ZEISS DriveSafe szemüveglencsék

Egyetlen szemüveg mindennapi használatra és a biztonságosabb vezetéshez.

Vezetés közben sokan érzik magukat kényelmetlenül, bizonytalanok és feszültek. Különösen igaz ez rossz látási és időjárási viszonyok között, például esőben, ködben, félhomályban vagy éjszaka. Nagy átlagban a szemüvegviselők 83%-a autót is vezet. A vezetés bárkinek problémákat okozhat. Nem számít az út hossza, a jó látás nélkülözhetetlen a biztonsághoz.

A ZEISS DriveSafe lencsékkel a ZEISS egy új szemüveglencse termékkategóriát vezet be a mindennapos használatra. Ezeket a lencséket kimondottan azoknak a vizuális igényeit szem előtt tartva terveztük meg, akik vezetés közben nagyobb biztonságban és kényelemben szeretnék érezni magukat.
A ZEISS DriveSafe szemüveglencsék egyfókuszú és progresszív kivitelben is elérhetőek.

*Forrás: Piackutatás 36 optikus és 480 fogyasztó bevonásával az Egyesült Államokban és Németországban, 2013. augusztus.

A ZEISS kifejlesztett egy három összetevőből álló szemüveglencse konstrukciót a mindennapi használatra, hogy a vezetést biztonságosabbá és kényelmesebbé tegye.

 • A Luminance Design® Technológia a ZEISS-től figyelembe veszi a pupilla méretét gyenge fényviszonyok között
 • A ZEISS DuraVision DriveSafe réteg akár 64%-kal csökkenti az érzékelt tükröződéseket
 • A ZEISS DriveSafe lencsekialakítás akár 43%-kal nagyobb köztes látómezővel rendelkezik, hogy könnyebben válthassunk fókuszt a műszerfal és a tükrök között. És távoli látómezeje is akár 14%-kal nagyobb, hogy az útról átfogóbb képet kapjunk.

1//

Jobb látás gyenge fényviszonyok között, hogy a vezetés biztonságosabb és kényelmesebb legyen

2//

Kevesebb tükröződés éjszaka a szembejövő autókról és közvilágításról

3//

Az út, a műszerfal, a belső és a külső tükrök is megfelelően láthatók

Előnyök a szemüvegviselő szempontjából

Egyetlen szemüveg mindennapi használatra és biztonságosabb vezetéshez:

 • Jobb látás gyenge fényviszonyok között, hogy a vezetés biztonságosabb és kényelmesebb legyen
 • Kevesebb tükröződés éjszaka a szembejövő autókról és közvilágításról
 • Az út, a műszerfal, a belső és a külső tükrök is megfelelően láthatók

A viselők nagyon elégedettek a ZEISS DriveSafe szemüveglencsével*


97% vezetés közben

94% mindennapi tevékenységek közben, pl. az irodai munka közben

1// Jobb látás gyenge fényviszonyok között.

Luminance Design® Technológia a ZEISS-től.

A probléma

A pupilla reagál a környezeti fény intenzitására, legfőképp a közvetlenül a szembe érkezőre. Nappali fényviszonyoknál a pupilla szűk, éjszaka azonban tág. Gyenge, úgynevezet mezopikus fényviszonyoknál, azaz szürkületkor, esőben, borús napokon vagy éjszakai vezetéskor a pupilla átmérője valahol az egyéni szűk és tág állapot között van. A tér érzékelése és a távolság becslése is nehezebben megy ilyenkor a sofőr számára. A mezopikus látás területén végzett alapos kutatómunka után* meghatároztuk a ZEISS Luminance Design® Technológia alapjait, majd viselési próbák során igazoltuk ezeket. Röviden: léteznek erős fényviszonyok (fotopikus látás), a fénymentesség (szkotopikus látás) és ezek között gyenge fényviszonyok (mezopikus látás). Mezopikus viszonyok között a fény intenzitása és így a pupilla mérete változik. Ez problémákat okoz a látásban.

*További információt a ZEISS DriveSafe tanulmányban talál.

ZEISS megoldás

A ZEISS kifejlesztette az új Luminance Design® Technológiát (LDT), amely az állandó természetes látást megcélzó lencsekialakításhoz figyelembe veszi a különböző fényviszonyokat és pupillaméreteket. AZ LDT felhasználja a mezopikus körülmények közötti vezetésre jellemző pupillaméretet, és ennek megfelelően optimalizálja a lencsekialakítást: az optimalizáló algoritmusok által alkalmazott pupillaméret 5,0 mm egyfókuszú lencsék esetén, és 4,3 mm progresszív lencsék esetén.

Erős fényviszonyok = fotopikus látás szűk pupillával

Nagy mélységélesség, természetes térérzékelés

Fénymentesség (sötétség) = szkotopikus látás tág pupillával

Kis mélységélesség

Gyenge fényviszonyok = mezopikus látás változó pupillamérettel

Nehéz körülmények a változó mélységélesség miatt

2// Kevesebb tükröződés éjszaka.

DuraVision® DriveSafe réteg a ZEISS-től.

