Látáskorrekció: mindent a szemműtétről

Hogyan tudják javítani a látásminőséget a standard lézeres eljárások?

A látás helyreállításához és javításához szemsebészeti eljárások széles skálája áll rendelkezésre, a refrakciós korrekciótól a látási rendellenességeket kezelő eljárásokig. Valójában ezek közül néhány a leggyakrabban elvégzett sebészeti eljárások közé tartozik a modern orvostudományban. Ha szemész szakorvost keresett fel, ez a weboldal általános információkkal szolgál a lézeres szemműtéttel kapcsolatban.

A standard szemműtétek közé tartoznak az alábbiak:

Lézeres szemműtét

ZEISS gyógyászati technológia páciensek számára

A rövidlátás, a távollátás vagy az asztigmia gyakori szembetegségek, melyeket refrakciós hibáknak neveznek. Ezek a refrakciós hibák legtöbbször lézeres szemműtéttel korrigálhatók. A szemsebészek lézeres eljárásokat alkalmaznak a szaruhártya újjáalakítására, így a fény megfelelően fókuszálódik a retinán, a látás pedig jelentősen javul.

A lézeres látáskorrekciót az 1980-as években fejlesztették ki és azóta is folyamatosan fejlődik. A lézeres műtéteknek jelenleg három típusa van, melyek különböző technológiákat alkalmaznak. Ezek a következők: PRK/LASEK, LASIK és SMILE – mindhárom műtétet gyakran végzik, és ezek járható alternatívát kínálnak a szemüvegek és a kontaktlencsék mellett.
 

SMILE Rövid útmutató a minimálisan invazív, lézeres látásjavító szemműtéthez
LASIK Rövid útmutató a leggyakrabban alkalmazott lézeres szemműtéthez
PRK/LASEK: Rövid útmutató Lézeres szemműtét a szem felszínén
A lézeres szemműtétek lehetséges kockázatai és költségei Nézze meg, hogyan hasonlíthatók össze a különböző szemműtétek
A lézeres szemműtét folyamata Ha lézeres szemműtéten gondolkodik, a sok információ kissé nyomasztóan hathat. A Jobb Látás elmagyarázza a folyamat összes lépését, és kiemel néhány fontosabb kérdést, ami felmerülhet.
Gyakran ismételt kérdések a lézeres szemműtéttel kapcsolatban Lézeres szemműtéten gondolkodik? A Jobb Látás megválaszolja a látáskorrekció ezen típusával kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdéseket.
SMILE, LASIK vagy PRK/LASEK? Kezelések összehasonlítása Fedezze fel, hogyan hasonlíthatók össze a lézeres szemműtétek
A megfelelő klinika megtalálása Ha lézeres szemműtéten gondolkodik, fontos megtalálni az Ön egyedi igényeinek leginkább megfelelő kezelési módot és klinikát. A Jobb Látás összehasonlítja valamennyi opciót és segít megtalálni a megfelelő klinikát.
Klinikakereső Találja meg az Önnek megfelelő klinikát a közelben

Szürkehályogműtét:

Szürkehályogok és kezelésük

A szürkehályog a csökkent látás leggyakoribb oka, és a legtöbb embernél megjelenik az öregedés során. Ezenkívül világszerte ez a vakság leggyakoribb oka. A betegek gyakran egészen addig nem is veszik észre, hogy szürkehályogjuk van, amíg a homályos látás drámai módon el nem kezdi befolyásolni a mindennapjaikat. Kezelés nélkül a szürkehályog akár a látás teljes elvesztésével is járhat. A jó hír az, hogy a szürkehályog könnyen és hatékonyan kezelhető egy biztonságos rutineljárással. A szürkehályog által elhomályosított szemlencse intraokuláris lencsére (IOL) történő cseréjét jelenleg évente több mint 20 millió alkalommal végzik el világszerte*. Tudjon meg többet a szürkehályog modern kezelési eljárásairól.


*A WHO adatai alapján.
 

Mi a szürkehályog? Ha homályossá válik a látás
A szürkehályog okai és kockázati tényezői Hogyan előzhető meg a szürkehályog
A szürkehályog diagnosztikája és kezelése Készüljön fel a vizsgálatra
A szürkehályog műtéti eljárásai – Lépésről-lépésre – Kockázatok és költségek Útmutató a szürkehályogműtét iránt érdeklődő páciensek részére
A műlencse kiválasztása Bevezetés az intraokuláris lencsékbe: Mik a különbségek?
Gyakran ismételt kérdések Amit tudnia kell a szürkehályog kezeléséről
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
ZEISS IOL információk Önnek ZEISS intraokuláris lencsét ültettek be Önnek és/vagy ZEISS IOL termékinformációkat keres?
Mérsékelt és súlyos szürhehályog Minden, amit a műtétekről, kezelési lehetőségekről és a megelőzésről tudnia kell

Egészség + megelőzés 2018.05.28.

Tags:

Mikor kell védeni a szemet az UV-sugárzással szemben? Optimális UV-védelem bármilyen évszakban
Elsősegély a szem napégése esetén A szem napégésének felismerése és kezelése
Az UV-sugárzás előnyei és hátrányai Miért fontos az UV? Milyen kockázatokkal jár?
Hogy találhat jó optikust? Elmondjuk, mire figyeljen az első vizsgálattól kezdve a szemüveg illesztéséig
Tapasztalt már szemrángást? Tünetek, okok, kezelések és megelőzés.

Egészség + megelőzés 2017.12.07.

Tags:

Zöldhályog, szürkehályog, időskori makuladegeneráció, stb: szembetegségek és korai felismerésük Tünetek, okok és kezelések röviden.

Egészség + megelőzés 2017.11.21.

Tags:

Kötőhártya-gyulladás, árpa, a szemhéj gyulladása, stb.: A szem leggyakrabban előforduló gyulladásos megbetegedései Minden tudnivaló: Okok, kezelések és megelőzés

Egészség + megelőzés 2017.11.21.

Tags: