ZEISS Bifocal Classic Aphal R 22

Vékony megoldás magas plusz dioptriához.

A ZEISS Bifocal Classic Aphal R 22 1.5 egy műanyag, aszférikus lentikuláris bifokális lencse, melyet kimondottan afákiás betegek számára és magas hiperópia esetére terveztünk. Az R 22-es kód az ovális szegmens 22 mm-es méretét jelzi, ami a normál felhasználás körülményeihez alkalmazkodik.

Az apertúra aszférikus kialakításának köszönhetően a ZEISS Bifocal Classic Aphal R 22 1.5 nemcsak kiváló képminőséget nyújt, hanem lehetővé teszi a lencse laposabb kialakítását is. A nagyítóhatás (szemkidüllesztő hatás) csökken, így a viselő szeme nem látszik olyan nagynak. Ezenfelül a viselő a könnyebb lencse jobb viselési komfortját is nagyra fogja értékelni.

A perem további előny

A ZEISS Bifocal Classic Aphal R 22 különlegessége az aszférikusan kialakított elülső felszíne és az aszférikus perem. A Classic Aphal az apertúra és a perem közötti hirtelen átmenet helyett ívelt, folyamatos átmeneti zónával rendelkezik, így nincs gyors dioptriaváltás, ami csökkenti a lentikuláris lencsék látómezejére jellemző kör alakú foltot („kör szkotómát”). Így a ZEISS Bifocal Classic Aphal R 22 1.5 lehetővé teszi, hogy a viselő a teljes látómezőt kihasználja bármilyen orientációs zavar nélkül.

lőnyök a szemüvegviselő szempontjából

  • Lentikuláris lencse kör szkotóma nélkül, így a látómező nagy és zavartalan közelre és távolra is
  • Vékonyabb lencse: a Bifocal Classic lencsénél akár 10%-kal vékonyabb
  • Pehelykönnyű lencse: akár 50%-kal könnyebb, mint az azonos törésmutatójú üveg bifokális lencse (pl. ZEISS Bifocal Classic CT28 Mineral 1.5) 
  • Akár 13%-kal könnyebb, mint a Bifocal Classic lencse
  • Az apertúra aszférikus felületkialakítása kiemelkedő képminőséget nyújt
  • A hagyományos lencsékhez képest kevésbé nagyítja a szemet
  • A lapos pereme miatt normál keretekbe is csiszolható  

A ZEISS a világ egyik vezető szemüveglencse-gyártója, elhivatottan szolgálja a maximális precizitást és kényelmet. A ZEISS szemüveglencséket, készülékeket és mérőrendszereket tervez és gyárt, valamint a látásjavítás színvonalát folyamatosan emelő értékesítési koncepciókat és technológiai szolgáltatásokat kínál.

Keressen minket, ha szeretne belevágni

ZEISS ügyfélszolgálat