Alakítsa át a mérési adatokat értékelhető eredményekké! ZEISS PiWeb

Skálázható jegyzőkönyvkészítő és statisztikai elemző szoftver

ZEISS PiWeb

Immár nem kell szoftverszakértőnek lennie a lényeges információkat nyújtó jegyzőkönyvek összeállításához: a ZEISS PiWeb egy olyan skálázható jegyzőkönyvkészítő és statisztikai elemző szoftver, amely segít mérési adatai értékelhető eredményekké történő átalakításában.

Előnyök

 • Komplex adathalmazok egyszerű megjelenítése
 • Intuitív navigáció: Könnyen szűrheti, rendezheti és csoportosíthatja a mérési adatokat
 • Standard és testreszabható jegyzőkönyvek
 • Mobilalkalmazás a mérési adatok eléréséhez és elemzéséhez

Jelenítse meg egyszerűen mérési adatait!

Azonosítsa gyorsan a potenciális minőségi problémákat a számos rendelkezésre álló megjelenítő eszköz segítségével: A ZEISS PiWeb többek között interaktív CAD-nézetek, űrlapdiagramok és ábrák integrációját kínálja a jegyzőkönyvek összeállításához.

Állítson össze jegyzőkönyveket a lehető legintuitívabb módon!

A jegyzőkönyvek összeállítása a ZEISS PiWeb segítségével rendkívül egyszerű: A „drag & drop” segítségével intuitív módon dolgozhat, a szoftver pedig valamennyi végfelhasználó (pl. méréstechnikai szakemberek, gyártási alkalmazottak, menedzserek) számára standard és testreszabható sablonokat kínál. A kívánt adatok gyors elérése érdekében a ZEISS PiWeb könnyen kezelhető az adatok szűrése, csoportosítása és rendezése szempontjából.

A mérési adatok megtekintése és elemzése menet közben

Akár a telephelyen tartózkodik, akár nem, a ZEISS PiWeb alkalmazás segítségével gyorsabban reagálhat a minőségi problémákra. Ellenőrizze a mérések állapotát, tekintse meg a minőséghez kapcsolódó értesítéseket, tanulmányozza a jellemzők részleteit, és elemezze a mérési adatokat 3D-ben – függetlenül attól, hogy épp hol tartózkodik.

Achim Schmid, a Metabo minőségi koordinátora

Most minden adatunk tárolása központilag történik. Ráadásul a korábbi megoldáshoz képest a ZEISS PiWeb jegyzőkönyvek megjelenésük alapján most sokkal könnyebben használhatók, így sokkal gyorsabban láthatjuk, hogy hol vannak problémák. Csapatunk így azonnal látja, hogy egyedi hibáról van-e szó, vagy a túllépett küszöbértékek irányába mutató tendencia lépett fel.

A ZEISS PiWeb a legtöbb mérőeszközzel és az általános adatformátummal kompatibilis

A ZEISS PiWeb rendkívül rugalmas: nemcsak a ZEISS rendszerek adatait támogatja (például CMM, CT, mikroszkóp, optikai eszközök stb.), hanem más, nem a ZEISS által gyártott rendszerekét és kézi mérőeszközökét is.

Jegyzőkönyvezési megoldások minden iparág számára

Chrom Scheinwerfer
Automotive (Car Body | Powertrain)
The image of metal-working machine
Mold Industry | Machine Engineering
Medical

Megoldások a ZEISS PiWeb

A ZEISS PiWeb skálázható. Önálló munkaállomásként, hálózatként vagy felhőmegoldásként is elérhető. A ZEISS így kis- és nagyvállalatok számára egyaránt kínál megoldásokat.

Önálló munkaállomás megoldások

A professzionális jegyzőkönyvkészítés világába történő belépés egyszerű és megfizethető: a ZEISS PiWeb reporting és a ZEISS PiWeb reporting plus eleve integrálva van az olyan jól ismert méréstechnikai alkalmazások szoftvereibe, mint például a ZEISS CALYPSO vagy a ZEISS CALIGO.

Hálózati megoldások

Több mérőgép és egyéb adatforrás adatainak összegyűjtésétől, több részleg vagy telephely adatainak kiértékelésétől kezdve a ZEISS PiWeb sbs (kisvállalati megoldás) és a ZEISS PiWeb enterprise hálózati megoldásokat kínálja.

Felhőmegoldás

Újdonság a piacon a ZEISS PiWeb cloud: digitális megoldás, amely az adattárolást és a kiszolgáló alkalmazást a felhőbe helyezi, melynek révén csökken a szükséges helyi informatikai erőforrások igénybevétele. Ezenfelül rugalmasan skálázhatja a megoldást az adott alkalmazásnak megfelelően.

