Szemüveglencse vezetéshez.

Érje el úti célját biztonságosan és stressz nélkül.

Teljes körű UV-védelem minden színtelen ZEISS lencsén.

Kitűnő viselési komfort és nagyobb biztonság az utakon. A ZEISS DriveSafe szemüveglencsét kimondottan vezetéshez optimalizáljuk. A lencse segítségével jobban lát éjszaka és rossz időjárási viszonyok mellett, védi szemét a fényvisszaverődésektől és megkönnyíti a gyors és gyakori fókuszváltást. Optimális biztonsági fejlesztés a normál szemüvegéhez képest.

ZEISS DriveSafe –

vezetéshez optimalizált mindennapi használatra ideális szemüveg.

A biztonságos vezetés alapfeltétele a jó látás, mivel az utakon extra munkát végez szemünk: folyamatosan váltogatja a fókuszt az út, a GPS, a külső- és belső tükrök között. Gyakran a kellemetlen időjárás vagy a kedvezőtlen fényviszonyok is nehéz feladat elé állítják látásunkat. Az egyfókuszú és progresszív kivitelben is kapható ZEISS DriveSafe szemüveglencse minimálisra csökkenti ezt a vizuális megterhelést vezetés közben, segítségével a sofőr könnyebben lát, így úti célját biztonságosan és stressz nélkül.

Látszerészkereső

Keressen ZEISS látszerészt
a környékén!

Kevesebb tükröződés. Segítségével könnyebb megbecsülni a távolságokat.

Számtalan sofőrnél vizuális buktatónak számíthat a kedvezőtlen időjárás, a gyenge fényviszonyok, a zavaróan vakító (pl. a szembe jövő autók fényszóróiból, közvilágítás miatt vagy a nedves útburkolatról jövő) fény valamint a gyors és gyakori fókuszváltás. A ZEISS DriveSafe szemüveglencse kialakítása alkalmazkodik a sofőrök speciális vizuális igényeihez.

A lencse segít: 

  • gyorsabban megbecsülni a távolságokat és kiértékelni a különböző szituációkat vezetés közben,
  • javítja a látást éjszaka,
  • csökkenti a visszaverődő fény által okozott kellemetlenségeket,
  • és biztosítja, hogy könnyen és gyorsan tudjon fókuszt váltani a szükséges távolságok között.

Jobb látás nappal, szürkületben és éjszaka is.

Pupillánk mérete a nap folyamán változik. Minél több a környezeti fény, annál kisebb a pupilla. És fordítva is. A hagyományos szemüveglencsék kialakítása ezt nem veszi figyelembe. A ZEISS DriveSafe szemüveglencse azzal tűnik ki a tömegből, hogy optimalizált lencsekialakítása igazodik a viselő gyenge fényviszonyoknál jelentkező tág pupillaátmérőjéhez. Ez a kialakítás fokozza a kontrasztot, javítja a kellemetlen időjárási viszonyok melletti látást és csökkenti a lencse perifériáján előforduló torzításokat, főként progresszív lencséknél.

Így jobb látásban lesz része, és az olyan problémás vezetési körülmények között, mint pl. az eső, köd, hóesés vagy éjszakai vezetés pontosabban tudja majd megbecsülni a távolságokat.

Professzionális védelemmel. Védje ki a vakító fényt és a karcokat!

A ZEISS DriveSafe szemüveglencse speciális prémium kategóriás antireflex réteggel van ellátva. Ez csökkenti például vakító fény szubjektív érzékelését* – amit például a szembejövő autók LED vagy Xenon fényszórói okoznak – és hatékonyan védi lencséjét a karcokkal és a kosszemcsék tapadásával szemben.

Kényelmesebb vezetési élmény progresszív lencsével.

ZEISS DriveSafe az extra kényelemért.

A ZEISS DriveSafe progresszív kivitelben is kapható. A speciálisan optimalizált közeli és köztes zónák valamint a csatorna biztosítja a kényelmes fókuszváltást, csökkenti a vízszintes fejmozgást és jelentősen több dinamikus látást tesz lehetővé a viselő számára.

Kényelmesebb vezetési élmény progresszív lencsével.

ZEISS DriveSafe az extra kényelemért.

A ZEISS DriveSafe progresszív kivitelben is kapható. A speciálisan optimalizált közeli és köztes zónák valamint a csatorna biztosítja a kényelmes fókuszváltást, csökkenti a vízszintes fejmozgást és jelentősen több dinamikus látást tesz lehetővé a viselő számára.

Teljes körű UV-védelem a színtelen
ZEISS lencséken.
Egész nap. Minden nap.

Az UV mindig jelen van. Még borús napokon is. Az UV-sugárzás veszélyt jelent a szem és a szem körüli terület egészségére nézve is. Mindig védi a szemét, amikor kimegy a szabadba? Mostantól minden színtelen ZEISS lencse teljes körű UV-védelmet biztosít!

A lencse speciális tulajdonságai kiszűrik a káros UV-sugarakat és tartós védelmet biztosítanak szemének.

