ZEISS FOR EYE CARE PROFESSIONALS

ZEISS ClearView egyfókuszú raktári lencsék

Tűnjön ki a szokásostól egyértelműen eltérő raktári lencséivel!

A ZEISS ClearView egyfókuszú raktári lencsékkel a FreeForm alapú optimalizálás számos előnyét biztosíthatja az ügyfeleknek, mindezt pedig a raktári lencsékkel azonos áron és szállítási idővel.

ZEISS ClearView egyfókuszú raktári lencsék

Ajánlja vásárlóinak a szokásostól eltérő raktári lencséket.

FreeForm alapú egyfókuszú raktári lencsék

Pontról pontra történő optimalizálás a rendkívül komplex felületkialakítás érdekében. A létrejövő egyfókuszú raktári lencse egyszerre nagyon lapos és vékony, valamint kiváló optikai teljesítményt is biztosít - a lencse közepétől a széléig.

ZEISS UVProtect technológia

A ZEISS ClearView egyfókuszú raktári lencsék anyagában a ZEISS UVProtect technológiáját használjuk.

A szokásos egyfókuszú raktári lencsék kompromisszumokat jelentenek az optikai teljesítmény tekintetében

A kisebb költségnek és a gyors szállítási időnek köszönhetően a kész raktári egyfókuszú lencsék világszerte a legnagyobb mértékben értékesített szemüveglencsének számítanak. Az raktári lencsék azonban a szemüvegesek számára egyik legfontosabb funkció tekintetében jellemzően gyengébb optikai teljesítményt nyújtanak: általában nem nyújtanak nagyon jó optikai teljesítményt a lencse közepétől a széle felé. A hagyományos egyfókuszú raktári lencsék esetén a laposabb és vékonyabb kialakítás csökkenti a perifériás képalkotás minőségét.

ZEISS ClearView egyfókuszú raktári lencsék

A fogyasztói kereslet ihlette

A fogyasztók kényelemre és éles látásra vágynak, de a hagyományos raktári lencsék negatívan befolyásolják a látásteljesítményt.2 A ZEISS arra használta ezt a rendkívüli lehetőséget, hogy javítson a hagyományos raktári lencsék optikai teljesítményén egy olyan módszer segítségével, amely felméri az optikai minőséget, és elősegíti a lencse optimalizálását.

Áttörés optikai és esztétikai téren egyaránt.

A ZEISS ClearView raktári lencsékkel a viselők kiváló látásélességet tapasztalhatnak egy olyan lencsét viselve, amely laposabb és vékonyabb, mint az aszférikus (AS) vagy szférikus (SPH) raktári lencsék. A ZEISS ClearView raktári lencsék innovatív technológiája laposabb és esztétikusabb lencsék gyártását teszi lehetővé azáltal, hogy csökkenti a lencse bázisgörbületét anélkül, hogy a lencse perifériáján a látás tisztaságát veszélyeztetné.

Bizonyított ügyfél-elégedettség a ZEISS ClearView raktári lencsékkel.

Egy belső viselési tesztben az egyfókuszú szemüveglencséket viselőket 1-1 egyfókuszú szemüveggel - az egyikben 1 pár ZEISS ClearView raktári, míg a másikban 1 pár ZEISS aszférikus (AS) raktári lencsékkel - látták el. Az eredmények az egyhetes un. vakteszt után:

100 %

A résztvevők 100%-a nagyon jó/jó azonnali benyomásról számolt be a ZEISS ClearView egyfókuszú raktári lencsék használatakor.2

78 %

1 hét viselet után résztvevők 78%-a előnyben részesítette a ZEISS ClearView raktári lencse látásteljesítményét a ZEISS AS raktári lencsével szemben.2

89 %

A résztvevők 89%-a nagyon egyetértett/egyetértett azzal, hogy a ZEISS ClearView raktári lencse használatával egész nap komfortos volt a látás.2

79 %

A nem presbióp résztvevők 79%-a nagyon egyetértett/egyetértett azzal, hogy a ZEISS ClearView raktári lencse tiszta látást biztosít az egész lencsefelületen a közeli, a köztes és a távolba látás esetén is.2

A ZEISS ClearFormTM technológia

Freeform kialakítás a raktári lencsék esetén

ZEISS ClearView lencsedizájn

A ZEISS Kutatás-fejlesztés részlegén dolgozó szakértők összetett matematikai szimulációs módszereket használnak a ZEISS ClearView raktári lencsék kifinomult freeform felületkialakításainak megtervezéséhez.

Freeform mold generálás

A komplett freeform dizájnt tartalmazza a mold, a numeriksuan vezérelt (CNC) gyártó berendezésnek köszönhetően.

CMM metrológiai mérések

A ZEISS ipari méréstechnikai szakértelmének felhasználásával a végső moldok pontosságát és precizitását egy koordináta-mérőgéppel (CMM) ellenőrzik, ahol minden egyes mold felületének több mint 1500 pontját elemzik.

Speciális moldpárosítás

Az elülső és hátulsó felszínt adó moldok speciális párosítása a lencseöntési folyamat során azt jelenti, hogy az összetett freeform felszínek a teljes elérhető dioptriatartományban optikai kompromisszumok nélkül alakíthatóak ki. A gyártási folyamat során a moldok párosítása és a lencsék pontos nyomonkövetése a 2D-s adatmátrixkódnak (DMC) köszönhetően teljesen automatizált (Ipar 4.0).

Öntés / felületkezelés / minőség-ellenőrzés

Végül az elkészült lencsék optikai teljesítményét és minőségét CMM segítségével ellenőrzik, annak biztosítása érdekében,hogy a késztermék megfeleljen a ZEISS által meghatározott magas elvárásoknak.

A ZEISS a világ egyik vezető szemüveglencse-gyártója, elhivatottan szolgálja a maximális precizitást és kényelmet. A ZEISS szemüveglencséket, készülékeket és mérőrendszereket tervez és gyárt, valamint a látásjavítás színvonalát folyamatosan emelő értékesítési koncepciókat és technológiai szolgáltatásokat kínál.

Keressen minket, ha szeretne belevágni

ZEISS ügyfélszolgálat


Kapcsolódó termékek