ZEISS PiWeb modulok

Megjelenítés, vázlat és tervezés

A ZEISS PiWeb modulok széles választékát kínálja a jegyzőkönyvkészítési folyamat minden egyes feladatához.

ZEISS PiWeb monitor

A ZEISS PiWeb monitor adatmegtekintési célokat szolgál: ez a jegyzőkönyvek, azon belül is a pontfelhők, CAD-modellek és statisztikák megjelenítésére szolgáló modul. A modul lehetővé teszi az adatokkal történő interakciót és azok rögzítését is (például kézi mérések alapján).

ZEISS PiWeb designer

Nevéhez hűen a ZEISS PiWeb designer a jegyzőkönyvek és az azokat alkotó elemek tervezéséhez kínál megoldást az ön által választott alkalmazási területen: használatával lehetővé válik a táblázatok és egyedi űrlapok létrehozása, a CAD-modellek integrációja és még sok minden más.

ZEISS PiWeb planner

Adminisztratív igények tekintetében a modul lehetővé teszi az alkatrészek, a névleges adatok, a mérések, a felhasználói hozzáférési jogok és jogosultságok, a kiszolgálói feladatok és az adatbázis-konfigurációk kezelését.

Get ready for ZEISS PiWeb 8.0

New features you do not want to miss

The latest ZEISS PiWeb release provides numerous software improvements and new features that can be tailored to users' needs:

 • License-free ZEISS PiWeb monitor functionality
 • Interactive CAD Tools
 • Performance improvements
 • New tools in ZEISS PiWeb notifications

ZEISS PiWeb – tények

40%
A jegyzőkönyvek összeállítására fordított a megspóro

*más szoftverekkel összehasonlítva

10k
Felhasználó világszerte
M
Naponta több millió feltöltött mérés

GYIK

Melyik ZEISS PiWeb megoldás tartalmazza az alábbi modulokat?

A vállalat igényeitől függően több lehetőség áll rendelkezésre:

 • ZEISS PiWeb reporting / plus: a planner, a designer és a monitor jellemzői egyetlen integrált, homogén megoldásként érhetők el (pl. ZEISS CALYPSO)
 • ZEISS PiWeb SBS: 3x monitor, 1x designer, 1x planner, 1x SBS szerver
 • ZEISS PiWeb ENTERPRISE: modulonként értékesített szoftver az egyedi igények kielégítésére

Be lehet-e építeni a kézi adatbeviteli munkafolyamatokat a ZEISS PiWebbe?

Igen Kézi mérőeszközökhöz kialakított interfészek, képek és egyéb dokumentumok feltöltése a mérési folyamat során, formázott, adatbevitelre alkalmas adatbeviteli mezők és attribútumjellemzők: csak néhány példa a ZEISS PiWeb által nyújtott megoldásokra, melyek révén lehetővé válik a kézi mérési munkafolyamatok adaptációja. A fenti megoldások kombinálhatók a ZEISS PiWeb egyéb szabványos elemeivel, például a CAD-képekkel és statisztikákkal annak érdekében, hogy lehetőségekben gazdag környezetet biztosítsanak a végfelhasználó számára. A kézi adatbevitelhez a ZEISS PiWeb monitor licencére, a jegyzőkönyvek készítéséhez pedig a ZEISS PiWeb designer licencére van szükség.

Milyen infrastruktúrára van szükségem a ZEISS PiWeb használatához?

A ZEISS PiWeb SBS és a ENTERPRISE hálózati megoldások. A ZEISS PiWeb kiszolgálóalkalmazás és az adatbázis tárolásához legalább egy ügyfélszerverre (ez virtuális is lehet) van szükség. Az ENTERPRISE megoldás esetén a ZEISS PiWeb szerver és az adatbázis külön szervereken is lehet, így jobban megfelel a szokásos ügyfélinformatikai környezetek elvárásainak. A ZEISS PiWeb modulokat helyben kell telepíteni a PC-kre. A minimális üzemeltetési követelmények leírását a kézikönyvünkben találja.

Hogyan csatlakoztathatom a ZEISS PiWebet más rendszerekhez, például az SAP-hez, és hogyan hozhatok létre egyedi programkiterjesztéseket?

