ZEISS EnergizeMe Spectacle Lenses Újdonság kontaktlencsét viselőknek

Újdonság - ZEISS EnergizeMe szemüveglencse

A kontaktlencse-viselők igényeire kifejlesztett első szemüveglencse megoldás.

Ideje felfrissíteni a kontaktlencsét viselők szemét! A kontaktlencse-viselők sem tudják megkerülni a szemüveget, így a ZEISS kíváncsi volt, mire van szükségük, amikor szemüveget viselnek. Kiderült, hogy sokuk szeret szemüveget viselni, és azt várják, hogy szemüveg hozzon felfrissülést a kontaktlencse kivétele után. A kontaktlencse-viselők 65%-a szemüveget is szeret hordani, főleg akkor, amikor olvas, Tv-t néz vagy tabletezik.1) Ez azt jelenti, hogy a kontaktlencse-viselők nagyon várnak egy jobb szemüveglencsét. Az új „& Generáció” nem választ kontaktlencse és szemüveg között. Mindkettőt akarja.

A kontaktlencse diszkomfort fokozhatja az irritációt, amelyet ügyfelei a kontaktlencse hosszan tartó viselése során tapasztalnak. Ezenfelül a digitális készülékek intenzív használata hatással van modern vizuális szokásainkra, szemünket hamarabb kifárasztja. Ez a kontaktlencsét viselőkre is igaz: a közeli és távoli tárgyak közötti oda-vissza való fókuszváltás és a kevesebb pislogással járó, fix távolságra történő meredt fókuszálás csökkenti a szem oxigénellátását.3) 4)

A kontaktlencse-viselőkkel végzett tanulmányának1) eredményeit felhasználva a ZEISS egy olyan páratlan, innovatív szemüveglencsét fejlesztett ki, aminek a kialakítása tökéletesen célozza meg a kontaktlencsét viselő ügyfelek vizuális igényeit. ZEISS EnergizeMe szemüveglencse.

Több mint egy átlagos szemüveglencse: az új kialakítás, az innovatív technológia és a magas minőségű réteg egyedi kombinációja segíti a fáradt szem pihenését és elkerüli, hogy a digitális készülékek további terhelést rójanak a szemre.

„Egy nap EnergizeMe szemüveglencsével” kisfilm

A ZEISS EnergizeMe szemüveglencsék az egyedi felületkialakítás, az innovatív technológia és a csúcstechnológiás réteg kombinációjának köszönhetően tökéletesen megfelelnek a kontaktlencseviselők vizuális igényeinek.

 • Kialakítás

  Kínáljon tökéletes megoldást a kontaktlencsét viselő ügyfelei vizuális igényeire a ZEISS EnergizeMe szemüveglencsével. A lencse az alábbiak egyedi kombinációja:

  • ZEISS EnergizeMe kialakítás – az új kialakítás széles látómezőt és kényelmes látást biztosít.
  • ZEISS Digital Inside technológia – innovatív technológia az éles, megerőltetés nélküli látásért.
  • ZEISS DuraVision BlueProtect réteg – magas minőségű réteg, mely csökkenti a digitális vakítást és a szem terhelését.
    
 • Előnyök

  Előnyök a szemüvegviselő szempontjából

  • Segíti a fáradt szem pihenését
  • Elkerüli, hogy további terhelés nehezedjen a szemre
  • Tiszta és éles látást biztosít
    

  A viselők nagyon elégedettek a ZEISS EnergizeMe szemüveglencsével

    


  10-ből 9 tesztelő számol be felfrissülésről és a szem alacsonyabb digitális megterheléséről, ha ZEISS EnergizeMe lencsét használ.2)

     
     
     
     


   

  3-ból közel 2 tesztelő elégedettebb a ZEISS EnergizeMe szemüveglencsével, mint más lencsével.2)
   


   

   

  10-ből 8-an megvennék a ZEISS EnergizeMe lencsét.2)
   
       
   
                 

  A legfőbb előnyök Önnek

  Tervei szerint a látszerészek 85%-a ajánlani fogja a ZEISS EnergizeMe szemüveglencsét a kontaktlencsét viselő ügyfeleinek.1)

  Javier Cantó, a valenciai Claravision optikából2)

  A termékkel hozzáadott értéket viszünk az értékesítésbe, így az üzletbe is.
   

  Jorge Faubuel, a madridi Gran Optica optikából2)

  Segítségével kimondottan innovatív megoldást tudok kínálni ügyfeleimnek. 

  Maria Jose, a madridi Optica Mirasierra optikából2)

  Sosem gondoltam, hogy a kontaktlencse-viselőknek speciális igényeik lennének, de most itt ez az új termék, amit kimondottan nekik hoztak létre. 

  Pilar Serrano, a madridi Ulloa optikából2)

   A szemüveglencse már az első pillanattól kezdve javítja a viselő látásminőségét.

 • Részletek

  ZEISS EnergizeMe kialakítás

  Jellemzők

  A ZEISS mérnökei egy a kontaktlencse-viselők sajátos igényeihez és vizuális viselkedéséhez igazodó speciális kialakítást hoztak létre, amely csökkenti a szem terhelését a kontaktlencse kivétele után.

