Polarizált lencsék – élesebb látás

Sokoldalú lencsék napszemüvegekhez, vezetéshez és számos egyéb alkalmazáshoz

A síelők, pilóták, valamint a vízisportok rajongói gyakran használják ezeket. Ugyanakkor, az ilyen lencsék látszólag bárki számára kiváló választásnak bizonyulhatnak, akik szemüveget viselnek: polarizáló hatású lencsék (pl. a. SkyPol ZEISS).

Polarizált lencsék – élesebb látás

Polarizált lencsék – élesebb látás

E különleges lencsék csökkentik a fény tükröződését és a káprázást, például amikor a napsugarak a nedves járdára, vízfelületre, vagy fémfelületre esnek. Ennek eredményeképpen megvédik a viselőjüket a szemfáradtságtól, mert a szemnek nem kell többé alkalmazkodnia a folyton változó fényviszonyokhoz. Az ilyen szemüveglencséket viselők sokkal nyugodtabbak és kellemesebben érzik magukat szemüvegviselés közben.

Mi a polarizáció elve?

Az első és legfontosabb dolog, hogy a természetes fény polarizálatlan fény, amely minden irányban rezeg. Azonban, amint egy fénysugár elér egy egyenletes felszínt, például amikor a napfény elér egy nedves útfelszínt, a fényt a víz részben visszaveri, és egy irányba tereli. Más szóval, ekkor a fény már polarizált.

A tükröződés kellemetlen vakító hatást hoz létre (csillogást) a polarizált fény miatt – ezzel a biztonsági kockázattal viszont nem találkoznak azok, akik polarizációs szűrővel ellátott lencséket viselnek. A polarizációs szűrő horizontálisan kerül beillesztésre és nem engedi át a tükrözött, függőlegesen irányított fényt. Ennek eredményeképpen, az időnként veszélyes tükröződések, amelyeket a vízfelületek és nedves utak bocsátanak ki, szinte teljesen elkerülhetőek. A Sky-Pol polarizált lencsék egy további előnnyel szolgálnak: 100%-os UV-védelmet biztosítanak!

A polarizált lencsék biztonságosabbak, de néhány fontos előnyt is kínálnak, ami az éleslátást illeti: hála az lencse speciális színezésének, jelentősen javult kontrasztlátás érhető el velük, ami még ragyogóbb színekben nyilvánul meg. Ha már a színeknél tartunk: a ZEISS polarizált lencséi szürke, vagy barna színárnyalatban érhetők el.