Digital Lens szemüveglencse

– a tökéletes egész nap viselhető szemüveg digitális életmódhoz.

A modern életre összpontosít. A ZEISS Digital Lens szemüveglencsével teljesen másként fogja látni okostelefonját, tabletjét vagy televízióját. Tökéletesen illeszkedik a digitális eszközök használatához. Szeme meg fogja ezt hálálni önnek.

ZEISS Digital Lens szemüveglencse.

Gyógyír a szem digitális megterhelésére.

Átlagosan naponta közel öt órát nézzük az okostelefonok és tabletek kijelzőit vagy TV készülékeket. És naponta akár 80-szor ránézünk mobiltelefonunkra. Ezek a számok pedig csak nőni fognak a jövőben. A kis betűméret és a közeli és távoli tárgyak között váltakozó tekintet az egyik legnagyobb feladat elé állítja szemünket. 30 éves kor fölött ez a szem digitális megterheléséhez, vagy ahogyan a szakemberek nevezik Számítógépes-látás szindrómához vezethet. A ZEISS Digital Lens szemüveglencsék kialakítása tökéletes optimalizált közeli zónájának köszönhetően gyors és kényelmes fókuszálást tesz lehetővé. Bárhová is néz. Ez a lencse nem csak digitális eszközökhöz ideális, de könyvek és magazinok olvasásához is.

Optikuskereső

Keressen ZEISS-partneroptikát a környékén!

Optikuskereső

Keressen ZEISS-partneroptikát a környékén!

A világ pixelekben. Hatalmas kihívás szemünknek.

Az okostelefonok, navigációs rendszerek, e-olvasók és tabletek egyre gyakoribb használata vizuális szokásainkat is megváltoztatja. Szemünknek hozzá kell szoknia egy újfajta közeli munkatávolsághoz, mivel a digitális készülékeket közelebb tartjuk olvasáskor, mint egy újságot vagy könyvet tartanánk. Ezenfelül tekintetünk folyamatosan vált a különböző távolságok között. Ez egy olyan helyzet, ami nagy – gyakran túl nagy – feladat elé állítja szemünket. Emiatt egyre többen lesznek rövidlátók, számolnak be szemproblémákról vagy általános egészségügyi problémákról.

Mit értünk a szem digitális megterhelése alatt?

A digitális technológia alkalmazása az egyik legnagyobb feladat elé állítja szemünket. A másodperc törtrésze alatt kell tekintetünknek távolról közelre váltania: a távolból egy kis kijelzőre, sok információt nyújtó apró betűméretet olvasni – majd ismét vissza. Ez extra terhet helyez a sugárizomra és a szemlencsére, melyeknek folyamatosan újra kell alkalmazkodniuk, hogy amit nézünk tisztán lássuk. Fejfájás és nyaki fájdalom, égő érzés, szemfáradtság lehet a következmény, kimondottan ahogyan öregszünk. Németországban, például, a lakosság 50 százaléka szenved ezen tünetek valamelyikétől, vagyis a vizuális megterheléstől.

Könnyed, kényelmes látás. A digitális világhoz való lencsével.

Könnyed, kényelmes látás. A digitális világhoz való lencsével.

A ZEISS Digital Lens szemüveglencse erősen fókuszál az olyan digitális készülékek használatára, mint az e-olvasók és okostelefonok. A közeli zóna speciális optimalizációja figyelembe veszi a tipikus fejmozgásokat és az ilyen készülékeknél használt rövidebb olvasótávolságot. Ez a kialakítás optimálisan támogatja a sugárizmot, így a viselő könnyebben fókuszál a közeli és távoli tartományokra. Ez segíthet megelőzni a szemfáradtság tüneteit. Az ideális szemüveg egész napos használatra. Nem csak digitális bennszülötteknek.

A tökéletes megoldás bárkinek.

Digital Lens, Officelens és progresszív szemüveglencse – miben különböznek?

Készen bármilyen kihívásra. A ZEISS Digital Lens szemüveglencsét közeli feladatokhoz optimalizáljuk és egész napos használatra is alkalmas. A ZEISS Officelens szemüveglencsét második szemüveghez alakítottuk ki azok számára, akiknek már vannak gondjaik a közeli és köztes távolságban lévő tárgyakkal is, vagyis az irodai környezet tipikus vizuális távolságaival is. A ZEISS progresszív lencsék másfelől személyre szabott kialakítást biztosítanak, ha közelre, távolra és a kettő között mindenhova élesen és fókuszáltan szeretne látni.

