ZEISS Monofocal Sph

A klasszikus szemüveglencse

A szférikus felületkialakítású egyfókuszú ZEISS lencse klasszikus választás ametrópia esetén vagy egyfókuszú olvasószemüveghez. Ez a műanyagból és üvegből is rendelhető pontszerű leképzésű lencse jó optikai teljesítményt nyújt alacsony dioptriák esetén.

ZEISS Monofocal Sph

Pontszerű leképzésű lencse

A ZEISS egyfókuszú szférikus lencsekialakítása egy pontosan kiszámított pontszerű leképzést biztosító kialakítás, amely a széli homályt minimálisra csökkenti.
A kialakítás alapjait Moritz von Rohr, a ZEISS egyik kutatója már 1908-ban lefektette. Ő számította ki nagyobb látószögekhez is a legelső egyfókuszú szférikus lencsekialakítás adatait.

Előnyök a szemüvegviselő szempontjából

  • Pehelykönnyű lencse (akár 40%-kal könnyebb, mint az azonos törésmutatójú üveg lencse)
  • Kiváló minőségű látás
  • Nagy törésállóság (kimondottan ideális sportszemüveghez vagy gyerekszemüveghez)
  • Rendelhető DuraVision® Platinum réteggel is
  • Akár különféle színekben napszemüveglencseként is vagy PhotoFusion® kivitelben
  • Másnapi kiszállítással, hogy a látszerész nagyobb dioptriatartománnyal rendelkezzen  

Műanyag

ZEISS Monofocal Sph 1.6

Az utóbbi évek intenzív kutatómunkája és fejlesztései révén magasabb törésmutatójú műanyag lencsék is rendelkezésünkre állnak. Ez azt jelenti, hogy még magas dioptria esetén is lehet egy lencse esztétikus és pehelykönnyű. 1991-ben a ZEISS a magas törésmutatójú ZEISS Monofocal Sph 1.6 műanyag lencsével bővítette kínálatát. A kiváló viselési komfortot és számos esztétikai előnyt biztosító ZEISS Monofocal Sph 1.6 ma már az egyik alapvető műanyag lencsénk.
A ZEISS Monofocal Sph 1.6 kimondottan ajánlott enyhe vagy magas miópia és enyhe hipermetrópia esetén. Magas törésmutatójának köszönhetően, a ZEISS Monofocal Sph 1.6 vékonyabb és könnyebb, mint az azonos dioptriájú ZEISS Monofocal Sph 1.5. Akár 40%-kal könnyebb, mint az azonos dioptriájú ZEISS Monofocal Sph Mineral 1.6.

ZEISS Monofocal Sph 1.5

A ZEISS Monofocal Sph 1.5 volt az első CR 39 műanyagból készült szemüveglencse a ZEISS kínálatában. Ma már ez a klasszikus pehelykönnyű műanyag lencsénk. Mivel a műanyag lencsék felszíne színezhető, az egyfókuszú lencsét viselők egységes, kettős vagy átmenetes színezésű lencsék széles skálájáról választhatnak. OPTIMA vastagságcsökkentéssel és optimalizált átmérővel a fenti előnyök kiemelkedő viselési komfortot nyújtanak.
Alacsony sűrűsége révén a ZEISS Monofocal Sph 1.5 lencse akár 40%-kal könnyebb, mint az azonos dioptriájú üveg ZEISS Monofocal Sph 1.5.

Üveg

ZEISS Monofocal Sph Mineral 1.9

A magas törésmutatójú üveg ZEISS Monofocal Sph 1.9 1995 óta szerepel a ZEISS kínálatában. A súlyos miópia korrekciójánál az üveg ZEISS Monofocal Sph 1.9 olyan mértékben teszi lehetővé a szélvastagság csökkentését, amiről a Punktal feltalálói álmodni sem mertek volna. Az üvegolvadékhoz lantánt és nióbiumot adunk, így érjük el a rendkívül magas, 1,893-as törésmutatót.
Az üveg ZEISS Monofocal Sph 1.8 és az üveg ZEISS Monofocal Sph 1.9 lencsék kimondottan alkalmasak erősen miópiás szemüvegviselőknek. Ezek a viselők a legeslegjobbat várják el szemüvegüktől, mivel

  • már kicsi koruk óta szemüveget hordanak
  • egész nap a szemüvegükre kell támaszkodniuk
  • nagy tapasztalatuk van a szemüvegek terén.

