És egyszer csak jobban lát – még éjszaka és gyenge fényben is

A ZEISS új lencsekoncepciót vezet be a jobb látásért: élvezze a tisztább és nagyobb kontrasztú látást éjszaka és gyenge fényben is

Jobb látás éjszaka: Több száz olyan szemüveges, aki ilyen lencséket visel, többé nem váltana másra. Úgy döntöttek, hogy az i.Scription® technológiájú ZEISS precíziós lencsét választják. Az i.Scription® technológiát, a vezető optikai cég, a Carl Zeiss Vision fejlesztette ki. A módszer elemzi minden egyes szem egyéni profilját és az összegyűjtött információkat számításba veszi a szemüveglencsék megtervezése és gyártása során egyaránt. A felhasználó számára ez egy teljesen új látásminőséget jelenthet, különösen éjszaka: Azok, akik ilyen lencsét viselnek, sokkal tisztábban és élesebben látnak rossz fényviszonyok esetén, valamint a kontrasztokat és színeket is intenzívebben észlelik.

És egyszer csak jobban lát – még éjszaka és gyenge fényben is

Jobb látás éjszaka és gyenge fényben. Amikor szemünket éjszaka fény éri, akkor a csillogások és fényhatások gyakori interferenciát okoznak. Az i.Scription® nagymértékben csökkenti ezeket a hatásokat – a fokozott éjszakai biztonságért.

Ha egy pillantást vetünk az autóbalesetek statisztikájára, akkor a következő derül ki: bár csak az autók 20%-a közlekedik sötétben a közutakon Németországban, az összes súlyos baleset 40%-a éjszaka következik be (Forrás: Német Szövetségi Statisztikai Hivatal).

Következésképpen a közlekedési baleset veszélye éjszaka a legnagyobb: a fényszóródás, csillogás, tükörképek, korlátozott látás, alacsony kontraszt és általában kedvezőtlen látásviszonyok zavarják és fárasztják a szemet és az emberi érzékelést.

 

Ezek a zavaró tényezők azonban nem csupán a balesetveszélyt növelik, hanem negatív hatással vannak azoknak az embereknek az életminőségére is, akiknek együtt kell élniük azokkal. Csökkent képességűnek és bizonytalannak érzik magukat, nehezen tudnak éjszaka vezetni és este kevésbé szeretnek szabadtéri programokon részt venni, azokban az időszakokban, amikor a nappalok rövidebbek.

A ZEISS precíziós szemüveglencsék és az i.Scription® javítják a látást és az élményeket

Minden szem ugyanúgy egyedi, mint ahogyan az emberi ujjlenyomat. A ZEISS által kifejlesztett új szabadalmazott eljárás, az i.Scription® odafigyel erre az egyediségre. A tipikus látási problémákon, vagyis a közel- vagy távollátáson kívül, a ZEISS i.Profiler® műszerrel végzett vizsgálat az egyedi szemprofilt is vizsgálja. Minden személy profilja egyedi. A ZEISS i.Profiler® olyan innovatív és speciális szemvizsgáló eszköz, amelynek alapja a hullámfront technológia.

A folyamat során több mint 1500 referenciapont mérésére kerül sor annak ellenére, hogy a vizsgálat során a páciensnek csak rövid időre kell a berendezésbe tekintenie. Korszerű megoldás a szemre: infravörös fényt használva a ZEISS i.Profiler® fénypontot vetít a retinára, amely visszaverődve szóródik. Visszaverődés után a fény egyéni torzulásokon megy keresztül. A ZEISS i.Profiler® ezeket a torzulásokat méri annak érdekében, hogy minden szem számára egyénre szabott profilt készítsen.

