Az Ön személyes lencsemegoldása

Az ötödik és utolsó lépés: Most már az Ön feladata, hogy kiválassza a legjobb tulajdonságokat a precíziós lencséihez. Ez éppen olyan, mintha autót venne.

Minden adatot felmértünk. Most már az Ön dolga, hogy válasszon. Épp úgy, mint amikor autót vesz, kiválaszthatja a legjobb megoldást a precíziós lencséihez. Alapvetően 4 olyan kategóriát különböztetünk meg, amelyekben a ZEISS lencsék készülnek. A lencse típusa és az alapanyag két alapvető olyan elem, amit figyelembe kell vennie, és ahol minőséget választhat. A harmadik és negyedik elem – a tükröződéscsökkentő rétegek és a napvédelem – extra tulajdonságokat kínál Önnek, melyek megfelelőbbé és kényelmesebbé teszik a lencséit. Nézze meg a következő pontokat az ideális lencsemegoldás megtalálásához.

ZEISS lencse típusa

Először is, vannak egyszerű szférikus lencséink (3-csillagos minőség), melyek torzítanak, és nagyítják a viselő szemét

1. ZEISS lencse típusa

Valamennyi összegyűjtött adat és információ alapján az optikus azt a lencsetípust fogja Önnek javasolni, amely pontosan megfelel az igényeinek. Ön számos minőségi szint és extra tulajdonság közül választhat. Alapvetően kétféle lencsetípus közül választhat: egyfókuszú szemüveglencsék, és progresszív lencsék.


Kezdjük az egyfókuszú szemüveglencsékkel. Ezek a szemüveglencsék egységes korrekciós hatással bírnak a lencsék teljes felületén. Minden távolságban éles és kényelmes látást tesznek lehetővé a viselő számára. A ZEISS egyfókuszú lencséi 3 minőségi szinten érhetők el. Először is, vannak egyfókuszú szférikus lencséink (3-csillagos minőség), melyek torzítást hoznak létre, és nagyítják a viselő szemét. És végül vannak személyre szabott aszférikus lencsék (5-csillagos minőség). Kiváló minőségű lencsék, melyek optimális látást tesznek lehetővé torzítás nélkül és nagyon vékonyak.

 

Ha a progresszív lencsékről beszélünk, a viselő látótávolságának optimalizálása a döntő kritérium. Ezek a legmodernebb lencsék lehetővé teszik számunkra, hogy élesen fókuszáljunk a távoli és közeli tárgyakra – és mindenre, ami köztük van (tudjon meg többet a progresszív lencsékről).

 

A folyamat leginkább olyan, mint egy új autó vásárlása – Ön különböző minőségi szintek közül választhat, attól függően, milyen erős a rendelt lencse közel- és távollátás esetén, és hogy milyen célra kívánja használni az új progresszív lencséket.

És végezetül vannak személyre szabott aszférikus lencsék (5 csillagos minőség). Kiváló minőségű lencsék, amelyek optimális látást tesznek lehetővé torzítás nélkül és nagyon vékonyak.

És végezetül vannak személyre szabott aszférikus lencsék (5 csillagos minőség). Kiváló minőségű lencsék, amelyek optimális látást tesznek lehetővé torzítás nélkül és nagyon vékonyak.

Kezdjük az alap progresszív lencsékkel (2-csillagos minőség), amelyek lehetővé teszik, hogy elolvassa a közeli szövegeket, és tisztán lássa a távoli látóhatárt – , ugyanakkor nagy homályos felületei is vannak. A sor a ZEISS által kínált nagymértékben személyre szabott progresszív lencsékkel zárul (5-csillagos minőség). A progresszív lencsék ezen típusának közeli zónája sokkal-sokkal szélesebbé válik, mert az Ön személyes paramétereit nagy precizitással foglaljuk bele a progresszív lencsékbe. Az eredmény tökéletes látás, minden távolságra.

 

Végül, de nem utolsósorban Ön választhatja az i.Scription® technológiát is a lencséihez, hogy ragyogóbb, tisztább látást élvezhessen nagyobb kontraszttal, még éjszaka és gyenge fénynél is.

Az optikus segíteni fog Önnek kiválasztani a megfelelő alapanyagot a precíziós lencséihez.

Az optikus segíteni fog Önnek kiválasztani a megfelelő alapanyagot a precíziós lencséihez.