ZEISS Monofocal Sph Mineral 1.8

A súlyos miópiát korrigáló, magas törésmutatójú üveg ZEISS Monofocal Sph 1.8 1989 óta szerepel a ZEISS kínálatában. Magas, 1,800-as törésmutatójának köszönhetően rendkívül vékony az üveg ZEISS Monofocal Sph 1.6 vagy az üveg ZEISS Monofocal Sph 1.7 lencsékhez képest és így esztétikai szempontból erősen ajánlott. A lencsénél jelentősen csökkentettük a magas mínusz dioptriájú lencsék kikerülhetetlen dioptriagyűrűit, így a viselő szeme természetesebb hatást kelt.
Az üveg ZEISS Monofocal Sph 1.8 akár 40%-kal vékonyabb, mint az üveg ZEISS Monofocal Sph 1.5.

ZEISS Monofocal Sph Mineral 1.7

Az 1970-es években az üveg ZEISS Monofocal Sph 1.7 valódi forradalmat jelentett magas dioptriák esetén: például, egy +4,00 D-s üveg ZEISS Monofocal Sph 1.7 lencse nagyjából 25%-kal vékonyabb, mint egy azonos dioptriájú üveg ZEISS Monofocal Sph 1.5. Napjainkban az üveg ZEISS Monofocal Sph 1.7 lencse továbbra is elsőrendű választás széles dioptriatartományban.
Az üveg ZEISS Monofocal Sph 1.7 magasabb törésmutatója szintén jelentősen csökkenti a mínuszos lencsék szélvastagságát. Egy -4,00 D-s üveg ZEISS Monofocal Sph 1.7 lencse körülbelül 20%-kal vékonyabb,mint egy üveg ZEISS Monofocal Sph 1.5 lencse. Ez pedig figyelemre méltó esztétikai előny.

ZEISS Monofocal Sph Mineral 1.6

Magasabb törésmutatója (n = 1,604) miatt az üveg ZEISS Monofocal Sph 1.6 a plusz és a mínusz dioptriatartományban is vékonyabb és könnyebb, mint az üveg ZEISS Monofocal Sph 1.5.
A viselési komfort és az esztétikusabb megjelenés miatt alacsony és közepes korrekciókhoz rendszeresen választják a ZEISS Monofocal Sph 1.6 lencsét, amikor üveg lencsére van szükség.
Az 1,6-os törésmutatója miatt az üveg ZEISS Monofocal Sph 1.6 lencsét gyenge és közepes korrekciókhoz ajánljuk.

ZEISS Monofocal Sph Mineral 1.5

A ZEISS Punktal 1912-es bevezetésével hatalmasat fejlődött a szemüveglencsék minősége. Akkoriban a lencsekialakítás matematikai számítása a nagy mennyiségű gyártáshoz hasonlóan ismeretlen volt. A Punktal lencse érkezésével jöttek rá először a szemüvegviselők, hogy a jó látáshoz nagyon fontos a jó minőségű szemüveglencse.
Az 1,5-ös törésmutatója miatt az üveg ZEISS Monofocal Sph 1.5 lencsét -3,00 D és + 2,00 D sph közötti korrekciókhoz ajánljuk.

A ZEISS a világ egyik vezető szemüveglencse-gyártója, elhivatottan szolgálja a maximális precizitást és kényelmet. A ZEISS szemüveglencséket, készülékeket és mérőrendszereket tervez és gyárt, valamint a látásjavítás színvonalát folyamatosan emelő értékesítési koncepciókat és technológiai szolgáltatásokat kínál.

Keressen minket, ha szeretne belevágni

ZEISS ügyfélszolgálat