEISS PiWeb segítséget nyújt Önnek mérési folyamatának pontosság-értékelésében az I-es, II-es és III-as mérési rendszerelemzés-típusok használatával. Sokatmondó ábrák valamint a kívánt statisztikai értékek (átlag és tartomány vagy ANOVA) könnyítik meg mindezen mérési rendszerelemző tanulmányok elkészítését a PiWeb-bel. A Monitor interaktív kézi mérési adatbevitel funkciója elősegíti az összes szükséges adat begyűjtését.

CAD

A Monitor közvetlenül a CAD modellben tudja mutatni a mérési eredményeket. A CAD modellek interaktívak maradnak, ami azt jelenti, hogy továbbra is lehetőség van forgatásukra, méretváltoztatásukra és mozgatásukra a végleges jegyzőkönyvben is.

Az optikai mérések által nyert pontfelhő adatok - mint pl. a G3D formátum - elemzését úgyszintén támogatja a ZEISS PiWeb.

Interaktív kézi mérési adatbevitel

Még manapság is sok mérési adatot nyerünk kézi mérőeszközök használatával. A Monitor megkönnyíti ezt a folyamatot azáltal, hogy lehetővé teszi a mért értékek közvetlen bevitelét a jelentésekbe. A beviteli maszk csökkenti a hibás adatbevitelt és az ellenőrző személyzet azonnali visszajelzést kap a tűrések és figyelmeztetési határértékek átlépését illetően.