ZEISS Progressive Lenses

Új – ZEISS DriveSafe szemüveglencsék

Egyetlen szemüveg mindennapi használatra és a biztonságosabb vezetéshez.

Vezetés közben sokan érzik magukat kényelmetlenül, bizonytalanok és feszültek. Különösen igaz ez rossz látási és időjárási viszonyok között, például esőben, ködben, félhomályban vagy éjszaka. Nagy átlagban a szemüvegviselők 83%-a autót is vezet. A vezetés bárkinek problémákat okozhat. Nem számít az út hossza, a jó látás nélkülözhetetlen a biztonsághoz.

A ZEISS DriveSafe lencsékkel a ZEISS egy új szemüveglencse termékkategóriát vezet be a mindennapos használatra. Ezeket a lencséket kimondottan azoknak a vizuális igényeit szem előtt tartva terveztük meg, akik vezetés közben nagyobb biztonságban és kényelemben szeretnék érezni magukat.
A ZEISS DriveSafe szemüveglencsék egyfókuszú és progresszív kivitelben is elérhetőek.

*Forrás: Piackutatás 36 optikus és 480 fogyasztó bevonásával az Egyesült Államokban és Németországban, 2013. augusztus.

 • Kialakítás

  A ZEISS kifejlesztett egy három összetevőből álló szemüveglencse konstrukciót a mindennapi használatra, hogy a vezetést biztonságosabbá és kényelmesebbé tegye.

  Loading the player...
  • A Luminance Design® Technológia a ZEISS-től figyelembe veszi a pupilla méretét gyenge fényviszonyok között
  • A ZEISS DuraVision DriveSafe réteg akár 64%-kal csökkenti az érzékelt tükröződéseket
  • A ZEISS DriveSafe lencsekialakítás akár 43%-kal nagyobb köztes látómezővel rendelkezik, hogy könnyebben válthassunk fókuszt a műszerfal és a tükrök között. És távoli látómezeje is akár 14%-kal nagyobb, hogy az útról átfogóbb képet kapjunk.
  1// Jobb látás gyenge fényviszonyok között, hogy a vezetés biztonságosabb és kényelmesebb legyen
  2// Kevesebb tükröződés éjszaka a szembejövő autókról és közvilágításról
  3// Az út, a műszerfal, a belső és a külső tükrök is megfelelően láthatók
 • Előnyök
  Előnyök a szemüvegviselő szempontjából

  Előnyök a szemüvegviselő szempontjából

  Egyetlen szemüveg mindennapi használatra és biztonságosabb vezetéshez:

  • Jobb látás gyenge fényviszonyok között, hogy a vezetés biztonságosabb és kényelmesebb legyen
  • Kevesebb tükröződés éjszaka a szembejövő autókról és közvilágításról
  • Az út, a műszerfal, a belső és a külső tükrök is megfelelően láthatók

  A viselők nagyon elégedettek a ZEISS DriveSafe szemüveglencsével*

  A ZEISS autentikus viselési próbát végzett, hogy meggyőződjön róla, a ZEISS DriveSafe szemüveglencse teljesen megfelel az ügyfelek elvárásainak.

  *Belső viselési próba 60 CZV alkalmazott részvételével Németországban, 2013; külső viselési próba 70 optikus és fogyasztó részvételével Spanyolországban, 2014


  97% vezetés közben


  94% mindennapi tevékenységek közben, pl. az irodai munka közben

 • Részletek

  1// Jobb látás gyenge fényviszonyok között.

  Luminance Design® Technológia a ZEISS-től.

  A probléma
  A pupilla reagál a környezeti fény intenzitására, legfőképp a közvetlenül a szembe érkezőre. Nappali fényviszonyoknál a pupilla szűk, éjszaka azonban tág. Gyenge, úgynevezet mezopikus fényviszonyoknál, azaz szürkületkor, esőben, borús napokon vagy éjszakai vezetéskor a pupilla átmérője valahol az egyéni szűk és tág állapot között van. A tér érzékelése és a távolság becslése is nehezebben megy ilyenkor a sofőr számára.

  A mezopikus látás területén végzett alapos kutatómunka után* meghatároztuk a ZEISS Luminance Design® Technológia alapjait, majd viselési próbák során igazoltuk ezeket. Röviden: léteznek erős fényviszonyok (fotopikus látás), a fénymentesség (szkotopikus látás) és ezek között gyenge fényviszonyok (mezopikus látás). Mezopikus viszonyok között a fény intenzitása és így a pupilla mérete változik. Ez problémákat okoz a látásban.

  *További információt a ZEISS DriveSafe tanulmányban talál.

  ZEISS megoldás
  A ZEISS kifejlesztette az új Luminance Design® Technológiát (LDT), amely az állandó természetes látást megcélzó lencsekialakításhoz figyelembe veszi a különböző fényviszonyokat és pupillaméreteket. AZ LDT felhasználja a mezopikus körülmények közötti vezetésre jellemző pupillaméretet, és ennek megfelelően optimalizálja a lencsekialakítást: az optimalizáló algoritmusok által alkalmazott pupillaméret 5,0 mm egyfókuszú lencsék esetén, és 4,3 mm progresszív lencsék esetén.

  *Így a viselőnek jobb a látása gyenge fényviszonyok között.

  Erős fényviszonyok = fotopikus látás szűk pupillával
  Nagy mélységélesség, természetes térérzékelés

  Fénymentesség (sötétség) = szkotopikus látás tág pupillával
  Kis mélységélesség

  Gyenge fényviszonyok = mezopikus látás változó pupillamérettel
  Nehéz körülmények a változó mélységélesség miatt

  kiterjeszt
  elrejt

  2// Kevesebb tükröződés éjszaka.

