Az i.Scription®lencsék előnyei – Interjú a projektvezetővel

Bepillantás a Carl Zeiss Vision kulisszái mögé

Az i.Scription® és i.Profiler® fejlesztések jelentették az innováció legújabb mérföldköveit a lencsegyártásban. Az i.Scription® célja, hogy új minőséget hozzon létre a látás területén. Ebben a cikkben Lars Mendellel, az i.Scription® projekt vezetőjével készített interjú során bepillantást nyerünk a Carl Zeiss Vision kulisszái mögé.

Az i.Scription®lencsék előnyei – Interjú a projektvezetővel

Interjú Lars Mendellel, a Carl Zeiss Vision i.Scription® projektvezetőjével

BETTER VISION: Mendel úr, az i.Scription® bevezetése együtt jár azzal, hogy mindenki számára elérhető lesz a látási minőség egy új szintje? Vagy engedje meg, hogy másként fogalmazzak: Az i.Scription® különleges előnyei miatt hamarosan ez a lencseminőség lesz az egyetlen, ami kapható a piacon?

 

Lars Mendel: A kérdés első részére a válaszom egy határozott igen. Az új minőséget természetesen már létrehoztuk. Az i.Scription® lencseoptimalizálási megoldás olyan eszközt biztosít, amely jobb látást kínál mindenki számára. A tapasztalataink azt mutatják, hogy sok vevő, akinek már írtak fel szemüveget, de csak vészhelyzetekben használta azt, most meg van győződve róla, hogy hasznos ötlet mindenkor viselni azt. Az i.Scription® mindenhol jobb látási benyomást hoz létre, ami megkönnyíti, hogy kényelmesnek érezze a szemüveget már az első alkalommal, amikor felveszi.
Ami a kérdése második részét illeti – csupán feltevés azt gondolni, hogy a jövőben ez lesz az egyetlen kapható lencsetípus. Mindenesetre bízunk benne, hogy az i.Scription® nagyon gyorsan széles körben elterjedt lesz a használók által tapasztalt előnyeinek köszönhetően.

 

BETTER VISION: A lencsék folyamatos optimalizálása felrakja a lécet a szemvizsgálatot végzők számára is. Nem rejti ez azt a kockázatot, hogy egyes esetekben a termék tulajdonságait csak részben használják ki?

 

Lars Mendel: Térjünk a lényegre: A kiváló minőségű szolgáltatáshoz speciális szakképzettségre van szükség. A területen dolgozó szakembereknek kiváló minőségű oktatásra és készülékekre van szükségük. A Carl Zeiss Vision kifejezetten azon dolgozik, hogy megadja az optometristáknak ezt a speciális szaktudást a tanácsadáshoz. Ennek eredményeként létrejöttek a Szemwellness Központok, amelyek olyan eszközökkel vannak felszerelve, mint pl. videokamerával ellátott centráló berendezések. Ezek tovább támogatják az optometristákat az egész tanácsadási és beállítási folyamatban. Ennek következtében most itt minden feltétel adott ahhoz, hogy az optometristák a legkorszerűbb és legbonyolultabb termékeket is be tudják tökéletesen állítani.

 

BETTER VISION: Az i.Scription® valóban tökéletes megoldás minden szemüveget viselő számára – még azoknak is, akik csak fél szemüveget használnak?

 

Lars Mendel: Azok, akiknek csak olvasáshoz van szükségük szemüvegre, valóban kivételt jelentenek. A hullámfront refrakció alapelvét nagyobb távolságokban elhelyezkedő tárgyak nézéséhez tervezték. A közellátáshoz alkalmazott szemüvegek különböző feltételektől függenek. Azonban a fél szemüvegek egyre kisebb jelentőséggel bírnak, mivel a progresszív lencsék sokkal jobb alternatívát kínálnak.

 

BETTER VISION: Nagyon köszönjük az interjút.