Nézze a világot életteli színekben!

A ZEISS színes szemüveglencséi igazán jó hangulatba hoznak!

A stílusunkhoz leginkább megfelelő szemüveg kiválasztása egyéni döntés, különösen most, hogy időközben már nemcsak a keret, hanem a dioptriás szemüveglencsék színét is megválaszthatja. Természetesen az emberek mindig is viseltek enyhén festett lencséket a szürke, kék, vagy barna egyes árnyalataiban, de mit szólna most egy kis pikáns piroshoz, lágy ibolyaszínhez, vagy a vonzó rózsaszínhez? E ragyogó, trendi színek izgalmas felhangot kölcsönöznek megjelenésének - a ZEISS új színválasztékának köszönhetően már dioptriás szemüveglencsék esetében is.

A színek meglepően nagy befolyással vannak az emberek hangulatára és gondolkodására. Mindezt újabban tudományosan is sikerült bizonyítani. A német Johann Wolfgang von Goethe is alaposan belevetette magát a témába, több mint 200 évvel ezelőtt, saját színelmélete keretében. Javaslata: „Nézzünk egy ideig egy kék körre, majd ha másfelé tekintünk minden világosnak fog tűnni, mintha napfény érné, még akkor is, ha az időjárás épp szürke, környezetünk pedig olyan színtelen, mint ősszel.” Egészen bizonyos, hogy Goethe is a ZEISS színes lencséivel ellátott szemüvegek mellett tette volna le a voksát - akár egyszínű, átmenetes, vagy épp egy trendi kétszínű változatban. Mindez őt is egy valódi divatikonná tette volna.

A megfelelő színes lencse kiválasztása

Nézze a világot életteli színekben!

Ha szeretné kipróbálni Goethe javaslatát, kérje meg optikusát, hogy mutassa meg Önnek az egyes színárnyalatokat. Beszéljen vele arról is, elsődlegesen mikor szeretné használni a színes lencséket napszemüvegként, napi szinten, vagy csak alkalomadtán viselné-e a színes szemüveget. Majd tegye fel a kérdést, amelyet kicsivel nehezebb megválaszolni: melyik színt válasszam? A ZEISS új színválasztéka egy első osztályú prémium ajánlattal bővült: fekete, barna, szürke, szürkészöld, kék és rosé az egyszínű lencsék esetében; fekete, barna, szürke, szürkészöld, kék és szürkéskék a színátmenetes lencséknél; valamint pisztácia, fahéj, kő és farmer árnyalatok a kétszínű lencsék esetében. Ezen kívül a lencsék trendi divatszínekben is elérhetőek. Akármennyire is vibrálóak azonban ezek a színek - hacsak többféle színes szemüvegen nem gondolkodik - a kevesebb továbbra is néha több, ha a színekről van szó. Mindenképpen inkább egy világosabb színárnyalatot válasszon, ha a színes szemüveget gyakran, vagy hosszabb időszakok során szeretné viselni. Szeme fényérzékenységére mindenképpen figyeljen oda a színes lencsék kiválasztásánál. Az is fontos szempont, hogy viselésük közben az emberek továbbra is tisztán lássák az Ön szemét. Az optikusnál tett látogatás során viselje a kedvenc (színű) ruháit, ez szintén segíthet a megfelelő szín és árnyalat kiválasztásában. A színek kiválasztásánál a hölgyeknek azt javasoljuk, a hagyományos sminkjüket viseljék, és ennek megfelelően válogassanak a színek közül. Azt is gondolja át, milyen stílusú ruhát visel a leggyakrabban. A fenti szempontok segítségével optikusa sokkal könnyebben tud majd tanácsot adni az Ön számára a dioptriás szemüveglencse árnyalatát illetően a kínálatából.

Szabadidős divat, vagy üzleti szemüveg?

