ZEISS műszerek és rendszerek

A precizitás teljesen új dimenziója

A jobb látás a kiváló diagnosztikával kezdődik. Ezért a ZEISS a látszerészeknek és a szemészeti szakembereknek olyan professzionális optikai eszközöket kínál, amelyek zökkenőmentesen beilleszthetők a munkafolyamataikba. Ezek a rendszerek a lehető legnagyobb precizitással mérik fel az átfogó látáselemzéshez és az optimális látási segédeszköz gyártásához szükséges összes tényezőt. Az igények elemzésétől a végső szemüvegig a ZEISS diagnosztikai berendezései és műszerei a teljes folyamatot átfogóvá és átláthatóvá teszik, így kiváló ügyféltapasztalatot biztosítanak kiváló eredményekkel.  

Objektív refrakció / automatikus refrakció a ZEISS i.Profilerplus® készülékkel

Nincs két egyforma szem, és egyetlen szem sem tökéletes. Nagyon sok információra van szüksége a páciens látásélességével kapcsolatban ahhoz, hogy optimális szemüveglencsét kínáljon nekik. A ZEISS i.Profilerplus segít a páciens kórtörténetének felvételében. Ez az innovatív eszköz elemzi a retinát, méri a páciens látását (kitágított pupillával), és egy átfogó látásprofilt hoz létre nagy felbontású hullámfrontméréssel, beleértve a szaruhártya topográfiás elemzését is – mindezt olyan részletesen, mintha ujjlenyomatot venne.

Digitális szubjektív refrakció a ZEISS VISUPHOR® 500 és a ZEISS VISUSCREEN® 500 segítségével

Minél pontosabb a refrakció, annál jobb lesz a szemüveg. A ZEISS szubjektív refrakciót végző élvonalbeli eszközei nemcsak teljesen új szemvizsgálati élményt biztosítanak, hanem rendkívül pontos eredményeket is nyújtanak, ilyen például a ZEISS VISUPHOR 500 digitális phoropter a ZEISS VISUSCREEN 500 digitális jelvetítővel. Számos további vizsgálatnak (von Graefe, Schober) köszönhetően a rendszer lehetővé teszi a phoria diagnosztizálását és a páciensek monokuláris vagy binokuláris látásának ellenőrzését, a lehető legjobb dioptriás lencsét biztosítva látási igényeikhez.

Digitális központosítás a ZEISS i.Terminal® 2 segítségével

Az orvosi vényen és a lencsetípuson kívül van egy másik tényező, amely meghatározza, hogy egy szemüveges mennyire lát jól a szemüvegével, ez pedig a centrálás. A ZEISS i.Terminal 2 a lencse viselőjéről gombnyomásra létrehoz egy elülső és oldalsó képet, és megadja az összes páciens egyedi paraméterét (pl. pupillaközti távolság) a szemüveglencse pontos keretbe helyezéséhez. Így pontosan azokat a ZEISS lencséket ajánlhatja pácienseinek, amelyek optimálisak számukra.

Szemnyomásmérés a ZEISS VISUPLAN® 500 készülékkel

A szemnyomás rendszeres mérése az alapvető diagnosztika és minden professzionális glaukómaszűrés része. A ZEISS VISUPLAN® 500 érintésmentes tonométere egyszerű vizsgálatot tesz lehetővé, és nem igényel kontaktust vagy érzéstelenítést. A vizsgálatot lágy levegőimpulzus alkalmazásával végezzük, amelyet egy rövid tanfolyam után egy asszisztens könnyen elvégezhet. Így gyors és kényelmes szemnyomásmérést kínálhat pácienseinek.

Szemfenékfelvétel a ZEISS VISUSCOUT® 100 készülékkel

Szemfenékfelvétel a ZEISS VISUSCOUT® 100 készülékkel

A glaukómához, a korral összefüggő makuladegenerációhoz (AMD) vagy a diabéteszes retinopátiához hasonló retinális betegségek diagnosztizálása kulcsfontosságú a magas színvonalú szemészeti ellátás – és ezáltal a páciens látásának megőrzése érdekében. A ZEISS Essential Line hordozható VISUSCOUT® 100 szemfenék-vizsgálati kamerája segíti ebben. A könnyű, kompakt kialakítás lehetővé teszi a látszerészek, szemészek és az orvosi személyzet számára, hogy gyorsan, bárhol és bármikor végezzenek retinális vizsgálatokat – megbízható diagnosztizálás pusztán néhány szempillantás alatt.

ZEISS VISULENS® 500 automatikus lencsemérő

A szemüvegek és a kontaktlencsék mérésének legegyszerűbb módja. A ZEISS VISULENS 500 digitális dioptriamérő lehetővé teszi a szemüveglencse korrekciós értékeinek anyagtól, törésmutatótól és Abbe-számtól független meghatározását – kényelmesen, pontosan és gyorsabban, mint valaha. A ZEISS VISULENS 500 fejlett UV mérőrendszert mérőrendszert is kínál: a 365 és 405 mm közötti, négy különböző hullámhossz egyidejű vizsgálatának köszönhetően, a lencsék UV-védelmi szintje pontosan meghatározható.

Munkafolyamatok digitális vezérlése iPad-alkalmazások segítségével: ZEISS i.com mobile és ZEISS VISUCONSULT® 500

A munkafolyamat, valamint az összes ZEISS-rendszer kényelmes üzemeltetése érdekében a szemészek számára digitális kezelői felületet kínálunk: a ZEISS VISUCONSULT 500 és a ZEISS i.com mobile olyan iPad-alkalmazások, amelyek lehetővé teszik a látszerész számára, hogy központilag és kényelmesen irányítsa az összes folyamatot – a látáselemzéstől az orvosi vizsgálaton át a rendelési folyamatig. Például távolról működtetheti az összes ZEISS-műszert, és a táblagépen közvetlenül megtekintheti a szemüveglencséket, rétegeket vagy színezési lehetőségeket a sikeres orvosi vizsgálat érdekében.

VISUSTORE® a ZEISS-től

VISUSTORE® a ZEISS-től

Egy modern lencse igazi technológiai csoda. Számos lehetőségünk van arra, hogy pontosan viselője igényeihez igazítsuk. Mindezt a számtalan lencsetípus és rendelési paraméter teszi lehetővé. A modern személyre szabott ZEISS lencsék gyártásához használt technológiák rendkívül összetettek, de rendelésük egyszerűbb nem is lehetne. A ZEISS új VISUSTORE® online rendelési rendszerén keresztül.

Kapcsolódó termékek

A ZEISS a világ egyik vezető szemüveglencse-gyártója, elhivatottan szolgálja a maximális precizitást és kényelmet. A ZEISS szemüveglencséket, készülékeket és mérőrendszereket tervez és gyárt, valamint a látásjavítás színvonalát folyamatosan emelő értékesítési koncepciókat és technológiai szolgáltatásokat kínál.

Keressen minket, ha szeretne belevágni

ZEISS ügyfélszolgálat