2. ZEISS lencse alapanyagok

Az optikus segít Önnek kiválasztani a megfelelő alapanyagot a precíziós lencséihez (lásd üveg- vagy műanyag lencsék). A megfelelő alapanyag az, ami meghatározza, mennyire kényelmes egy szemüveg viselése. Minél erősebb a felírt lencse, annál nagyobb a lencsék súlya és vastagsága.

 

Az általános anyagból készült szemüveglencsék (3-csillagos minőség) általában vastagak és nehezek. A modern szintetikus anyagoknak köszönhetően lehet olyan lencséket gyártani, amelyek sokkal véknyabbak és sokkal könnyebbek, mint az üvegből készült lencsék. A csúcstechnológiás anyagból készült lencsék 40%-kal véknyabbak és könnyebbek.

 

Egy ilyen 5 csillagos megoldás nem csak jobban néz ki, hanem a szemüvegviselést nem mindennapi élménnyé is teszi. Minél véknyabbak a lencsék, annál inkább megfelelnek például sportoláshoz, vagy más speciális tevékenységekhez.

Amitől a pollen egyszerűen lecsúszik a jobb oldali részről, az az antisztatikus réteg, ami megvédi a szemüvegét attól, hogy koszolódjon.

Amitől a pollen egyszerűen lecsúszik a jobb oldali részről, az az antisztatikus réteg, ami megvédi a szemüvegét attól, hogy koszolódjon.

3. A ZEISS lencsék rétegei

Nézzünk meg néhány különleges tulajdonságot a precíziós lencsék további tökéletesítéséhez. Miért ne fektessünk be egy csúcsteljesítményű rétegbe? Ön dönthet olyan rétegek mellett, melyek erősebbé teszik a lencséit, és ellenállóbbá a karcolásokkal szemben, vagy például tükröződéscsökkentő bevonatot is választhat. Vannak antisztatikus, vagy szenny- és víztaszító bevonatok is, melyekből választhat. Előnyük: A kiváló minőségű rétegek mindig megkönnyítik a tiszta és zavartalan látást. Ezen kívül könnyebben tisztíthatóvá teszi a lencséit. Ez az Ön döntése.

Most beszéljünk a színekről. Az Ön lehetőségei szinte korlátlanok.

Most beszéljünk a színekről. Az Ön lehetőségei szinte korlátlanok.

4. ZEISS napszemüveg és színezett lencsék

Változtassa a személyre szabott precíziós lencséit napszemüveggé, amely az UV-A és UV-B sugarak elnyelésével UV védelmet biztosít. Legyen biztos abban, hogy védi a szemét a káros UV sugárzástól.


Beszéljünk a színekről is. Az Ön lehetőségei szinte korlátlanok. Fontolóra veheti azt is, hogy színezett lencséket választ, hogy jól nézzen ki, és jól érezze magát.

 

A fényre sötétedő lencsék nagyon kényelmesek. Automatikusan alkalmazkodnak a fényviszonyokhoz, és tökéletesek azok számára, akik különböző fényviszonyok között mozognak, bent és kint egyaránt. A szemüveg állandó cserélgetése már a múlté. A lencséket el lehet látni polarizációs szűrővel is a vizes felszínek által okozott zavaró csillogás és visszatükröződés kivédése érdekében, például amikor vizes úton vezetünk napfényben.

 

Biztos lehet benne, hogy egy szakértő szakmai segítségét kapja, aki segít Önnek meghozni a helyes döntést: az optikusa segíteni fog Önnek, hogy megtalálja a tökéletes, személyre szabott lencse megoldást.

 

Csatlakozzon Júliához a tökéletes látáshoz vezető úton, és tudjon meg többet a ZEISS precíziós lencsékről a következő filmből!

Csatlakozzon Júliához a tökéletes látáshoz vezető úton, és tudjon meg többet a ZEISS precíziós lencsékről a következő filmből!

Ha egy optikussal szeretne konzultálni, nyugodtan töltsön le egy rövid kérdőívet, amely minden fontos részletet tartalmaz az Ön személyes vizuális profiljával kapcsolatban: Kérdőív „A személyes látási állapotom”.

Carl Zeiss Vision Önhöz közel

Szem-wellnes központ és i.Scription partner keresése

bővebben