Amiről még eddig nem volt szó: színválasztásnál azt is határozza el, hogy a szemüveget kizárólag privát célokra szeretné-e használni, vagy karrierterveinek részét képezi majd? Amennyiben a szemüveget munkavégzési célokra is szeretné használni, választását az adott iparág is befolyásolhatja, amelyben dolgozik. Modellek, vagy tervezők esetén, a színek nem lehetnek elég harsányak. Azonban, ha részvényeket, vagy biztosításokat értékesít, a rózsaszín dioptriás szemüvegét ügyfelei könnyen félreértelmezhetik. Végülis a színeknek külső hatásuk is van. A szürke és barna szín konzervatív, nyugodt benyomást kelt, míg az ibolyaszín a kreativitást, innovációt és önbizalmat testesíti meg. Munkaköre miatt bizonyos kompromisszumokat kell meghoznia, szabadidejében azonban kedvére megválaszthatja valódi színeit, és kihangsúlyozhatja személyiségét. A sárga, vagy narancssárga színű lencsék a vidám emberekhez illenek, a piros, vörös ideális lehet az aktív egyének számára, míg a zöldes-kékes színű lencsék a kiegyensúlyozott, barátságos jellemű emberek számára bizonyulhatnak tökéletes választásnak. A rózsaszín és lila rajongói általában rendkívül ötletgazdagok. A szürke és barna dioptriás szemüveglencsék inkább konzervatív megjelenést kölcsönöznek viselőiknek.

Azonban, egy fontos korlátozást mindenképpen meg kell említenünk: nem minden színes lencse alkalmas autóvezetéshez. Optikusa ezzel kapcsolatban részletes tanácsot tud adni.

Teljesen egyedi színű lencséket szeretne?

Teljesen egyedi színű lencséket szeretne?

Még több egyediségre vágyik? Akkor készítessen egy személyre szabott színű lencsét, a saját ízlésének megfelelően. Nyugodtan vigye el megmutatni optikusának egy kedvenc ruhadarabját - amelyet a leggyakrabban visel - vagy egy kiegészítőt, hogy olyan színes, dioptriás ZEISS szemüveglencsét készíthessen az Ön számára, amely tökéletesen illik Önhöz. Valami rendkívül egyedi végeredményt fog kapni. Az új és modernebb színskálával, amely a legújabb trendeket és stílusokat helyezi előtérbe, szinte tetszőleges színű lencséket is rendelhet. A ZEISS optimalizálta a dioptriás szemüveglencsék anyagának választékát is. Az új, bővített és globális standard színválasztékkal a vásárlók szinte minden igénye és kérése teljesíthető.

Mindez a dioptria nélküli szemüveglencsékre is vonatkozik. Amennyiben egy vásárlónak megtetszik egy bizonyos szemüvegkeret, viszont az adott lencse helyett egy másikat választana, az optikus a ZEISS széles színválasztékának köszönhetően segít új színt vinni az Ön életébe.

Öt legyet egy csapásra

Tekintsen meg további öt okot arra, miért válasszon színes egyfókuszú, többfókuszú, vagy progresszív lencséket. Először is a Skylet színezőanyagok növelik a kontrasztot; másodszor a színezett lencsék csökkentik a ragyogó mesterséges fény zavaró hatását; harmadszor segítenek abban, hogy még a legapróbb részleteket is tökéletesen láthassa; negyedszer növelik a látási kényelmet. Végül, de nem utolsósorban, a színes lencsék egyszerűen jól néznek ki, és mindenegyes ruhaösszeállítást egyedi megjelenéssé varázsolnak.

Úgy nézem a világot, ahogy tetszik
Ha piros dioptriás szemüvegen keresztül tekint a világra, mindez erőt ad Önnek, a sárga lencsék pedig jókedvet varázsolnak mindennapjainkba. A színterápia pozitívan befolyásolja az ember hangulatát.

Színes lencsék és smink - találja meg a megfelelő kombinációt
Színes szemüveggel szeretne jobban látni, eközben azonban nem szeretné, ha másokat egy festékpalettára emlékeztetné. Ezért olvassa el a sminkmesterek tanácsait, és az általuk használt trükkök leírását.

Betekintés a divatba: divatba jönnek a színek

Rózsaszín, narancs, lila, türkisz - a színek idén nyáron is visszatérnek a divatba. Tegye teljessé megjelenését színes szemüveglencsékkel.