A ZEISS PiWeb nyílt API-kat kínál, amelyek programozhatók más rendszerekkel való kommunikációra. Az adatcsere, az egyedi ábrák és elemek vagy a változó-kiterjesztések csupán néhány példa azon API-kra, amelyeket elérhetővé tettünk a GitHubon. Az API-k ingyenesen elérhetők, és használatukhoz nem szükséges licenc. A ZEISS PiWeb API-k programozását kellő tapasztalat és erőforrás birokában elvégezheti az ügyfél, de ehhez API-csapatunk is rendelkezésre áll. Ha további kérdése van, vagy árajánlatot szeretne kérni az alkalmazási területéhez, vegye fel a kapcsolatot a ZEISS PiWeb értékesítési csoporttal!

Mi történik, ha nem tudok kapcsolatot létesíteni az adatbázisommal?

Minden hálózati megoldáshoz hálózati stabilitás szükséges, de a valóságban a hálózatok néha nem állnak rendelkezésre. Mivel a ZEISS PiWeb modulok helyben futnak, az olyan információk, mint például a nyílt jegyzőkönyvek kapcsolat nélküli módban is szerkeszthetők és menthetők, így elkerülhetők a hálózati problémák esetén jelentkező munkafolyamatbeli problémák. Interfészeink olyan más funkciókat is tartalmaznak, amelyek később megpróbálják úrafeltölteni vagy -szinkronizálni az adatokat, amennyiben nem áll rendelkezésre hálózat.

Milyen eszközöket kínál a ZEISS PiWeb az adatbiztonság érdekében?

A ZEISS PiWeb különféle eszközöket kínál az ügyfelek szerteágazó adatbiztonsági követelményeinek kielégítésére. ENTERPRISE megoldásunkban a ZEISS PiWeb az OIDC-t (Open ID Connect) kínálja a kétfaktoros hitelesítés, a HTTPS kommunikáció és az AD könyvtár-integráció támogatásához. Konfigurációs lehetőségei révén a ZEISS PiWeb a legtöbb biztonsági szempontnak képes megfelelni.

ZEISS PiWeb felhőmegoldásunkban a kommunikáció titkosítása HTTPS-en keresztül, az MQTT (Message Queuing Telemetry Technology) titkosítási techonológia révén, a TLS 567 vagy 443 (Transport Layer Security) titkosítási protokollok által történik. Ami az adatbázist illeti, a Microsoft Azure Server egy ipari szabvány, amely TDE (átlátható adattitkosítás) titkosítást használ.

Könnyen frissíthetek a ZEISS PiWeb SBS-ről ENTERPRISE verzióra?

Az SBS-ről az ENTERPRISE-ra történő frissítés meglehetősen egyszerű és bármikor elvégezhető. A ZEISS PiWeb modulokhoz (planner, designer és monitor) csak új licencre van szükség. Az ENTERPRISE kiszolgálóhoz új licencre, valamint a ZEISS PiWeb SBS-be integrált adatbázisból az ügyfél által biztosított MSSQL adatbázisba történő adatbázis-migrációra van szükség. Az adatbázis-migrációhoz szükséges eszközök biztosítottak, és a tipikus migráció néhány óra alatt elvégezhető.

Milyen típusú adatok importálhatók a ZEISS PiWeb SBS és ENTERPRISE használatával, és van-e szükség licencekre?

Az AUTO IMPORTER modul a ZEISS PiWeb SBS és ENTERPRISE verziók ingyenes tartozéka, és nem igényel licencet. Fájlok feltöltése céljából ez a modul helyileg telepíthető a mérőeszközre vagy a hálózatra. Az alkalmazás szolgáltatásként fut, amely automatikusan feltölti a fájlokat, és különféle ASCII fájlformátumok feltöltését támogatja. A ZEISS PiWeb automatikus import funkciója segítségével QDAS (DFQ / DFX), DMO, FARO, Metrolog és különféle .csv fájlformátumok importálhatók.

Szükséges-e külön interfészt konfigurálni minden egyes CMM-en, amely a ZEISS PiWebhez csatlakozik?

Számos ügyfelünk sesetében a ZEISS PiWeb telepítése egyben az első alkalom, amikor gondot kell fordítani az adatok szabványosítására a vállalatnál. A telepítés során általában egy adott CMM konfigurálására összpontosítunk, hogy a rendszer megfeleljen az ügyfelek elvárásainak. Az első gép konfigurálása után valamennyi konfigurációs fájl percek alatt könnyen átmásolható és alkalmazható más gépeken is.

Download more information

ZEISS PiWeb Brochure FR

ZEISS PiWeb Brochure FR
oldal(ak): 6
file méret: 312 kB