Progresszív lencsék – Miniatűr mesterművek

A tökéletes szemüveg kialakítás ideális, egyénre szabott látási segédeszközt biztosít a látási problémákkal küszködő emberek számára

Kényelmes és pontos látás – távolra, közelre és az összes köztes tartományban: A progresszív lencsék a legjobb megoldást nyújtják a látási problémákra. Azonban ez az egyik legbonyolultabb megoldás is: Tudta Ön, hogy az egyénre szabott progresszív lencsék elkészítése több száz óra fejlesztési, tervezési és gyártási időt vesz igénybe?

Ami azt illeti, ez aligha meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a lencséknek igazi technikai csodát kell nyújtaniuk. Elvárjuk tőlük, hogy javítsák mindkét látási rendellenességet – a távollátást és a közellátást is – és lehetővé tegyék a viselőjének, hogy minden lépésnél tökéletes látásnak örvendjen, még a köztes tartományokban is. Ez természetesen nem kis teljesítmény. A közellátás javítása érdekében növelni kell a lencse erősségét (dioptriáját).

Emiatt az összes progresszív lencse az alsó részen még inkább konvex. A lencsék felső része a távollátást biztosítja, és a kettő közötti kis rész – az úgynevezett átmeneti vagy progressziós terület – biztosítja a tökéletes látást a köztes távolságban, például a képernyőn megjelenő dolgok látását. A gyártási eljárásnak köszönhetően ennek a területnek a szélei kiesnek a fókuszból –ennek a mértéke a progresszív lencse kialakításától és a személyre szabottság mértékéről függ.

Progresszív lencse-választék

A speciális tervezési paraméterek, amelyek a ZEISS progresszív lencséit annyira egyedülállóvá teszik, minimálisra csökkentik ezeket a torzításokat, és lehetővé teszik, hogy a szemüveg viselője minden tekintetben élvezze a komfortos látás élményét.

Általános szabály: Minél magasabb szinten egyénre szabott a progresszív lencse kialakítása, a felhasználó annál jobb minőségű látásnak tud majd örvendeni. Más gyártóktól eltérően, akik csak a végső szakaszban végzik el az egyénre szabott beállításokat, a ZEISS kezdettől fogva, vagyis a lencsegyártás folyamatánál is figyelembe veszi a vevő egyedi paramétereit.

Az ilyen típusú lencsék és a normál progresszív lencsék közötti különbségek meglepőek: sokkal kevesebb idő kell, hogy hozzászokjunk a szemüveghez. A felhasználónak nem kell a fejét forgatnia, amíg hozzászokik a szemüveghez és minden tartományban természetes, széles látómezejű látásnak örvendhet. Kényelmes olvasást, biztonságos autóvezetést, és kevésbé fárasztó munkavégzést tesz lehetővé.

  1. Normál progresszív lencsék: Ez a kialakítás kínálja a legkisebb használható látási tartományt. Emiatt a felhasználóknak kisebb látáskomforttal kell beérniük, és hosszabb időbe telik, amíg megszokják a szemüvegüket.
  2. Univerzális progresszív lencsék: Az összes látási tartományt könnyű megszokni, és nagy látómezőket kínál. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók magas szintű látáskomfortnak örvendenek, és egyből élvezik a szemüveg viselését.
  3. Egyénre szabott progresszív lencsék: A rendelésre készült, egyénre szabott progresszív lencsék a lehető legnagyobb látási tartományt és a legnagyobb azonnali látáskomfortot kínálják.

Ahhoz, hogy elérje ezt a gyártási színvonalat, a ZEISS az úgynevezett freeform gyártási eljárásokat használja. A háttér: a hagyományos progresszív felülettel rendelkező lencséknél a progresszív felületkialakítást a lencse első felszínén fix helyre teszik, a hátsó felszín pedig a tényleges dioptriát biztosítja. Ez akadályt jelent, amit nehéz legyőzni, amikor a lencsét az Ön szeméhez kell igazítani.

A freeform gyártási módszer lehetővé teszi a progresszív felület és a szemüveg dioptriájának ideális elosztását a lencsék első és hátsó felszínén. Ezért a lencsét tökéletesen a vevő szükségleteihez lehet igazítani – kérésre személyes gravírozást is el lehet helyezni rajta (pl. a páciens nevének kezdőbetűit).

Megoldások munkahelyre, 40 fölött

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

A ZEISS újradefiniálja a progresszív lencséket! A látásunkat egyre extrémebb módokon tesszük próbára az utóbbi években. Laura Rochaval arról beszélgetünk, hogyan számol ezekkel a kihívásokkal az új ZEISS Progressive kínálat.
Üveg szemüveglencsék progresszív szemüveglencsét viselőknek: lencsék az üveg rajongóinak További fejlesztések a ZEISS szemüveglencse-kínálat terén – Miért kihagyhatatlan ajánlat az üveg progresszív lencse?
Különleges progresszív szemüvegek Minden helyzethez létezik tökéletes progresszív szemüveg? A munkánkhoz? Kedvenc sportunkhoz vagy hobbinkhoz?

Kapcsolódó termékek