Speciális ZEISS szűrőlencsék

Speciális szűrőlencsék a ZEISS-től

Az orvosi alkalmazásra kifejlesztett speciális szűrőlencsékkel, melyeket levágószűrőnek is neveznek, teljes a ZEISS szűrőlencse-kínálata.
Tanulmányok bizonyítják, hogy bizonyos retinamegbetegedéseknél a speciális szűrőlencsék gyakran fokozzák a kontrasztot és csökkentik a különböző fényviszonyokhoz való alkalmazkodáshoz szükséges időt.
Az orvosi alkalmazásra kifejlesztett speciális szűrőlencsék teljesen elnyelik a látható spektrum egy részét. A szem erre a tartományra érzékeny receptorai szándékosan „alulvilágítottak”. A minimálisan és a maximálisan megvilágított receptorok közötti kontraszt megnő. Tanulmányok bizonyítják, hogy bizonyos retinamegbetegedéseknél a speciális szűrőlencsék gyakran fokozzák a kontrasztot és csökkentik a különböző fényviszonyokhoz való alkalmazkodáshoz szükséges időt.

Rácsíptethető szűrők

Speciális szűrőlencsék kipróbálása

Nincsenek egységes, objektív kritériumok a speciális szűrőlencsék kiválasztására. Helyettük a legalkalmasabb lencsét általában a különböző lencsék próbálgatása során választják ki, különösen az olyan degeneratív megbetegedéseknél, mint a retinitis pigmentosa (festékes szemideghártya-gyulladás) vagy a diabéteszes retinopátia. A betegek szubjektív módon hasonlítják össze és értékelik ki a különböző szűrőlencsék által nyújtott látáskomfortot. A betegek a különböző szűrőlencsék által nyújtott látáskomfortot kiértékelve és összehasonlítva döntik el, hogy melyik szűrőlencse felel meg leginkább az igényeiknek. Ehhez a szemek elé helyezhető lornyon vagy a szemüvegre csíptethető szűrő áll rendelkezésünkre.

Sok betegnek speciális szűrőlencsére van szüksége a különböző fényviszonyokhoz. Ezért sokszor több speciális lencsével ellátott szemüvegük vagy rácsíptethető megoldásuk is van.

Termékek

F 451/452

Az F 451 és F 452 speciális kék szűrőlencsék szelektív elnyelésűek, kimondottan kék-csap monokromáziához fejlesztették ki őket.

Tudjon meg még többet
F 60-90 és F 540-580

F 60-90 és F 540-580

Az orvosi alkalmazásra kifejlesztett F 60, F 80 és F 90 és F 540, F 560 és F 580 speciális szűrőlencsék fényáteresztését úgy optimalizáltuk, hogy a látható rövidhullámhosszú spektrum egy része elnyelődjön.

Tudjon meg még többet

UV-szűrő

Kiemelkedően hatékony UV-elnyelésüknek köszönhetően az UV-szűrők a 400 nm alatti rövid hullámhosszt nem engedik át.

Tudjon meg még többet