ZEISS Monofocal AS

A klasszikus műanyag lencse aszférikus felületkialakítással

Forgásszimmetrikus, aszférikus elülső felszínének köszönhetően a ZEISS Monofocal AS lencse elülső görbülete laposabb, képalkotása kiváló. Ezáltal az azonos dioptriájú ZEISS Monofocal Sph lencsénél láthatóan laposabb és vékonyabb, főként a plusz tartományban.

A ZEISS Monofocal AS lencsét magas korrekció esetén ajánljuk, főként akkor, ha a viselő esztétikus, pehelykönnyű, jobb optikai tulajdonságokkal rendelkező lencsét keres.

A szférikus aberráció korrekciója

A szférikus aberráció korrekciója

Szférikus lencséknél a lencse szélén áthaladó sugarak jobban megtörnek, mint az optikai tengelyhez közeliek. Ezt nevezzük szférikus aberrációnak.

A szemüvegviselő számára ez az aberráció azt jelenti, hogy homályosan lát, különösen akkor, amikor nem a lencse optikai középpontján át néz.

Aszférikus felületkialakítás

A megoldás: Aszférikus felületkialakítás

A lencse felszínét a periférián „kiterítjük”, hogy a felületkialakítás eltérjen a gömbalaktól (aszférikus felszín). A távolból érkező sugarak ismét egy pontban találkoznak. Az aberrációt korrigáltuk.

Ennek a kilapításnak pozitív mellékhatása is van, a vékonyabb és könnyebb lencse. Ez a hatás a plusz dioptriáknál igazán látványos. Ebben az esetben a középvastagság csökkenése a nagyítóhatás enyhüléséhez is vezet (a szem természetesebb látványt nyújt).

Előnyök a szemüvegviselő szempontjából

  • A plusz tartományban akár 20%-kal könnyebb és vékonyabb, mint a ZEISS Monofocal Sph
  • Aszférikus felületkialakítása kiemelkedő képminőséget nyújt
  • Laposabb elülső görbület, mint a nem aszférikus és nem tórikus lencséké
  • Kevésbé nagyítja a szemet, mint a hagyományos lencsék
  • Különösen törésálló (kimondottan alkalmas sportoláshoz vagy gyerekeknek)
  • Rendelhető DuraVision® Platinum réteggel is  

ZEISS Monofocal AS 1.74

Különösen vékony és hihetetlenül könnyű. Ezek a ZEISS Monofocal AS 1.74 raktári lencse kiemelkedő tulajdonságai. Súlyos miópia esetén minden bizonnyal a ZEISS Monofocal AS 1.74 raktári lencse a tökéletes választás a viselő számára. A ZEISS Monofocal AS 1.74 raktári lencse kiváló viselési komfortja miatt bármilyen felhasználáshoz ideális, legyen szó munkáról, kikapcsolódásról vagy sportolásról. A ZEISS Monofocal AS 1.74 vékony és könnyű, és mindemellett még az ellenállhatatlan minőséget is garantálja.

Ajánlott dioptriatartomány: -5,0 D és -10,0 D sph közötti közepes és súlyos miópia

ZEISS Monofocal AS 1.67

A ZEISS Monofocal AS 1.67 egy különösen vékony egyfókuszú műanyag ZEISS lencse. Rendkívül könnyű, számos szempontból nagyon különleges.
1997-ben a ZEISS volt Európában az első gyártó, aki sikeresen polimerizált 1,665-ös, szuper magas törésmutatójú műanyag lencsét szakaszos termelésben. Csak úgy tudjuk a ZEISS bevált felületi szaktudását biztosítani magas törésmutatójú műanyag lencséknél (legyen szó akár speciális aszférikus egyfókuszú kialakításról vagy a ZEISS Progressive Individual 2-ről), ha az alapanyagot magunk polimerizáljuk.

Ajánlott dioptriatartomány:
-3,00 D és -10,00 D sph közötti közepes és súlyos miópia. +2,00 D és +6,00 D sph közötti enyhe és közepes hipermetrópia

ZEISS Monofocal AS 1.6

A ZEISS Monofocal AS 1.6 egy aszférikus kialakítású magas törésmutatójú műanyag lencse. Ez a kombináció lapos, vékony és könnyű, kiváló képminőséget biztosító lencsét eredményez. A ZEISS Monofocal AS 1.6 lencsét magas korrekció esetén ajánljuk, főként akkor, ha a viselő esztétikus, pehelykönnyű lencsét keres.

Ajánlott dioptriatartomány: -2,00 D és -6,00 D sph közötti enyhe és közepes miópia. +1,00 D és +7,00 D sph közötti enyhe és súlyos hipermetrópia

ZEISS Monofocal AS 1.5

A ZEISS Monofocal AS 1.5 bevezetésével a ZEISS még jobban kiszélesítette műanyag egyfókuszú kínálatát: A ZEISS Monofocal AS 1.5 a jól bevált CR 39 alapanyagból készülő pehelykönnyű lencse, ami még a ZEISS Monofocal Sph 1.5 lencsénél is több előnnyel szolgál.

Ajánlott dioptriatartomány: -1,00 D és -3,00 D sph közötti enyhe miópia. +1,00 D és +5,00 D sph közötti enyhe és közepes hipermetrópia

Gyárthatóság

  Színtelen / színezett PhotoFusion® Transitions® Polarizált

1,74-es műanyag*  

 

 

 

1,67-ös műanyag


 

1,6-ös műanyag 


 

1,59-es polikarbonát

 

 

 

1,5-ös műanyag


 

*Raktári lencsék csak színtelen kivitelben.

A kényelem érdekében javasoljuk, hogy 1 mm-rel nagyobbat válasszon.
Részletes információt a ZEISS árlistában talál.

A ZEISS a világ egyik vezető szemüveglencse-gyártója, elhivatottan szolgálja a maximális precizitást és kényelmet. A ZEISS szemüveglencséket, készülékeket és mérőrendszereket tervez és gyárt, valamint a látásjavítás színvonalát folyamatosan emelő értékesítési koncepciókat és technológiai szolgáltatásokat kínál.

Keressen minket, ha szeretne belevágni

ZEISS ügyfélszolgálat