Digital Lens szemüveglencse

– a tökéletes egész nap viselhető szemüveg digitális életmódhoz.

Teljes körű UV-védelem
minden színtelen
ZEISS lencsén.

A modern életre összpontosít. A ZEISS Digital Lens szemüveglencsével teljesen másként fogja látni okostelefonját, tabletjét vagy televízióját. Tökéletesen illeszkedik a digitális eszközök használatához. Szeme meg fogja ezt hálálni önnek.

ZEISS Digital Lens szemüveglencse.

Gyógyír a szem digitális megterhelésére.

Átlagosan naponta közel öt órát nézzük az okostelefonok és tabletek kijelzőit vagy TV készülékeket. És naponta akár 80-szor ránézünk mobiltelefonunkra. Ezek a számok pedig csak nőni fognak a jövőben. A kis betűméret és a közeli és távoli tárgyak között váltakozó tekintet az egyik legnagyobb feladat elé állítja szemünket. 30 éves kor fölött ez a szem digitális megterheléséhez, vagy ahogyan a szakemberek nevezik Számítógépes-látás szindrómához vezethet. A ZEISS Digital Lens szemüveglencsék kialakítása tökéletes optimalizált közeli zónájának köszönhetően gyors és kényelmes fókuszálást tesz lehetővé. Bárhová is néz. Ez a lencse nem csak digitális eszközökhöz ideális, de könyvek és magazinok olvasásához is.

Látszerészkereső

Keressen ZEISS látszerészt a környékén!

Látszerészkereső

Keressen ZEISS látszerészt a környékén!

A világ pixelekben. Hatalmas kihívás szemünknek.

Az okostelefonok, navigációs rendszerek, e-olvasók és tabletek egyre gyakoribb használata vizuális szokásainkat is megváltoztatja. Szemünknek hozzá kell szoknia egy újfajta közeli munkatávolsághoz, mivel a digitális készülékeket közelebb tartjuk olvasáskor, mint egy újságot vagy könyvet tartanánk. Ezenfelül tekintetünk folyamatosan vált a különböző távolságok között. Ez egy olyan helyzet, ami nagy – gyakran túl nagy – feladat elé állítja szemünket. Emiatt egyre többen lesznek rövidlátók, számolnak be szemproblémákról vagy általános egészségügyi problémákról.

Mit értünk a szem digitális megterhelése alatt?

A digitális technológia alkalmazása az egyik legnagyobb feladat elé állítja szemünket. A másodperc törtrésze alatt kell tekintetünknek távolról közelre váltania: a távolból egy kis kijelzőre, sok információt nyújtó apró betűméretet olvasni – majd ismét vissza. Ez extra terhet helyez a sugárizomra és a szemlencsére, melyeknek folyamatosan újra kell alkalmazkodniuk, hogy amit nézünk tisztán lássuk. Fejfájás és nyaki fájdalom, égő érzés, szemfáradtság lehet a következmény, kimondottan ahogyan öregszünk. Németországban, például, a lakosság 50 százaléka szenved ezen tünetek valamelyikétől, vagyis a vizuális megterheléstől.

Könnyed, kényelmes látás. A digitális világhoz való lencsével.

Könnyed, kényelmes látás. A digitális világhoz való lencsével.

A ZEISS Digital Lens szemüveglencse erősen fókuszál az olyan digitális készülékek használatára, mint az e-olvasók és okostelefonok. A közeli zóna speciális optimalizációja figyelembe veszi a tipikus fejmozgásokat és az ilyen készülékeknél használt rövidebb olvasótávolságot. Ez a kialakítás optimálisan támogatja a sugárizmot, így a viselő könnyebben fókuszál a közeli és távoli tartományokra. Ez segíthet megelőzni a szemfáradtság tüneteit. Az ideális szemüveg egész napos használatra. Nem csak digitális bennszülötteknek.

A tökéletes megoldás bárkinek.

Digital Lens, Officelens és progresszív szemüveglencse – miben különböznek?

Készen bármilyen kihívásra. A ZEISS Digital Lens szemüveglencsét közeli feladatokhoz optimalizáljuk és egész napos használatra is alkalmas. A ZEISS Officelens szemüveglencsét második szemüveghez alakítottuk ki azok számára, akiknek már vannak gondjaik a közeli és köztes távolságban lévő tárgyakkal is, vagyis az irodai környezet tipikus vizuális távolságaival is. A ZEISS progresszív lencsék másfelől személyre szabott kialakítást biztosítanak, ha közelre, távolra és a kettő között mindenhova élesen és fókuszáltan szeretne látni.

Hihetetlenül vékony és könnyű lencse. Még magas dioptriák esetén is.