Hihetetlenül vékony és könnyű lencse. Még magas dioptriák esetén is.

A következő szabály minden szemüvegre igaz: minél könnyebb, annál jobb. És ez nem csak a keretre vonatkozik. A magas minőségű alapanyagok és a különböző minőségi kategóriák a lehető legvékonyabb és legkönnyebb ZEISS egyfókuszú szemüveglencsék gyártását teszik lehetővé még magas dioptriák esetén is. Ez biztosítja a minimális súllyal járó maximális viselési komfortot.

Egész napos éles és kényelmes látás.
ZEISS SmartLife lencsék.
Legyen felkészült napjaink szemünket érő kihívásaira.
Egész napos éles és kényelmes látás.
ZEISS SmartLife lencsék.
Legyen felkészült napjaink szemünket érő kihívásaira.

Extra látáskomfort mesterséges fénynél.
Hatékonyan száll szembe a szemfáradtsággal és a vizuális megterheléssel.

Függetlenül attól, hogy okostelefonról, LED világításról, monitorról, Tv-ről, tabletről vagy e-olvasóról van szó, a modern fényforrások több kék fényt bocsájtanak ki, mint amivel korábban kapcsolatba kerültünk. A kék fény veszélyes lehet, és néhány ember szemének kellemetlen és megterhelő. Kedvezőtlen hatással van a bioritmusunkra is. A szemüveglencse speciális kékszűrője még kényelmesebb látást tud biztosítani.

A karcoknak és a kosznak esélyük sincs! Erősebb, mint korábban bármikor.

Nagy teljesítményű réteggel ellátva a szemüveglencse különösen ellenálló a karcolódásokkal és a statikusan töltött porszemcsékkel szemben. Ebből kifolyólag a lencse hosszabb ideig marad tiszta, így tisztítani is jóval egyszerűbb. Jobb látás, jobb megjelenés – részben a legújabb antireflex rétegnek köszönhetően.

Digital Lens szemüveglencse napszemüvegben.

A nyári álomcsapat.

Ha szeretné, bármilyen szemüvegből lehet egyszerre tökéletes UV-védelmet és optimális látást nyújtó napszemüveg. Ez a lencse mindent biztosít, amit elvárna tőle: jobb kontrasztérzékelés, kevesebb vakító fény plusz egy antireflex réteg. Röviden: kompromisszummentes kiválóság.

Fényre sötétedő lencsék. Lencsék beépített napfény elleni védelemmel. Stílusos és praktikus.

Egy szemüveg bármilyen helyzethez: ez a fényre sötétedő lencse napszemüvegként is funkcionál. Másodpercek alatt besötétedik és néhány perc alatt kivilágosodik. És természetesen 100%-os UV-védelmet nyújt.

5 tanács, hogy megelőzze a szem digitális megterhelését

Mindenképp pihentesse rendszeresen szemeit napközben.

1. Mindenképp pihentesse rendszeresen szemeit napközben. Az ideális az lenne, ha óránként öt percet úgy töltene, hogy a távolba néz anélkül, hogy bármire fókuszálna.

Kérje a látszerészét a digitális szemnyomással kapcsolatos tanácsért

2. Kérjen tanácsot optometristájától a szem digitális megterhelésével kapcsolatban. Ő ellenőrzi az esetleges tüneteket.

Az lenne ideális, ha a megterhelés ellenőrzését összekötné egy normál látásvizsgálattal.

3. Az lenne ideális, ha a megterhelés ellenőrzését összekötné egy normál látásvizsgálattal. Ezen kétévente kellene részt vennie, hogy biztosan jó legyen a látása, így az életminősége is.

Manapság minden eddiginél több kék fénynek vagyunk kitéve a modern kijelzők folyamatos használata miatt.

4. Manapság minden eddiginél több kék fénynek vagyunk kitéve a modern kijelzők folyamatos használata miatt. Mindennap hosszabb ideig használ számítógépet, okostelefont vagy tabletet? Sokan azt veszik észre, hogy ettől a kék fénytől elfáradnak és kényelmetlenül érzik magukat. A gyógyírt a megfelelő réteg jelentheti.

Tökéletes lencse a tökéletes lencse-centráláshoz.

5. Ha a ZEISS Digital Lens szemüveglencsét választja, feltétlenül szüksége lesz átbeszélnie látszerészével lencséjének és keretének részleteit, valamint vele elvégeztetnie a lencse tökéletes centrálását.

Kapcsolódó termékek

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén