Nem minden napszemüveg egyforma

UV védelem, színezés, polarizált lencsék vagy speciális nap elleni védelem sportoláshoz – a rendelésre készült napszemüvegek megoldást kínálnak az összes lehetőségre

Tudta Ön, hogy napszemüveg vásárlásakor nem a divatos keret az egyetlen dolog, amire figyelnie kell? Elsőként, ami a legfontosabb, győződjön meg róla, hogy kiváló minőségű, az Ön szeméhez és szükségleteihez igazított lencséket kapjon. Ezek legfőbb feladata, hogy megvédjék a szemét a potenciálisan káros UV sugaraktól. Az ilyen egyénre szabott napszemüveg lencsék gyakorlatilag mindenkinek rendelkezésre állnak, függetlenül attól, hogy szüksége van-e szemüvegre a látás javításához vagy sem. A sok lehetőség miatt azonban összezavarodhatunk. A ZEISS szeretne segíteni Önnek a választásban azzal, hogy bemutatja az Ön tökéletes napszemüvegének néhány kulcsfontosságú jellemzőjét.

Már alig várja az első tavaszi napsugarakat, vagy az erős napsütéssel járó közeledő síszezont a ragyogó porhóval? Menjen és élvezze a melegítő sugarakat – de ügyeljen rá, hogy magával vigye a napszemüvegét, ami megvédi a szemét a nap UV sugaraitól. Ami azt illeti, a legkiválóbb minőségű tükröződéscsökkentő bevonatok különösen fontosak a tiszta látáshoz a napszemüvegeknél is. Mindenesetre legjobb, ha mindig optikustól kér tanácsot.

ZEISS online látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

Hogyan válassza ki rendelésre készült napszemüvege tulajdonságait?

Mondanunk sem kell, hogy az UV védelem a jó napszemüveg első számú minőségi kritériuma. Ha intenzíven és mértéktelenül kitesszük magunkat a láthatatlan ultraibolya sugaraknak, akkor ez fájdalmas gyulladást okozhat a kötőhártyán és a szaruhártyán, ami esetenként súlyosabbá válhat, és krónikus károsodáshoz vezethet. Ezért teljesen bizonyosnak kell lennie, hogy olyan lencsét választ, amin rajta van a CE logo, ami garantálja, hogy a szemüvege teljesíti az európai irányelvek alapvető biztonsági követelményeit.

A precíziós napszemüveg lencsék természetesen rendelkezésre állnak dioptriás változatban is. Választhat a különböző színárnyalatok, polarizációk és tükröződéscsökkentő tulajdonságok közül is. Amikor napszemüveget vásárol, fontos részletesen megbeszélni az optikussal a személyes szükségleteit és a szemüveggel szemben támasztott elvárásait.

Például, ha azt szeretné, hogy új napszemüvegét vezetéshez is tudja használni, akkor hasznos lehet, ha a polarizált ZEISS lencsék, vagyis az úgynevezett káprázásmentes technológiával készült lencsék mellett dönt. Ez minimálisra csökkenti a külső vakító hatásokat, amelyek például akkor keletkeznek, amikor a napfény visszatükröződik a nedves útról. A polarizált szemüveglencsék csökkentik az ilyen vakító zavaró tényezőket, és mind a színek, mind a kontrasztok érzékelését javítják. Élesebben fog látni, és a szeme sem fárad el olyan könnyen. Ugyanakkor számíthat a megbízható UV sugárzás elleni védelemre, függetlenül attól, hogy a tengerparton vagy télen a hófödte hegyekben tölti az időt.

Ha a fényviszonyok gyakori változásának van kitéve, és nem akarja folyton váltogatni a különböző szemüvegeket, akkor fontolja meg a ZEISS által gyártott, fényre sötétedő fotokromatikus lencséket, amelyek automatikusan reagálnak a különböző fényviszonyokra. Nyilvánvalóan ezek is UV elleni védelmet biztosítanak.

Ha sportoláshoz van szüksége olyan napszemüvegre, amely a széltől is védi a szemét, vagy szereti a szokatlan dolgokat, akkor lehet, hogy szeretne beruházni egy ívelt napszemüvegbe, amely kiváló a szabadtéri sportokhoz, vagy egyszerűen csak nagyon divatos. Újra megismételjük: ügyeljen arra, hogy a megfelelő lencséket válassza ki a napszemüvegéhez. Fontos: ha dioptriás lencséket visel, akkor nagyon fontos, hogy csak kitűnő minőségű lencsét válasszon az ívelt napszemüvegekhez. Az olyan lencsék, amelyek nem felelnek meg ennek a követelménynek, homályos látási tartományokat eredményezhetnek, különösen az ilyen szemüvegek külső élei mentén.

Ha olyan napszemüveget keres a piacon, amely bármilyen alkalmazás során jól működik és az élet összes napfényes szituációján átsegíti Önt, akkor legjobb, ha azt a színárnyalatot választja ki a különböző színárnyalatok közül, amelyiket a legkényelmesebbnek találja. A szokásos színárnyalatokon kívül választhat precíziós lencséket, amelyek jobb kontrasztot és telítettebb színérzékelést biztosítanak. Meg fog lepődni, hogy a napszemüvegét mennyire pontosan a szeméhez és a szükségleteihez lehet igazítani.

Sötét és sötétebb – változó fényviszonyokhoz alkalmazkodó intelligens napszemüveglencsék.
Melyik a kedvenc színe és stílusa?


ZEISS vizuális profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS optikust a környékén

Kapcsolódó cikkek

Polarizált lencsék – élesebb látás Sokoldalú lencsék napszemüvegekhez, vezetéshez és számos egyéb alkalmazáshoz

Kapcsolódó termékek