Officelens szemüveglencse:

kényelmes látás a munkahelyén.

Teljes körű UV-védelem minden színtelen ZEISS lencsén.

Egy kolléga, akire mindig számíthatunk: A ZEISS Officelens szemüveglencsét kimondottan az irodai és számítógépes munkához optimalizáltuk, hogy szemének könnyebb legyen egy átlagos munkanap. A lencse segít koncentrálni és úgy dolgozni, hogy közben szeme nem fárad el.

ZEISS Officelens szemüveglencse.

Előnyei röviden.

Az emberek általában 35 éves koruk körül veszik észre a változást: a számítógépes munka és a fókuszváltás (pl. a billentyűzetről a monitorra vagy a naptárról a telefonra) egyszer csak megterhelővé válik szemük számára. Ahhoz, hogy tisztán lássanak különböző távolságokra, gyakran észre sem veszik, és kényelmetlen testtartást vesznek fel, például előredőlnek vagy megemelik az állukat. A hátfájás és a nyaki fájdalmak, száraz vagy könnyes szemek csak néhány a lehetséges következmények közül. A ZEISS Officelens szemüveglencse segít megelőzni ezt a vizuális megterhelést. A munkahelyére jellemző egyedi vizuális igényei alapján alakítjuk ki, és az olvasó vagy progresszív szemüveggel ellentétben a számítógépes munkához szükséges minden távolságra optimalizáljuk.

Látszerészkereső

Keressen ZEISS látszerészt
a környékén!
 

EISS Office Lenses help prevent this type of visual stress

Munkájához és szeméhez igazodik.

Optimális látás – nem csak a számítógép előtt ülve.

Legyen része kényelmes látásban az irodában. Függetlenül attól, hova néz. A ZEISS Officelens szemüveglencse közeli és köztes távolságra széles látómezőt biztosít, és az utolsó centiméterre pontosan a munkahelyén jelentkező igényekhez igazodik. Ezt a lencsét például a számítógépes munkatávolságához, az ügyfelével vagy munkatársával való beszélgetésnél felvett távolsághoz vagy a tökéletes olvasótávolsághoz optimalizáljuk, így szeme nem erőlködik, megfelelő testtartása pedig biztosított. A pozitív hatásokat még munka után is érezni fogja.

Reading glasses

Olvasó szemüveg

Progressive lenses

Progresszív szemüveglencsék

Office lenses

Irodai lencsék

Fejfájás, hátfájás, kimerültség. Az olvasó- és a progresszív szemüveg nem mindig hatékony megoldás.

A normál olvasó- vagy progresszív szemüveg általában nem ideális számítógépes munkához, mivel a lencse adott területeit nem irodai munkához optimalizálták. Az olvasószemüveg, például, csak közelre biztosít optimális látást, de ez túl rövid távolság a számítógépes munkához vagy a dolgozóasztal egyéb területeihez. Progresszív szemüveggel azonban a viselő a lencse alsó részén át nézi a monitort, így az állát meg kell emelni ahhoz, hogy tisztán lássa a képernyőt. Mindkét szemüveg természetellenes testtartást eredményez ülés közben, így megfeszíti a hát és a vállak izmait, valamint fejfájást okoz.

Digitális látványvilág. Szemüveglencsék napkjaink munkáihoz.

Bármilyen kihívásra készen. A ZEISS Officelens szemüveglencsék a Digital Inside Technológiával speciálisan optimalizált olvasórészre támaszkodva gyors és kényelmes fókuszváltást tesznek lehetővé – például olyankor, amikor a mobiltelefonunk és a számítógép monitora között váltogatjuk tekintetünket. Ezek a lencsék nemcsak digitális készülékek használatakor biztosítanak megerőltetés nélküli, éles látást, hanem könyvek és magazinok olvasásakor is tökéletes látásélményt nyújtanak. Segítenek megelőzni a kényelmetlen fej- és testtartást, pihentetik a szemet és csökkentik a szemet érő digitális terhelést.

Vizuális igényei a munkahelyén. Milyenek a munkakörülményei?

Adott munkától függően szemünknek különböző helyzetekben kell helytállnia. Rendszerint a következő három munkahelyi szituációt különböztetünk meg.

Reading workstation

Olvasó munkakörnyezet:

azoknak, akik elsősorban dokumentumokat olvasnak munkájuk során – pl. építészek, szerkesztők vagy adótanácsadók. Officelens szemüveglencséjük legfontosabb tulajdonsága, hogy nagyobb hangsúlyt fektet az olvasórészre, de akár egy méterig megfelelő. A hagyományos olvasószemüvegekkel ellentétben, melyeket általában csak 40-50 cm-re optimalizálnak, a szélesebb távoli rész jelentősen nagyobb kényelmet biztosít a viselő számára olvasás közben.

Workstation with a computer monitor

Számítógépes munkaállomás:

azoknak, aki elsősorban a billentyűzet és a monitor között váltanak fókuszt, például programozók, újságírók, vagy telefonos ügyfélszolgálati munkatársak. Officelens szemüveglencséjük az olvasótávolság és akár két méteres távolság között biztosít éles és természetes látást. Ez pont megfelel az irodai környezetnek.

An indoor workplace with a lot of customer contact

Beltéri munka sok ügyfélszolgálati feladattal:

azoknak, akik sokat találkoznak személyesen ügyfeleikkel, gyakran kell felállniuk az asztaluktól és számítógépnél is dolgoznak, például kereskedelemben vagy gyártásban. Lencséjük optimális kialakítása az olvasótávolságuk és akár négy méteres távolság között biztosít természetes látást.
 

Nyerő csapat. Extra látáskomfort mesterséges fénynél a szem erőltetése nélkül.

Függetlenül attól, hogy okostelefonról, LED világításról, monitorról, Tv-ről, tabletről vagy e-olvasóról van szó, a modern fényforrások több kék fényt bocsájtanak ki, mint amivel korábban kapcsolatba kerültünk. Sokunk szemének ez a fény kellemetlen és megterhelő, mivel kedvezőtlen hatással van bioritmusunkra, sőt még szemünknek is veszélyt jelenthet. A szemüveglencse speciális kékszűrője még kényelmesebb látást tud biztosítani.

Különösen vékony lencse, ami pehelykönnyű. Ha mély benyomást akar kelteni.

Akár műanyag vagy üveg lencséről van szó, a csúcstechnológiás gyártási módszerek hihetetlenül vékony és könnyű lencsék gyártását teszik lehetővé még magas dioptria vagy különleges látászavar esetén is. Szinte észre sem fogja venni, hogy ebben a pehelykönnyű szemüvegben van.

Teljes körű UV-védelem a színtelen
ZEISS lencséken.
Egész nap. Minden nap.

Az UV mindig jelen van. Még borús napokon is. Az UV-sugárzás veszélyt jelent a szem és a szem körüli terület egészségére nézve is. Mindig védi a szemét, amikor kimegy a szabadba? Mostantól minden színtelen ZEISS lencse teljes körű UV-védelmet biztosít!

A lencse speciális tulajdonságai kiszűrik a káros UV-sugarakat és tartós védelmet biztosítanak szemének.

A karcoknak és a kosznak esélyük sincs! Erősebb, mint korábban bármikor.

Nagy teljesítményű réteggel ellátva a szemüveglencse különösen ellenálló a karcolódásokkal és a statikusan töltött porszemcsékkel szemben. Ebből kifolyólag a lencse hosszabb ideig marad tiszta, így tisztítani is jóval egyszerűbb. Jobb látás, jobb megjelenés – részben a legújabb antireflex rétegnek köszönhetően.

5 tanács, hogy új számítógépes szemüvege kényelmes legyen

1. Nem csak számítógépes munkánál jó, ha kényelmesen lát közelre és közepesen távolra. Mindennapjaiban is hasznára lehet számítógépes szemüvege. Ha hobbijával tölti idejét, barkácsol, varr, zenél, fest, kézműveskedik, főz vagy házimunkát végez, mindig jól fog jönni. 

5 tanács, hogy új számítógépes szemüvege kényelmes legyen

2. Ha hosszasan dolgozik monitora előtt, ne feledkezzen meg a helyes testtartásról és a megfelelő világításról.
 

5 tanács, hogy új számítógépes szemüvege kényelmes legyen

3. A beállítások akkor megfelelőek, ha a monitor felső széle szemmagasságban vagy valamivel lejjebb van. A legjobb magasság elérése érdekében emelje feljebb vagy engedje le székét.

5 tanács, hogy új számítógépes szemüvege kényelmes legyen

4. Mindenképp pihentesse szemét a nap folyamán, például nézzen ki az ablakon át a távolba óránként körülbelül öt percig anélkül, hogy fókuszálna.

5 tanács, hogy új számítógépes szemüvege kényelmes legyen

5. Megterhelő munka során gyakran előfordul, hogy a természetes pislogás rendszertelenné válik. Megoldást nyújt, ha szemét rendszeresen becsukja néhány másodpercre. Ez megelőzi a szemirritációt és a szemszárazságot.

Védelem és hatékonyság: kíméletes tisztítás anélkül, hogy kárt tenne a rétegben. A tisztítóspray és a mikroszálas törlőkendő monitor, okostelefon és tablet tisztításához is ideális.  

A részleteket itt találja

Személyre szabott tanács. Keressen ZEISS optikust a környékén!

A szemüveg egyszerű célt szolgál: segít, hogy viselőjének a lehető legjobb látásban legyen része. Azonban a gyakorlatban ez mégis egy hatalmas technológiai teljesítmény, amelyhez hatalmas szakértelem és olyan optometrista szükséges, aki kellő időt fordít ügyfeleire. Csak átfogó ismeretek és alapos vizsgálat biztosít éveken át működő, személyre szabott megoldást. Keressen optikust a környékén...

Keressen ZEISS látszerészt a környékén!