Magnifying Visual Devices for visually impaired

ZEISS nagyító látásjavító segédeszközök gyengénlátók számára

A legtöbb ember számára a tökéletes látás teljesen természetes dolog. Ha pedig látásproblémáik merülnek fel, könnyen orvosolni tudják azokat egy jó szemüveggel, vagy kontaktlencsével.

Azonban, a megoldás sokkal bonyolultabb lehet mindazok számára, akik komoly látásproblémáktól szenvednek, akik látása jelentősen korlátozott. A gyengénlátó embereknek az olyan mindennapi feladatok során is nehézségeik támadnak, mint például az élelmiszervásárlás, a pénz kezelése, az újságolvasás, csak hogy néhány példát említsünk. Számukra a tájékozódás is összetett feladat lehet, ha például a munkahelyükre igyekeznek, vagy köztereken tartózkodnak.

Egy súlyosabb szintű látásromlás sajnos nem korrigálható hagyományos szemüvegekkel, vagy kontaktlencsével. Sok esetben azonban a helyzeten javíthatunk a megfelelő nagyító látásjavító segédeszközökkel, amelyek segítségével az érintett személy látása javítható, annak érdekében, hogy önállóságukat nagymértékben visszakaphassák, vagy fenntarthassák.

A nagyítást végző rendszerek, mint például a kézi nagyítók, a világítós nagyítók, a lupe szemüvegek, a távcsőszemüvegek a hozzátoldható kiegészítőkkel, vagy a kisméretű teleszkóprendszerek, amelyek a szemüvegkeretekbe integrálhatóak, segítenek a gyengénlátók számára, hogy ők is jól láthassák az „élet apró dolgait”. Itt is fontos azonban, hogy a viselőjük számára leginkább megfelelő látásjavító segédeszközt találjuk meg. A nagyértékű ZEISS látásjavító segédeszköz portfólióval a vásárlói számára egyéni igényeiknek megfelelő, személyre szabott látássegítő megoldásokat kínálhatnak.

Nagyító látásjavító segédeszközök gyengénlátók számára:

  • VisuCard® – könnyen használható nagyító eszköz, egy hitelkártya méretében
  • Nagyítók – sokféle változatban
  • Fejlupék L/LC – a kényelmes, precíz munkavégzéshez
  • Nagyító szemüvegek – diszkrét és könnyű látásjavító segédeszköz
  • Távcső szemüvegek –rugalmasság a közelre és távolra történő fókuszáláshoz
  • Kézi teleszkópok – a nagyobb mobilitásért