A probléma

Vakítás alatt az erős fény, mint például közvetlen napfény vagy műfény által okozott látási nehézségeket értjük. Mind a piackutatások, mind a tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy a közlekedésben észlelt vakítás különösen a korszerű jármű világítástechnikában használatos LED és Xenon HID fényforrásokkal összefüggésben jelentkezik. Az erős vakítás veszélyes lehet, mert csökkenti a tárgyak láthatóságát és a szem kontrasztérzékenységét. A vakítás szubjektív kényelmetlenségként és ingerlésként is érzékelhető. A ZEISS látástudománnyal foglalkozó kutatói vizsgálatokat végeztek a vakító fénnyel. Ezek képezték a különböző bevonatmodelleket alkalmazó belső tanulmányok* alapját. A tudományos vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy a gépkocsivezetők által érzékelt vakító hatás a látható színtartománynak a LED vagy a Xenon H.I.D. (High Intensity Discharge = nagy intenzitású kisülőlámpák) technológiában is használatos kékes, nagy energiájú részével (különösen a 440-470 nm tartománnyal) összefüggésben jelentkezik.

**További információt a ZEISS DriveSafe tanulmányban talál.

 

ZEISS megoldás

A DuraVision® DriveSafe réteg részben visszaveri ezen hullámhosszú fénysugarakat, így a prémium AR rétegekkel összehasonlítva akár 64%-kal** jobban csökkenti az érzékelt tükröződéseket.

** ZEISS prémium rétegekhez viszonyítva. A DuraVision DriveSafe lencse új rétegével más prémium AR rétegekhez viszonyítva 64%-kal kevesebb tesztelő számolt be vakító fény okozta problémákról.

DuraVision® DriveSafe réteg nélkül

DuraVision® DriveSafe réteggel: akár 64%-kal** kevesebb tükröződés

Kevesebb irritációt kiváltó zavaró fényjelenségek, mint például a fényforrás körüli holdudvar, a délibáb és a tükröződés okozta irritáció

DuraVision® DriveSafe réteg nélkül

DuraVision® DriveSafe réteggel: akár 64%-kal** kevesebb tükröződés

3// Az út, a műszerfal és a tükrök is megfelelően láthatók

ZEISS DriveSafe Lens kialakítás.

A probléma

A vezetés nagy figyelmet igényel a sofőr részéről. Az idő nagy részében átfogó képre van szükségük az útról, hogy megítélhessék a forgalmi körülményeket. A helyzet nehézségeket okozhat, kimondottan progresszív szemüveget viselők számára, amikor a fókuszt az út, a műszerfal és a tükrök között váltogatják. Ekkor válik elengedhetetlenné a dinamikus látás.

Az FKFS-sel* közösen végzett tanulmány során követtük a szem mozgását és beazonosítottuk a sofőrök látómezőkre vonatkozó vizuális igényeit:

 • A megfigyelt idő 97%-ában az utat figyelik.
 • A megfigyelt idő 2%-ában a műszerfalat nézik.
 • A megfigyelt idő 1%-ában váltanak fókuszt a tükrök között.

*Az FKFS Research Institute of Automotive Engineering and Vehicle Engines Stuttgart (Autóipar-mérnöki és Járműmotor Kutatóintézet Stuttgart) a Stuttgarti Egyetemhez kapcsolódó független alapítvány. Az 1930-ban alapított FKFS mára az egyik legnagyobb kutatóintézet az autóipar-mérnöki szolgáltatásainak területén, jelentős autógyártóknak és beszállítóknak dolgozik. További információt a ZEISS DriveSafe tanulmányban talál.

ZEISS megoldás

A ZEISS a progresszív szemüvegviselők dolgát is meg szeretné könnyíteni abban, hogy gyorsabban tudjanak fókuszt váltani az út, a műszerfal és a tükrök között, így kifejlesztette az új DriveSafe progresszív szemüveglencsét. Ennek a típusnak optimalizált a távoli és a köztes látótere, így kevésbé van szükség a fej vízszintes mozgatására.

 • Dinamikus látás az út, a műszerfal és a tükrök közötti gyors fókuszváltáshoz
 • Az olvasórész ideális mindennapos tevékenységekhez.

Akár 43%-kal nagyobb köztes látómező, hogy könnyebben válthassunk fókuszt a műszerfal és a tükrök között. És akár 14%-kal nagyobb távoli látómező, hogy az útról átfogóbb képet kapjunk.

** ZEISS prémium progresszívekhez viszonyítva

A ZEISS DriveSafe porgresszív és egyfókuszú szemüveglencsékkel könnyebb átlátni a forgalmat és ideálisak mindennapos szituációkhoz is.

A ZEISS DriveSafe porgresszív és egyfókuszú szemüveglencsékkel könnyebb átlátni a forgalmat és ideálisak mindennapos szituációkhoz is.
A ZEISS DriveSafe porgresszív és egyfókuszú szemüveglencsékkel könnyebb átlátni a forgalmat és ideálisak mindennapos szituációkhoz is.

Termék hozzáférhetőség

  Színtelen Színezett PhotoFusion Transitions® Polarizált

Műanyag 1.74   

 

 

 

 

Műanyag 1.67Műanyag 1.6 


Műanyag 1.5


PolikarbonátTrivex

A polarizált szemüveglencsék lecsökkenthetik bizonyos LCD/LED képernyők által megjelenített képek láthatóságát. Ezért, kérjük, ellenőrizze, mennyire látható a kép a digitális készülékek használata előtt.

Részletes tájékoztatót a ZEISS árlistában talál.

 

Egyedi illesztési magasság Ajánlott és szabvány illesztési magasság 

 

14 – 20 mm

18 mm

Kapcsolódó termékek

A ZEISS a világ egyik vezető szemüveglencse-gyártója, elhivatottan szolgálja a maximális precizitást és kényelmet. A ZEISS szemüveglencséket, készülékeket és mérőrendszereket tervez és gyárt, valamint a látásjavítás színvonalát folyamatosan emelő értékesítési koncepciókat és technológiai szolgáltatásokat kínál.

Keressen minket, ha szeretne belevágni

ZEISS ügyfélszolgálat