A következő szabály minden szemüvegre igaz: minél könnyebb, annál jobb. És ez nem csak a keretre vonatkozik. A magas minőségű alapanyagok és a különböző minőségi kategóriák a lehető legvékonyabb és legkönnyebb ZEISS egyfókuszú szemüveglencsék gyártását teszik lehetővé még magas dioptriák esetén is. Ez biztosítja a minimális súllyal járó maximális viselési komfortot.

Teljes körű UV-védelem a színtelen ZEISS lencséken. Egész nap. Minden nap.

Az UV mindig jelen van. Még borús napokon is. Az UV-sugárzás veszélyt jelent a szem és a szem körüli terület egészségére nézve is. Mindig védi a szemét, amikor kimegy a szabadba? Mostantól minden színtelen ZEISS lencse teljes körű UV-védelmet biztosít!

A lencse speciális tulajdonságai kiszűrik a káros UV-sugarakat és tartós védelmet biztosítanak szemének.  

Extra látáskomfort mesterséges fénynél.
Hatékonyan száll szembe a szemfáradtsággal és a vizuális megterheléssel.

Függetlenül attól, hogy okostelefonról, LED világításról, monitorról, Tv-ről, tabletről vagy e-olvasóról van szó, a modern fényforrások több kék fényt bocsájtanak ki, mint amivel korábban kapcsolatba kerültünk. A kék fény veszélyes lehet, és néhány ember szemének kellemetlen és megterhelő. Kedvezőtlen hatással van a bioritmusunkra is. A szemüveglencse speciális kékszűrője még kényelmesebb látást tud biztosítani.

A karcoknak és a kosznak esélyük sincs! Erősebb, mint korábban bármikor.

Nagy teljesítményű réteggel ellátva a szemüveglencse különösen ellenálló a karcolódásokkal és a statikusan töltött porszemcsékkel szemben. Ebből kifolyólag a lencse hosszabb ideig marad tiszta, így tisztítani is jóval egyszerűbb. Jobb látás, jobb megjelenés – részben a legújabb antireflex rétegnek köszönhetően.

Digital Lens szemüveglencse napszemüvegben.

A nyári álomcsapat.

Ha szeretné, bármilyen szemüvegből lehet egyszerre tökéletes UV-védelmet és optimális látást nyújtó napszemüveg. Ez a lencse mindent biztosít, amit elvárna tőle: jobb kontrasztérzékelés, kevesebb vakító fény plusz egy antireflex réteg. Röviden: kompromisszummentes kiválóság.

Fényre sötétedő lencsék. Lencsék beépített napfény elleni védelemmel. Stílusos és praktikus.

Egy szemüveg bármilyen helyzethez: ez a fényre sötétedő lencse napszemüvegként is funkcionál. Másodpercek alatt besötétedik és néhány perc alatt kivilágosodik. És természetesen 100%-os UV-védelmet nyújt.

5 tanács, hogy megelőzze a szem digitális megterhelését

Mindenképp pihentesse rendszeresen szemeit napközben.

1. Mindenképp pihentesse rendszeresen szemeit napközben. Az ideális az lenne, ha óránként öt percet úgy töltene, hogy a távolba néz anélkül, hogy bármire fókuszálna.

Kérje a látszerészét a digitális szemnyomással kapcsolatos tanácsért

2. Kérjen tanácsot optometristájától a szem digitális megterhelésével kapcsolatban. Ő ellenőrzi az esetleges tüneteket.

Az lenne ideális, ha a megterhelés ellenőrzését összekötné egy normál látásvizsgálattal.

3. Az lenne ideális, ha a megterhelés ellenőrzését összekötné egy normál látásvizsgálattal. Ezen kétévente kellene részt vennie, hogy biztosan jó legyen a látása, így az életminősége is.

Manapság minden eddiginél több kék fénynek vagyunk kitéve a modern kijelzők folyamatos használata miatt.

4. Manapság minden eddiginél több kék fénynek vagyunk kitéve a modern kijelzők folyamatos használata miatt. Mindennap hosszabb ideig használ számítógépet, okostelefont vagy tabletet? Sokan azt veszik észre, hogy ettől a kék fénytől elfáradnak és kényelmetlenül érzik magukat. A gyógyírt a megfelelő réteg jelentheti.

Tökéletes lencse a tökéletes lencse-centráláshoz.

5. Ha a ZEISS Digital Lens szemüveglencsét választja, feltétlenül szüksége lesz átbeszélnie látszerészével lencséjének és keretének részleteit, valamint vele elvégeztetnie a lencse tökéletes centrálását.

Kapcsolódó termékek

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén