Közös munka egy jobb jövőért.

Felelősségvállalás a ZEISS Vision Care-rel

Közös munka egy jobb jövőért.

Felelősségvállalás a ZEISS Vision Care-rel

Alapítványi tulajdonú vállalat lévén, a ZEISS-nél a fenntarthatóság és az üzleti siker 130 éve elválaszthatatlanul összekapcsolódik. A ZEISS Vision Care csapatai a fejlesztés, a gyártás, a logisztika, a szerviz, az IT és az értékesítés területén – hogy csak néhányat említsünk – világszerte azon dolgoznak, hogy takarékoskodjanak az erőforrásokkal, és hogy innovatív optikai megoldásokat nyújtsanak annak érdekében, hogy az emberek jobban lássanak.

Fokozott fenntarthatóság a ZEISS-nél

Fokozott fenntarthatóság a ZEISS-nél

A „Zöld, biztonságos és felelősségteljes” nevű projekt, amely világszerte több mint 250 egyedi kezdeményezést egyesít a ZEISS Vision Care egyetlen globális programjában, azt a célt szolgálja, hogy napról napra jobban teljesítsük felelősségvállalással kapcsolatos feladatainkat. A fenntarthatósággal kapcsolatos számos kérdésben felismertük, hogy még nagyon korai stádiumban vagyunk a fejlesztések terén, ezért keményen dolgozunk azon, hogy vállalatszerte fenntartható üzleti gyakorlatot valósítsunk meg.

A fentiek tekintetében a következő számadatok nagyon fontos mérföldkövek a ZEISS, illetve azon belül a Vision Care üzletágunk számára:

Kevesebb víz

Az általunk megtakarított vízmennyiség egy éven keresztül 180 000 ember ivóvízszükségletét fedezi.

Kevesebb energia

Az általunk megtakarított energia egy éven keresztül 3100 háztartás áramellátását biztosítja.

Kevesebb hulladék

Hulladékcsökkentésünk éves szinten 2,5 millió műanyag zacskó súlyának felel meg.

Kevesebb papír

Új szemüvegcsomagolásunkkal évente 68 tonna papírt takarítunk meg.

Létezik olyan, hogy környezetbarát szemüveg?

Létezik olyan, hogy környezetbarát szemüveg?

A ZEISS Vision Care-nél gondoskodunk arról, hogy szemüvegeink gyártása során kevesebb víz, energia és műanyag kerüljön felhasználásra, és hogy a teljes értékláncban – a félkész lencsék előállításától egészen a végleges termékig – kevesebb szén-dioxidot bocsássunk ki. Célunk, hogy 2022-re szén-dioxid-semleges energiafogyasztást érjünk el.

A látás élményét ajándékozzuk a rászorulóknak.

A látás élményét ajándékozzuk a rászorulóknak.

Világszerte emberek milliói, különösen a kevésbé fejlett területeken élők, nem férnek hozzá az optikai ellátás semmilyen formájához. Ennek fő oka az, hogy a legtöbb fejlődő vagy szegény régióban nincs meg a látásjavításhoz szükséges szakmai és logisztikai kapacitás.

Partnereinkkel – köztük az Indiai Optometriai Tanáccsal, optometriai főiskolákkal, SOS Gyermekfalvakkal és a karnatakai Lions Clubbal – együtt rendszeres látásvizsgálatokat és szemészeti gondozást szervezünk és finanszírozunk hátrányos helyzetű gyermekek számára gyermekotthonokban, vidéki iskolákban és más helyszíneken Indiában.

Szeretné adománnyal támogatni ezt a programot? További információért látogasson el A Látás Csodája weboldalra!

Miracle of Sight

A helyi, fenntartható ellátásra összpontosító Aloka Vision Program részeként a ZEISS optometristái helyi szervezeteknek és kisvállalkozóknak – köztük sok nőnek – nyújtanak támogatást az alapellátás biztosításában. A szemüvegek eladásából származó profitot helyi partnereink támogatására fordítjuk.