Szemüveglencse-rétegek.

Nagyszerű külső és kényelmesebb látás.

Teljes körű UV-védelem minden színtelen ZEISS lencsén.

Csúcstechnológia a szemének. A lencserétegek segítségével a lehető legkényelmesebb látásban lehet része, s egyben a lencse tisztítását is megkönnyítik, valamint védik a szemüveget a karcolódásokkal szemben. Főleg a műanyag lencse válik igazán sokoldalúvá egy jól megválasztott réteggel.

DuraVision® Premium rétegek a ZEISS-től.

Az optimális látás és a maximális komfort szolgálatában.

Egy professzionális rétegnek számos előnye van. Keményebb lesz tőle a lencse felszíne, így jobban ellenáll a sérüléseknek, csökkenti a felszínén keletkező fényvisszaverődéseket, a lencse jobban ellenáll a szennyeződésekkel szemben és könnyebb tisztítani. A ZEISS Duravision® Premium rétegei ezeket a tulajdonságokat egyetlen kitűnő minőségű rétegben egyesítik, amely a legszigorúbb szabványoknak is megfelel.

Látszerészkereső

Keressen ZEISS látszerészt
a környékén!

A legjobb védelem a karcokkal szemben. Minden eddiginél keményebb.

A ZEISS-nél gyártott legkeményebb réteg – és a legjobb védelem a karcokkal szemben. Ez tartós látáskomfortot és kiemelkedő látást garantál, sőt a szemüvege a lehető legtartósabb lesz.

protection against scratches protection against scratches

Az ion technológiának köszönhetően háromszor ellenállóbb.

Bevetésen a tudomány. A DuraVision® Premium réteg gyártási folyamata során a lencséket speciális ionokkal bombázzuk. Ez optimálisan tömöríti az egyes rétegeket, ami kivételes keménységet biztosít, és a normál réteggel ellátott ZEISS lencsénél akár háromszor ellenállóbbá, az antireflex réteggel ellátott üveg ZEISS lencséknél pedig 35%-kal keményebbé teszi a lencsét. Ezenfelül van még egy előnye: a különösen sima és kemény felület azt jelenti, hogy a lencse jobban ellenáll a szennyeződésekkel szemben, és lényegesen egyszerűbb tisztítani.

Jobb látás, jobb megjelenés. A tökéletes antireflex réteggel.

Lencséjén kell lennie egy antireflex rétegnek ahhoz, hogy látása éles és zavartalan legyen. A tükröződő felületeken, lámpáknál, vizes úton vagy éjjel a szembejövő forgalom esetén jelentkező fényvisszaverődések minimálisra csökkennek, a lencse ugyanakkor természetesen színtelen marad. Így a szemüveg kényelmesebb viselet lesz és esztétikusabbnak hat mások szemében: a ZEISS DuraVision® Premium rétegeinél 20%-kal kevesebb a fényvisszaverődés az elülső és a hátsó felszínen is.* Ezáltal szemei természetes látványt nyújtanak, mivel kevesebb a zavaró tükröződés beltérben és a szabadban, nappal és éjszaka is.

* Zöldes maradványreflexű átlagos antireflex réteggel ellátott ZEISS lencséhez képest.

perfect anti-reflective coating perfect anti-reflective coating

Nincsenek zavaró tükröződések. Csak éles látás. Tisztán és világosan.

A hagyományos antireflex lencséknek még mindig zöld a maradványreflexe, amely a gyártási folyamatból ered. Azonban a zöld nem csökkenti optimálisan a tükröződéseket: kevesebb fényt enged át a lencsén, így a lencse felszínén több tükröződés jelentkezik. A DuraVision® Premium réteggel ellátott lencsék maradványreflexe kék, ami egy lényegesen fejlettebb antireflex folyamatból adódik. Ez növeli a fényáteresztést és hatékonyan csökkenti a lencse felszínén keletkező tükröződéseket, ezáltal a lencse még tisztább látványt nyújt, szinte észrevétlenné válik, és teljesen kiszűri a tükröződéseket.

Kosztaszító és vízlepergető, kevésbé érzékeny a koszra, könnyebb tisztítani.

Tiszta látás, amely tartós. A szuper sima CleanCoat réteg kosztaszító és vízlepergető, az antisztatikus réteg nem engedi, hogy a por és a szöszök lerakódjanak a lencsére, így az hosszabb ideig tiszta marad és könnyebb tisztítani.

Dust- and water-repellent Dust- and water-repellent

Teljes körű UV-védelem a színtelen
ZEISS lencséken.
Egész nap. Minden nap.