A hagyományos automata szemvizsgáló műszerekkel ellentétben, az i.Profiler® lehetővé teszi az optometristáknak, hogy kitágult pupilla mellett is vizsgálatot végezzenek, mely az éjszakai látási feltételeknek felel meg. Következésképpen azok a látásproblémák is felismerhetők és javíthatók, amelyek nagy hatással vannak az illető személy éjszakai látásának minőségére. A páciens olyan információkat tudhat meg a látásáról, amikre korábban nem lett volna lehetőség.

 i.Profiler®- speciális ZEISS szemvizsgáló műszer korszerű hullámfront technológiára alapozva

Egy összetett és szabadalmazott számítási folyamat segítségével lehet a szubjektív vizsgálati eredménnyel együtt az adatokat olyan információkká alakítani, amelyek az érintett szemhez és az egyéni látásproblémákhoz tökéletesen illeszkedő precíziós szemüveglencséket eredményeznek. A rendkívül precíz ZEISS vizsgálatok és számítások alapján ezek a lencsék század dioptriás pontossággal készülnek.

A hagyományos szemüveglencsék általában 0,25 dioptriás léptéket biztosítanak. Így a ZEISS megoldása precízebb, mint a napjainkban elérhető más vizsgálati módszerek.

A Carl Zeiss Vision i.Scription® rendszerének három összetevője: A ZEISS innovatív szemvizsgáló eszköze, a i.Profiler® (ld. fotó), az i.Scription®optimalizálási technológia és végül, de nem utolsósorban az Ön optometristája által nyújtott vizsgálat.

Melyek az előnyei?

Ön hamar fel fogja ismerni az i.Scription® optimalizált lencsék előnyeit, amikor felfedezi, mennyivel jobban lát éjszaka és szürkületben, vagyis a nap azon szakaszaiban, amikor szemének nagyon kevés fény mellett vagy természetes fény hiányában kell felismernie embereket, tárgyakat és a környezetet.

Minden látásproblémára rendkívül negatív a hatása a kedvezőtlen látási körülményeknek, melyet ráadásul a nappali használatra készült szemüveglencsék nem korrigálnak. Az éjszakai mesterséges fényforrások (pl. utcai lámpák, illetve a sofőr felé közeledő járművek fényszórói) által előidézett kiegészítő vakító hatásokkal és fényszóródásokkal kombinálva, mindezen körülmények problémát és stresszt jelentenek szemünknek. Ennek következtében szemünk gyorsan elfárad, ami különösen akkor veszélyes, ha éjszaka kell vezetnünk.

Az i.Scription® technológián alapuló precíziós szemüveglencsék azonban a nappali látást is képesek javítani. Ön abszolút tiszta és végtelenül precíz, tökéletes kontrasztokat és még briliánsabb színeket élvezhet ezeknek a lencséknek köszönhetően.

Az Ön ZEISS optikusa készséggel megmutatja majd, hogyan működik az i.Scription® technológia, és hogyan élvezhet még jobb látást, akár éjszaka is, a ZEISS precíziós lencsének köszönhetően.

Egy i.Scription® lencsét használó páciens véleménye

A ZEISS precíziós szemüveglencsét viselőket a világ minden táján nap mint nap boldogság tölti el, hogy sikerült leküzdeniük a látásukat befolyásoló negatív tényezőket. Számos vevői felmérés igazolja az i.Scription® lencsét viselő páciensek magas elégedettségi szintjét:

Juliane B.:
"Csak ajánlani tudom a váltást. Tizenkét éve hordok szemüveget, és az i.Scription® csak nemrég lett elérhető. Korábban soha nem volt ZEISS lencséjű szemüvegem. Aki megengedheti magának, annak érdemes beruháznia a szemei érdekében, és megvenni ezt a lencsét. Olyan hatalmas a különbség, hogy nehéz még csak elképzelni is, nemhogy leírni. Ami engem illet, ezentúl kizárólag a ZEISS lencséit fogom hordani, és mindenkinek ajánlom az i. Scription®-t."

Emellett több olyan teszt, amelyen i.Scription® lencsét viselők vettek részt megerősítette, hogy a páciensek élvezték a fokozott kontrasztérzékelést. Az i.Scription® a ZEISS egyik szabadalmaztatott innovációja.