ZEISS Bifocal CT 25 / CT 28

A klasszikus bifokális termék presbiópiás viselőknek.

Az első ZEISS bifokális lencsék 1952-es bevezetése abban az időben forradalmi lépésnek számított. Az utóbbi években azonban a bifokális lencsék népszerűsége jelentősen csökkent, mivel a progresszív lencsék minősége folyamatosan javult.

Bár korábban számos eltérő alakú szegmens létezett, jelenleg a legtöbb országban az ívelt vágás a legelterjedtebb, amit a termék nevében a „C” (ívelt, curved) jelöl. Az ívelt felszínen kevesebb visszatükröződés jelentkezik, mint az S szegmens egyenes szélén (S = straight, vagyis egyenes). Ezért a mai bifokális ZEISS lencsék a viselő számára előnyösebb esztétikai tulajdonságokat és funkcionalitást is nyújtanak.

ZEISS Bifocal CT 25, CT 28, szegmensek

A szegmens szélessége

A bifokális lencsék szegmensei kétféle méretben érhetők el: 25 vagy 28 mm szélességgel. A termék nevénél a „CT” után álló szám a szegmens szélességét adja meg milliméterben. A 25 mm-es szélességű szegmens a normál felhasználás körülményeihez alkalmazkodik, így kellően nagy látómezőt nyújt olvasáshoz. A 28 mm-es átmérő ennek megfelelően szélesebb látómezőt kínál.

A szegmens alapanyaga

Az üveg ZEISS bifokális lencsék szegmenseihez az addíciótól függően különböző törésmutatójúakból választunk alapanyagot, ezzel biztosítjuk, hogy a bifokális lencse mindig a lehető legvékonyabb és leglaposabb legyen.

Előnyök a szemüvegviselő szempontjából

  • Két különböző szegmensméret, hogy megfeleljen az egyedi igényeknek
  • Az ívelt választóvonal miatt kevesebb a visszatükröződés
  • A szegmens beolvasztása vagy az elülső felszínre való öntése és a belső tórikus felületkialakítás biztosítja a lencse kiváló optikai minőségét és esztétikai tulajdonságát
  • Nagy kínálat: számos alapanyag, fényre sötétedő bifokális lencse, napszemüveglencse  

Gyárthatóság

Kínálat

A ZEISS Bifocal Classic CT25 és a ZEISS Bifocal Classic CT28 bifokális lencsék különböző alapanyagokból rendelhetők. Készülhetnek közepes törésmutatójú üvegből, fényre sötétedő lencséből és műanyagból.

A ZEISS a világ egyik vezető szemüveglencse-gyártója, elhivatottan szolgálja a maximális precizitást és kényelmet. A ZEISS szemüveglencséket, készülékeket és mérőrendszereket tervez és gyárt, valamint a látásjavítás színvonalát folyamatosan emelő értékesítési koncepciókat és technológiai szolgáltatásokat kínál.

Keressen minket, ha szeretne belevágni

ZEISS ügyfélszolgálat