A ZEISS rétegek segítségével a látás a lehető legkényelmesebb élmény lehet, mostantól pedig minden színtelen ZEISS lencse teljes körű UV-védelmet biztosít. Ezt a ZEISS UVProtect Technológia teszi lehetővé. Az UV mindig jelen van. Még borús napokon is. Az UV-sugárzás veszélyt jelent a szem és a szem körüli terület egészségére nézve is.

A lencse speciális tulajdonságai kiszűrik a káros UV-sugarakat és tartós védelmet biztosítanak szemének.

Extra látáskomfort mesterséges fénynél. Előzze meg a szemfáradtságot és kerülje a digitális készülékek használatával járó megterhelést.

Függetlenül attól, hogy okostelefonról, LED világításról, monitorról, Tv-ről, tabletről vagy e-olvasóról van szó, a modern fényforrások több kék fényt bocsájtanak ki, mint amivel korábban kapcsolatba kerültünk. Sokunk számára kellemetlen és megterhelő az ilyen fény. A ZEISS DuraVision BlueProtect segíthet, ezt a speciális kékszűrőt a lencsére kimondottan úgy alakítottuk ki, hogy kizárja a veszélyes sugárzást.

A speciális rétegnek köszönhetően kevesebb a zavaró vakító fény vezetés közben – legyen nagyobb biztonságban éjszaka.

Valószínűleg a legfontosabb biztonsági fejlesztés az autójában. A DuraVision® DriveSafe réteggel ellátott lencsék csökkentik a bosszantó vakító fényt, különösen éjszakai vezetés közben a rendkívül fényes modern fényszórókét. Így csökken a balesetek kockázata, és a lencse továbbra is alkalmas vezetéshez, a közlekedési lámpákat még mindig hibátlanul látni.

DuraVision DriveSafe coating
DuraVision Mirror coating

A lenyűgöző külső nagyobb kényelemmel – napszemüvegekhez is.

Stílusosak és kitűnő, kényelmes látást biztosítanak. A DuraVision® Mirror réteg a lencse hátsó felszínén lévő speciális rétegnek köszönhetően csökkenti a zavaró maradványreflexet és egy tükrös réteg is tartozik hozzá. Ráadásul a legdivatosabb színekben kapható.

5 tanács, hogy szemüvege tartósabb legyen

1. Semmit ne bízzon a véletlenre, amikor réteget választ lencséjéhez. Kérje meg látszerészét, hogy részletesen fejtse ki a különböző rétegek előnyeit és hátrányait.

5 tanács, hogy szemüvege tartósabb legyen

2. Ha gyermekének vásárol szemüveget, jó réteget válasszon, mert az apró karcok és tükröződések a fiatal szemben is kárt tesznek.

5 tanács, hogy szemüvege tartósabb legyen

3. Rendszeresen tisztítsa szemüvegét és ehhez jó terméket válasszon, ami nem tesz kárt a lencsében.


5 tanács, hogy szemüvege tartósabb legyen

4. Talán kényelmes megoldásnak tűnik, de ne törölgesse ruhájával vagy papírzsebkendővel szemüvegét. Olyankor a mikroszkopikus porszemcsék idővel megkarcolhatják a lencsét.
 

5 tanács, hogy szemüvege tartósabb legyen

5. Éjszakára tegye tokba szemüvegét. A szemüveg nem kedveli sem az extrém magas, sem az extrém alacsony hőmérsékletet. Egy meleg nyári napon az autóban kialakuló hőség is például olyasvalami, amit jobb elkerülni. Ugyanez igaz a szaunára vagy az otthoni fűtésre.

Védelem és hatékonyság: kíméletes tisztítás anélkül, hogy kárt tenne a rétegben. A tisztítóspray és a nedves törlőkendő monitor, okostelefon és tablet tisztításához is ideális.  

A részleteket itt találja

For professional cleaning and gentle lens care. Useful extras.

Személyre szabott tanács: keressen optikust a környékén

A szemüveg egyszerű célt szolgál: segít, hogy viselőjének a lehető legjobb látásban legyen része. Azonban a gyakorlatban ez mégis egy hatalmas technológiai teljesítmény, amelyhez hatalmas szakértelem és olyan optometrista szükséges, aki kellő időt fordít ügyfeleire. Csak átfogó ismeretek és alapos vizsgálat biztosít éveken át működő, személyre szabott megoldást. Keressen optikust a környékén...

Keressen ZEISS látszerészt