Ideális vezetéshez és mindennapi használatra. Az új mindennapi használatra alkalmas szemüvege.

A ZEISS DriveSafe szemüveglencse tökéletes választás hétköznapi szemüvegként is, mivel nagy és széles távoli, valamint optimalizált köztes és közeli látómezőkkel rendelkezik, melyek mind olvasáshoz, mind munkához megfelelőek. Ez az univerzális megoldás kényelmesebb élménnyé teszi a vezetést, s egyben a mindennapjai során fellépő igényeknek is megfelel. 

Kevesebb zavaróan vakító fény, jobb kontraszt. ZEISS DriveSafe napszemüveg polárszűrővel.

Használja a ZEISS DriveSafe szemüveglencse professzionális napfény elleni védelmét, amely választható színezéssel és polárszűrővel is elérhető. A speciális réteg javítja a kontrasztérzékelést, s egyben csökkenti az erős napfény vagy a tükröző felületek vakító fénye által okozott kellemetlenségeket. A kivételesen éles és különösen kényelmes látásnak hála hátradőlhet és élvezheti az utazást.

ZEISS DriveSafe sunglasses with a polarisation filter.

ZEISS DriveSafe. Jó látás és napfény elleni védelem. Egyben. Rekord gyorsasággal.

Egy szemüveg bármilyen helyzethez: ez a fényre sötétedő lencse napszemüvegként is funkcionál. Másodpercek alatt besötétedik és néhány perc alatt kivilágosodik. És természetesen 100%-os UV-védelmet nyújt.

A karcoknak és a kosznak esélyük sincs! Erősebb, mint korábban bármikor.

Nagy teljesítményű réteggel ellátva a szemüveglencse különösen ellenálló a karcolódásokkal és a statikusan töltött porszemcsékkel szemben. Ebből kifolyólag a lencse hosszabb ideig marad tiszta, így tisztítani is jóval egyszerűbb. Jobb látás, jobb megjelenés – részben a legújabb antireflex rétegnek köszönhetően.

5 tanács, hogy jobban lásson vezetés közben

1. Vezetés közben a rossz látás jelenti az egyik legnagyobb veszélyforrást. Sofőröknek is optometrista vagy szemész szakorvos által végzett szakszerű látásvizsgálatra van szükségük.

5 tanács, hogy jobban lásson vezetés közben

2. Amikor látszerészénél jár, mindenképp beszélje át vele egyedi vizuális igényeit. Sokat vezet? Problémái vannak, amikor éjszaka vagy szürkületben vezet? Beszéljen látszerészével. Ő tud segíteni.

5 tanács, hogy jobban lásson vezetés közben

3. Fontos, hogy szeme megkapja az optimális támogatást, amikor új napszemüveget vásárol. A polárszűrős napszemüveg, például, csökkenti a zavaróan vakító fényt, amit a különféle fényforrások és a visszatükröződések okoznak.

5 tanács, hogy jobban lásson vezetés közben

4. A szemüveglencse, különösen a réteg, nem tolerálja sem az extrém alacsony hőmérsékletet. Ne hagyja az autóban. Szemüvege meg fogja hálálni.

5 tanács, hogy jobban lásson vezetés közben

5. Amikor vezetéshez keres lencsét, azt tanácsoljuk, ne túl keskenyet válasszon. Így nagyobb látómezőn tud átnézni. A széles keret és a keskeny szár biztosítja, hogy a sofőr látótere a lehető legkevésbé legyen korlátozva. Ha nyitott kabriót vezet ne feledkezzen meg ívelt napszemüvegéről, mivel az ideális védelmet nyújt a széllel szemben is.

For professional cleaning and gentle lens care. Useful extras.

Védelem és hatékonyság: kíméletes tisztítás anélkül, hogy kárt tenne a rétegben. A tisztítóspray és a mikroszálas törlőkendő monitor, okostelefon és tablet tisztításához is ideális.  

A részleteket itt találja

Személyre szabott tanács. Keressen ZEISS optikust a környékén!

A szemüveg egyszerű célt szolgál: segít, hogy viselőjének a lehető legjobb látásban legyen része. Azonban a gyakorlatban ez mégis egy hatalmas technológiai teljesítmény, amelyhez hatalmas szakértelem és olyan optometrista szükséges, aki kellő időt fordít ügyfeleire. Csak átfogó ismeretek és alapos vizsgálat biztosít éveken át működő, személyre szabott megoldást. Keressen optikust a környékén...

Keressen ZEISS látszerészt

* A viselők 64%-a szerint a DuraVision DriveSafe más prémium ZEISS rétegekhez képest csökkenti az érzékelt káprázást.
Az eredmény kommunikációja eltérő lehet:
64% kevesebb káprázást tapasztalt*
64% a káprázás csökkenését tapasztalta*
Belső viselési próba (ZEISS, Németország 2014-ben) 52 résztvevővel; és külső viselési próba látszerészek és 60 fogyasztó részvételével (Spanyolország, 2014).