ZEISS fényre sötétedő lencsék

Fényre sötétedő lencsék a ZEISS-től

Kényelmes látásélmény bármilyen fényviszonyok között


A fényre sötétedő lencsékre jellemző, hogy az UV-sugárzás emelkedése mellett fokozatosan sötétednek be, majd a sugárzás csökkenésével világosodnak ki. A fényre sötétedő lencsék alkalmazkodnak a változó fényviszonyokhoz, így szinte bármilyen helyzetben optimális védelmet biztosítanak a vakító fénnyel szemben. A fényre sötétedő anyagok reakciójához szükséges idő miatt azonban a hirtelen jelentkező vakító fénnyel szemben a védelem nem garantálható.

A sötétedésre gyakorolt hatás

A sötétedésre gyakorolt hatás

A fényre sötétedő szemüveglencsék készülhetnek műanyagból vagy üvegből is. Besötétedésük és kivilágosodásuk függ az adott hőmérséklettől, és az UV-sugárzás intenzitásától. Minél magasabb a sugárzás, és minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál sötétebb lesz a lencse, és annál gyorsabban játszódik le a folyamat.

Ez azt jelenti, hogy a legjelentősebb sötétedés magas hegyekben, téli körülmények között tapasztalható. Nyáron nagy melegben a lencsék valamivel kevésbé sötétednek be. Maximális sötétedés nem lehetséges járművekben, mivel a szélvédő elnyeli az UV-sugárzást.

Termékek

PhotoFusion

Csúcsminőségű termék

A ZEISS kutatói és mérnökei megtalálták a megoldást a fogyasztók fényre sötétedő lencsékkel szembeni elvárásaira. A technológia továbbfejlesztésének eredményeként megszületett a PhotoFusion. A lencse valódi előrelépést jelent a viselő kényelme szempontjából.

Tudjon meg még többet

Umbramatic

Az Umbramatic a ZEISS fényre sötétedő üveg lencséinek neve. A széles termékskála számos korrekciónak és ízlésnek is megfelel.

Tudjon meg még többet