  Előnyök
  • A viselő tipikus vizuális szokásait tükröző speciális kialakítás, amely figyelembe veszi a fej és a szem mozgásait.

  ZEISS Digital Inside technológia

  Jellemzők

  Ezt az innovatív technológiát úgy fejlesztettük ki, hogy a lencse kialakítását kimondottan a hagyományos nyomtatott anyagokhoz szükséges 38 cm-es, és a digitális készülékeknél felvett 35 cm-es olvasótávolsághoz tudjuk optimalizálni, így az segít elkerülni a szem további terhelését.

  Előnyök
   • Éles, megerőltetés nélküli látás
   • A sugárizom megkönnyebbül
   • Kitűnő dinamikus látás
     

  ZEISS DuraVision BlueProtect

  Jellemzők

  A réteg segít, hogy kevésbé érzékeljük a digitális vakítást és megelőzi, hogy a digitális kijelzők és mesterséges fény által kibocsájtott kék fény tovább terhelje a szemet. A többi prémium antireflex réteggel szemben a DuraVision BlueProtect rétegnek lényeges szerepe van, mivel csökkenti a szembe jutó káros hatású kék-fény mennyiségét.

  Előnyök
   Kevésbé érzékelhető a digitális vakítás és csökken a szem terhelése
 • Gyárthatóság

  ZEISS EnergizeMe Monofocal

  20-asok és fiatal 30-asok

  A ZEISS EnergizeMe Monofocal enyhe addíciója hozzájárul a fáradt szem pihenéséhez kontaktlencse kivétele után. Az innovatív ZEISS Digital Inside technológia és a ZEISS DuraVision BlueProtect réteg kombinációjával a lencse megelőzi a szem további megterhelését, s egyben kényelmes látást garantál különösképp közelre.

  ZEISS EnergizeMe Digital

  30-asok és fiatal 40-esek

  A ZEISS EnergizeMe Digital tökéletes megoldás abban az életkorban, amikor az egyfókuszú és progresszív lencse között kell egy kis segítség a szem pihentetéséhez. A ZEISS Digital Inside technológia és a ZEISS DuraVision BlueProtect réteg kombinációja segít megelőzni a szem további megterhelését és frissíti a szemet kontaktlencse kivétele után.

  ZEISS EnergizeMe Progressive

  40-esek és idősebbek

  A ZEISS EnergizeMe Progressive kialakítást úgy terveztük meg, hogy alkalmazkodjon a szemüvegre váltó kontaktlencse-viselő presbiópok vizuális szokásaihoz. Kiegyensúlyozott olvasórészt biztosít, a nagyítás észrevétlen eloszlása pedig pihentető látást eredményez. A ZEISS Digital Inside technológia és a DuraVision BlueProtect réteg tovább tökéletesíti ezt a szemüveglencsét.

  ZEISS EnergizeMe
  Színtelen
  Színezett
  PhotoFusion

  Polarizált

  Műanyag 1.74

       
  Műanyag 1.67
  Műanyag 1.6
  Műanyag 1.5
  Trivex  

  A polarizált lencsék csökkenthetik bizonyos LCD/LED kijelzőkön megjelenő képek láthatóságát. Emiatt digitális készülékekkel való használat előtt ellenőrizze a láthatóságot.

  Részletes információt a ZEISS árlistában talál.

    Ajánlott és standard illesztési magasság
  ZEISS EnergizeMe Monofocal
  16 mm
  ZEISS EnergizeMe Digital
  16 mm – minimum 14-20 mm  
  ZEISS EnergizeMe Progressive
  16 mm – rendelhető 14, 16, 18 mm-rel

Források:

1) 2400 kontaktlencse-viselőre és 40 látszerészre kiterjedő globális ZEISS tanulmány az USA-ban, Németországban, Kínában és Olaszországban 2015-ben.

2) Elfogadási próba. A ZEISS EnergizeMe szemüveglencsét 2016-ban Spanyolországban 130 kontaktlencse-viselő és 14 látszerész tesztelte sikeresen.

3) Srinivasan S és Subbaraman LN; The Science of Contact Lens Discomfort (A kontaktlencse diszkomfort tudománya); Review of Optomotry, Aug 15 2015. Nichols JJ, Willcox MDP, Bron AJ, et al.A TFOS Nemzetközi Munkaértekezlet Kontaktlencse diszkomfort témában: Rövid összefoglaló.Invest Ophthalmol Vis Sci. 2013;54:TFOS7–TFOS13. DOI:10.1167/iovs.13-13212

4) Patel, S., et al. „Effect of visual display unit use on blink rate and tear stability.” (A kijelzők hatása a pislogási rátára és a könnyfilm stabilitására) Optometry & Vision Science 68.11 (1991): 888-892. The Vision Council 2016-ös jelentése a digitális szemterhelésről: Eyes Overexposed (A túlterhelt szem): The Digital Device Dilemma (A digiális készülékek dilemmája)The Vision Council 2015-ös jelentése a digitális szemterhelésről: Az aranyszabály 20/20/20: Védje szemét a digitális készülékekkel szemben!