  DuraVision® DriveSafe réteg a ZEISS-től.

  A probléma

  Vakítás alatt az erős fény, mint például közvetlen napfény vagy műfény által okozott látási nehézségeket értjük. Mind a piackutatások, mind a tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy a közlekedésben észlelt vakítás különösen a korszerű jármű világítástechnikában használatos LED és Xenon HID fényforrásokkal összefüggésben jelentkezik. Az erős vakítás veszélyes lehet, mert csökkenti a tárgyak láthatóságát és a szem kontrasztérzékenységét. A vakítás szubjektív kényelmetlenségként és ingerlésként is érzékelhető.

  A ZEISS látástudománnyal foglalkozó kutatói vizsgálatokat végeztek a vakító fénnyel. Ezek képezték a különböző bevonatmodelleket alkalmazó belső tanulmányok* alapját. A tudományos vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy a gépkocsivezetők által érzékelt vakító hatás a látható színtartománynak a LED vagy a Xenon H.I.D. (High Intensity Discharge = nagy intenzitású kisülőlámpák) technológiában is használatos kékes, nagy energiájú részével (különösen a 440-470 nm tartománnyal) összefüggésben jelentkezik.

   

  **További információt a ZEISS DriveSafe tanulmányban talál.

   

  ZEISS megoldás
  A DuraVision® DriveSafe réteg részben visszaveri ezen hullámhosszú fénysugarakat, így a prémium AR rétegekkel összehasonlítva akár 64%-kal** jobban csökkenti az érzékelt tükröződéseket.

  ** ZEISS prémium rétegekhez viszonyítva. A DuraVision DriveSafe lencse új rétegével más prémium AR rétegekhez viszonyítva 64%-kal kevesebb tesztelő számolt be vakító fény okozta problémákról.

   

  DuraVision® DriveSafe réteg nélkül

  DuraVision® DriveSafe réteggel: akár 64%-kal** kevesebb tükröződés

  Kevesebb irritációt kiváltó zavaró fényjelenségek, mint például a fényforrás körüli holdudvar, a délibáb és a tükröződés okozta irritáció

  kiterjeszt
  elrejt

  3// Az út, a műszerfal és a tükrök is megfelelően láthatók

  ZEISS DriveSafe Lens kialakítás.

  A probléma
  A vezetés nagy figyelmet igényel a sofőr részéről. Az idő nagy részében átfogó képre van szükségük az útról, hogy megítélhessék a forgalmi körülményeket. A helyzet nehézségeket okozhat, kimondottan progresszív szemüveget viselők számára, amikor a fókuszt az út, a műszerfal és a tükrök között váltogatják. Ekkor válik elengedhetetlenné a dinamikus látás.

  Az FKFS-sel* közösen végzett tanulmány során követtük a szem mozgását és beazonosítottuk a sofőrök látómezőkre vonatkozó vizuális igényeit:

  • A megfigyelt idő 97%-ában az utat figyelik.
  • A megfigyelt idő 2%-ában a műszerfalat nézik.
  • A megfigyelt idő 1%-ában váltanak fókuszt a tükrök között.


  *Az FKFS Research Institute of Automotive Engineering and Vehicle Engines Stuttgart (Autóipar-mérnöki és Járműmotor Kutatóintézet Stuttgart) a Stuttgarti Egyetemhez kapcsolódó független alapítvány. Az 1930-ban alapított FKFS mára az egyik legnagyobb kutatóintézet az autóipar-mérnöki szolgáltatásainak területén, jelentős autógyártóknak és beszállítóknak dolgozik. További információt a ZEISS DriveSafe tanulmányban talál.

  ZEISS megoldás

  A ZEISS a progresszív szemüvegviselők dolgát is meg szeretné könnyíteni abban, hogy gyorsabban tudjanak fókuszt váltani az út, a műszerfal és a tükrök között, így kifejlesztette az új DriveSafe progresszív szemüveglencsét. Ennek a típusnak optimalizált a távoli és a köztes látótere, így kevésbé van szükség a fej vízszintes mozgatására.

  • Dinamikus látás az út, a műszerfal és a tükrök közötti gyors fókuszváltáshoz
  • Az olvasórész ideális mindennapos tevékenységekhez.

  Akár 43%-kal nagyobb köztes látómező, hogy könnyebben válthassunk fókuszt a műszerfal és a tükrök között. És akár 14%-kal nagyobb távoli látómező, hogy az útról átfogóbb képet kapjunk.

  ** ZEISS prémium progresszívekhez viszonyítva

  A ZEISS DriveSafe porgresszív és egyfókuszú szemüveglencsékkel könnyebb átlátni a forgalmat és ideálisak mindennapos szituációkhoz is.

  kiterjeszt
  elrejt
 • Termék hozzáférhetőség
  ZEISS DriveSafe szemüveglencsék
  Színtelen
  Színezett
  PhotoFusion
  Transitions® Polarizált
  Műanyag 1.74

         
  Műanyag 1.67
  Műanyag 1.6
  Műanyag1.5

  A polarizált szemüveglencsék lecsökkenthetik bizonyos LCD/LED képernyők által megjelenített képek láthatóságát. Ezért, kérjük, ellenőrizze, mennyire látható a kép a digitális készülékek használata előtt.

  Részletes tájékoztatót a ZEISS árlistában talál.

    Egyedi illesztési magasság
  Ajánlott és szabvány illesztési magasság
    14 – 20 mm
  18 mm