DuraVision® BlueProtect a ZEISS-től

A ZEISS kék-ibolya fényt kiszűrő megoldásai.

A ZEISS DuraVision® BlueProtect egy speciális réteg, amelyet kimondottan azoknak fejlesztettünk ki, akik idejük nagy részét beltérben töltik LED-ek, TV-k, számítógépek vagy tabletek kijelzőinek kék-ibolya fényével körülvéve.

Ezenfelül a DuraVision® BlueProtect rendelkezik a ZEISS rétegek prémium tulajdonságaival is.

DuraVision® BlueProtect

BPI 15 

Kiemelkedő keménység

Easy Care*

Színtelen alapanyagok esetén PhotoFusion® és Transitions®**: 1,5/1,53/1,59/1,60/1,67/1,74
* Easy Care: könnyen tisztítható, antisztatikus és ellenálló a karcolódásokkal szemben
**A Transitions a Transitions Optical, Inc. bejegyzett védjegye.

DuraVision® BlueProtect - a megoldás beltéri tevékenységekhez

A ZEISS DuraVision® BlueProtect részben visszaveri ezen források kék-ibolya fényét, így elkerüli, hogy a fény a szembe kerüljön.

A ZEISS DuraVision® BlueProtect részben visszaveri ezen források kék-ibolya fényét, így elkerüli, hogy a fény a szembe kerüljön.

Ez a ZEISS réteg 15 BPI-re csökkenti a 380–455 nm közötti spektrum fényáteresztését (vagyis a kék veszélyt), de megtartja a 460 nm fölötti magas fényáteresztést.

A kék-ibolya fénynek való kitettségünk nem mindig egyforma.

Azonban mindig kényelmes látásra van szükségünk.
A kék-ibolya fény mindenütt jelen van, bár erőssége igen változó.

A kék-ibolya fény mindenütt jelen van, bár erőssége igen változó.
Amíg egy tipikus LCD monitor 250 cd/m2 fényerőt produkál, a tiszta kék ég délben 32-szer ennyit. A közvetlen napfény több ezerszer is erősebb lehet.  

A kék-ibolya fény két oldala*:

A kék-ibolya fény két oldala

Pro

Kontra

Szabályozza a cirkadián ritmust (nappal-éjszaka ritmus)
Számos bizonyíték létezik arra, hogy a 400-520 nm közötti spektrum maximum 460 nm-es kék fénye fontos a test melatonin szintjének megfelelő szabályozásához, amely befolyásolja a cirkadián ritmusunkat (nappal-éjszaka ritmusunkat) és az általános jó közérzetünket.  

Növeli a makula degeneráció kockázatát
Másfelől arra is rengeteg bizonyíték áll rendelkezésünkre, hogy ha hosszú ideig 460 nm alatti, maximum 440 nm-es kék-ibolya fénynek vagyunk kitéve, az hozzájárulhat a retina fotokémiai károsodásához, így idővel növeli a makula degeneráció kockázatát (ezt „kék fény veszélyként” is ismerjük).

Elvárások a kék-ibolya fény szűrésével szemben
A kék-ibolya fénynek való kitettségünk nagyban eltér beltérben és a szabadban. Fontos, hogy intenzitásától függően megfelelő szűrést alkalmazzunk a kék-ibolya fénnyel szemben.

*További információt a DuraVision® BlueProtect-ről a ZEISS tanulmányában talál.  

Előnyök a szemüvegviselő szempontjából

  • Kínáljon megoldást ügyfelei egészségügyi aggályaira a ZEISS kék-ibolya fényt szűrő megoldásaival.
  • Biztosítson átfogó kínálatot, amely figyelembe veszi a káros kék-ibolya fény eltérő erősségi szintjeit beltéri és kültéri tevékenységek során egyaránt.
  • Könnyen érthető a Kék Védelem Mutatónak (BPI) köszönhetően.  

A ZEISS kék-ibolya fényt szűrő kínálata -

bármilyen kék-ibolya fénnyel járó helyzethez illik.

A ZEISS átfogó kék-ibolya fényt szűrő kínálattal rendelkezik, amely megfelel a különböző elvárásoknak mind beltéri, mind kültéri tevékenységek során, mivel eltérő mennyiségű kék-ibolya fényt szűr ki a tevékenység alapján.

A ZEISS Skylet® és a ZEISS PhotoFusion® színezett és fényre sötétedő lencsék, amelyek eltérő erősségű kék-ibolya fényt szűrnek ki, és egyben 100%-os UV-védelmet is biztosítanak. Most új taggal bővült a kínálat: A ZEISS DuraVision® BlueProtect egy új réteg, amely részben szűri a kék-ibolya fényt, ezért ideális beltéri elfoglaltságokhoz.  

A ZEISS szűrő kínálata

A ZEISS szűrő kínálata

A ZEISS BlueProtect Index (BPI - Kék Védelem Mutató) a viselő leggyakoribb tevékenységei alapján segít kiválasztani a megfelelő megoldást a kék fény szűréséhez. A 100 a Skylet® színezések által nyújtott maximumot jelöli.

A színezett és a fényre sötétedő lencsék részben elnyelik a kék-ibolya fényt
A színezett és a fényre sötétedő lencsék részben elnyelik a kék-ibolya fényt
A ZEISS DuraVision® BlueProtect részben visszaveri a kék-ibolya fényt
A ZEISS DuraVision® BlueProtect részben visszaveri a kék-ibolya fényt

* A ZEISS egyedi fejlesztése a BPI, hogy leegyszerűsítse a viselő elfoglaltságai alapján megfelelő kékszűrő- megoldás ajánlását. További információt a DuraVision® BlueProtect-ről a ZEISS tanulmányában talál.

ÚJ! Valódi UV-védelem minden oldalon.

Ahhoz, hogy ügyfeleinknek valódi UV-védelmet biztosítsunk, a ZEISS-nél kifejlesztettünk egy további tükröződésmentes réteget, amely a lencse hátulján csökkenti a szembe közvetve visszaverődő fényt, és kiegészíti a ZEISS UV Protect Technológia által biztosított védelmet minden színtelen műanyag lencsében, amely gátolja a szemből érkező közvetlen UV-sugárzást.

Az UV-sugárzás több mint 90%-a szemből érkezik. Egy kisebb része azonban oldalról és hátulról érkezik. Mivel bizonyos UV-sugarak visszatükröződhetnek a szembe a lencse hátsó felszínéről, a ZEISS tükröződésmentes rétegeit úgy terveztük, hogy alacsony visszaverődésük legyen az UV spektrális tartományban.

A hátsó felszínen lévő UV-védelem most minden prémium ZEISS DuraVision és DuraVision Chrome típusú rétegen alapértelmezett módon megtalálható.

Tükröződésmentes rétegek UV-védelemmel

A ZEISS a világ egyik vezető szemüveglencse-gyártója, elhivatottan szolgálja a maximális precizitást és kényelmet. A ZEISS szemüveglencséket, készülékeket és mérőrendszereket tervez és gyárt, valamint a látásjavítás színvonalát folyamatosan emelő értékesítési koncepciókat és technológiai szolgáltatásokat kínál.

Keressen minket, ha szeretne belevágni

ZEISS ügyfélszolgálat