Tisztító eszközök a ZEISS-től

A kíméletes tisztításra vonatkozó tanácsok biztosítják a lencse hosszú élettartamát.

ZEISS tisztító eszközök szemüvegekhez

Az olyan modern rétegek, mint a DuraVision® Platinum a ZEISS-től, optimalizált keménységükből adódóan nagyszerű előnyökkel rendelkeznek. Azonban nagyon fontos, hogy a szemüvegviselők megfelelően ápolják és tisztítsák lencséjüket. Nincs még egy optikai eszköz, ami olyan mechanikai igénybevételnek és környezeti hatásoknak lenne kitéve, mint a szemüveglencse.

Miért olyan fontos, hogy törődjünk a szemüveglencsével?

 • Egy magas minőségű szemüveglencse befektetésnek számít. Nemcsak arra fordítunk pénzt, hogy jobban lássunk, hanem a jobb életminőségbe és saját biztonságunkba is.
 • A szemüveglencse nem megfelelő tisztítása mikroszkopikus karcokat eredményezhet a lencsén, még ha ezek kezdetben láthatatlanok is. A szemüveglencse fokozatosan elhasználódik, még a legjobb lencse teljesítménye is gyengül, idővel a látás is romlik.
 • Karcokat sem a modern műanyag, sem az üveg lencséről nem lehet eltávolítani. A lencsét cserélni kell.  

Tökéletes ápolás és tisztítás bármilyen szemüveglencséhez

 • Ha otthon van, öblítse le a lencsét langyos folyó vízzel. Ha a lencsén nagy teljesítményű CleanCoat réteg is van, a vízcseppeket egyszerűen lerázhatja vagy szárazra törölheti egy mikroszálas törlőkendővel.
 • Makacsabb szennyeződések esetén szemüvegtisztító spray és mikroszálas törlőkendő együttes alkalmazása megkönnyítheti az alapos tisztítást.
 • Ha úton van, lencséjét áttörölheti egy mikroszálas törlőkendővel, de a legjobb, ha ZEISS nedves törlőkendőt használ, ami bizonyítottan nem tesz kárt a lencsében.
 • Érdemes nagyjából félévente elvinnie szemüvegét látszerészéhez egy ultrahangos tisztításra. Ez a keretet is kíméletesen tisztítja.  

Ne tegyen kárt szemüvegében!

 • Ha otthon van, öblítse le a lencsét langyos folyó vízzel. Nagy teljesítményű Szemüvegét ne törölgesse ruhával, törölközővel és papírral.
 • Szemüvege tisztításához ne használjon ablaktisztító folyadékot vagy más háztartási tisztítószert.
 • Szemüvegét sose tegye le a lencsével lefelé, mindig a keretet támassza meg. A szemüveget mindig takarja be egy mikroszálas törlőkendővel, majd így tegye a tokba, hogy rázkódás esetén is védve legyen.
 • A szemüveget ne tegye ki 80°C fölötti hőmérsékletnek (ilyen előfordulhat szaunában vagy erős napsütésnél az autó műszerfalán).
 • Ne tegye fel szemüvegét egy kézzel, mert ezzel kárt tehet a keretben, így a centrálásban is.  

ZEISS szemüvegtisztítók áttekintése

Törlőkendők

ZEISS nedves törlőkendő

A ZEISS előre nedvesített, mikroszálas törlőkendője hatékony és gyors tisztítást biztosít szemüvegének, ha úton van. Egy független intézmény (COLTS) tíz alternatív termékkel összehasonlítva alapos teszteket végzett. Ezek eredménye szerint a termékek között a legjobb, a lencsét nem károsítja és nem karcolja. A nedves törlőkendő szerkezete rendkívül finom, így kivételesen kíméletes szemüveglencse-tisztítást biztosít, még a kiváló minőségű rétegekhez is ideális. Orvosi eszközök tisztításához is használt két hatékony szer egyedi kombinációjával nedvesítjük. Ezek az ártalmatlan szerek nem tartalmaznak agresszív hatású tisztítószereket vagy mesterséges illatosítót. És a legjobb, hogy a ZEISS nedves törlőkendő bármilyen finom optikai felülethez használható (pl. LCD kijelzőhöz, okostelefonhoz, tablethez, laptophoz, mobiltelefonhoz és egyebekhez) anélkül, hogy csíkot hagyna maga után.  

Tisztítóspray

ZEISS tisztítóspray (240 ml)

A ZEISS tisztítóspray alaposan és mégis kíméletesen tisztítja a szemüveglencsét. Tisztításkor fújja a folyadékot a mikroszálas törlőkendőre és törölje át a lencse mindkét oldalát. Ezzel a módszerrel az optikai felületeket is alaposan és kíméletesen tisztíthatja meg. A spray nem tartalmaz olyan agresszív hatású tisztítószert, amely kárt tenne a lencsében, a rétegben vagy az optikai tulajdonságokban.  

Mikroszálas törlőkendő

ZEISS mikroszálas törlőkendő

Klasszikus lencsetisztító igazi ZEISS minőségben: a ZEISS mikroszálas törlőkendő hatékonyan és kíméletesen tisztítja a lencsét mindennap. Használható a ZEISS tisztítóspray-vel együtt, szárazon vagy a lencsét langyos vízzel leöblítve, így a ZEISS mikroszálas törlőkendő, mindig elsődleges választás lesz a hosszú élettartamú lencsék tisztításához.

Terméktesztek

Belső tesztek eredményei
* Hosszan tartó tesztek a nemzetközi hírnevű COLTS intézetben. ** ZEISS nedves törlőkendőkhöz viszonyítva.

Egy vezető nemzetközi minőségellenőrző labor, a COLTS tesztjei szerint a legjobb tisztítóteljesítménnyel rendelkezik tíz másik törlőkendőhöz képest. Alaposan tisztít anélkül, hogy karcolná a lencsét.

Kíméletesebb: a korrekciós lencsék és rétegeik felszíne még hosszan tartó tesztelésnél is épségben maradnak.*
Alaposabb: nem volt másik tesztalany, ami ilyen hatékonyan távolította volna el a szennyeződéseket.

További információk

Kapcsolódó termékek

A ZEISS a világ egyik vezető szemüveglencse-gyártója, elhivatottan szolgálja a maximális precizitást és kényelmet. A ZEISS szemüveglencséket, készülékeket és mérőrendszereket tervez és gyárt, valamint a látásjavítás színvonalát folyamatosan emelő értékesítési koncepciókat és technológiai szolgáltatásokat kínál.

Keressen minket, ha szeretne belevágni

ZEISS ügyfélszolgálat