Egyfókuszú szemüveglencse

- a legszélesebb körben használt szemüveglencse.

Lásson tökéletesen, amikor közeli feladatokat végez vagy a távolba néz. A ZEISS egyfókuszú szemüveglencse a legjobb választás rövid- vagy távollátás esetén. Ezt a lencsét a viselő szeméhez készítik, és még a lencse perifériáján is jó látásra optimalizálják. Ezenfelül vékony, esztétikus látványt nyújt.

Egyfókuszú szemüveglencsék a ZEISS-től.

Élvezze a kitűnő viselési komfortot!

Tökéletes első szemüveghez, gyermekeknek vagy általános szemüveghez mindennapi használatra: A ZEISS egyfókuszú szemüveglencsét a szemüvegviselés két leggyakoribb okára használhatja: olvasáshoz vagy távoli látáshoz. Mi a különbség? Olvasószemüvegnél az egyfókuszú szemüveglencsét a közeli tartományra optimalizálják, és a távollátó viselő normál olvasótávolságára optimalizálják. Ez a lencse nem csak könyvekhez remek, de az okostelefon vagy tablet kisebb betűméretéhez is. A távollátók általában homályosan látnak közelre és néha a távolba nézve is. A távollátás oka, hogy a kép a retina mögött éles, így a retinán homályos kép keletkezik.

A rövidlátóknál azonban a távoli tárgyak homályosak, mivel a kép a rövidlátó szem esetében sem a retinán éles, hanem az előtt. Egy megfelelően optimalizált távoli szemüveg segíthet, hogy a távoli tárgyak is ismét élesek legyenek.

Optikuskereső

Keressen ZEISS-partneroptikát a környékén!

Optikuskereső

Keressen ZEISS-partneroptikát a környékén!

Gyors megszokás, kiemelkedően éles látás. Szinte észre sem fogja venni, hogy szemüvegben van.

A ZEISS egyfókuszú szemüveglencsét a látszerész tökéletesen a viselő vizuális igényeihez és olvasási szokásaihoz tudja igazítani.

Megalkuvást nem ismerő pontosság – akár olvasó- , akár távoli szemüveg, kitűnő spontán elfogadást és gyors megszokást biztosít.

Jó látásra optimalizáljuk még a lencse perifériáját is.

Élvezze a kristálytiszta képet!

A ZEISS egyfókuszú szemüveglencse a viselő igényeinek megfelelően különböző teljesítményszinteken igazodik egyedi vizuális szokásaihoz még akkor is, ha magasabb dioptriáról van szó vagy egyéb látászavarhoz (pl. asztigmiához vagy heterofóriához, azaz rejtett kancsalsághoz) is igazodni kell. Így biztosított a rendkívüli látásminőség, mivel a zavaró homályt és a periférián gyakran előforduló torzításokat kivédjük.

Normál kialakítás Egyedi kialakítás
Normál kialakítás
Egyedi kialakítás

Hihetetlenül vékony és könnyű lencse. Még magas dioptriák esetén is.

A következő szabály minden szemüvegre igaz: minél könnyebb, annál jobb. És ez nem csak a keretre vonatkozik. A magas minőségű alapanyagok és a különböző minőségi kategóriák a lehető legvékonyabb és legkönnyebb ZEISS egyfókuszú szemüveglencsék gyártását teszik lehetővé még magas dioptriák esetén is. Ez biztosítja a minimális súllyal járó maximális viselési komfortot.

ZEISS SmartLife Lenses
Egész napos éles és kényelmes látás.
ZEISS SmartLife lencsék.
Legyen felkészült napjaink szemünket érő kihívásaira.
Egész napos éles és kényelmes látás.
ZEISS SmartLife lencsék.
Legyen felkészült napjaink szemünket érő kihívásaira.

Lapos lencsekialakítás „szem nagyító és kicsinyítő hatás” nélkül – a természetes látványért

Magas dioptria vagy különleges látászavar esetén is tudunk olyan ZEISS egyfókuszú szemüveglencsét gyártani, amely kivételesen vékony és esztétikus. A lencse látható görbületeit, melyek általában felnagyítják vagy „kidüllesztik” a szemet, teljesen kiküszöböljük vagy minimálisra csökkentjük. Így a viselő szeme természetes látványt nyújt, nem lesz nagyobb vagy kisebb a valósnál.

Lásson optimálisan éjszaka,
élesebb kontrasztokkal és élénkebb színekkel.

A ZEISS egyfókuszú szemüveglencsék gyártásához a szeme adatait csúcstechnológiás számítógépes eljárással mérjük. Ennek eredménye szemének tökéletes profilja – ami egyedi, mint egy ujjlenyomat –, mely olyan látászavarokat is feltérképez, melyek egy normál látásvizsgálat során esetleg rejtve maradnak. Ez a nagy mennyiségű információ teszi lehetővé, hogy pontosan a viselő egyedi igényeihez igazodó lencsekialakítást gyártsunk, amely éjszaka és gyenge fényviszonyok között is jobb látást, jobb kontrasztérzékelést és intenzívebb színérzékelést biztosít.

Lásson optimálisan éjszaka, élesebb kontrasztokkal és élénkebb színekkel.

Egyfókuszú lencséje UV-védelemmel és színezéssel.

Az év legszebb napjaira.

Ha szeretné, bármilyen szemüvegből lehet egyszerre tökéletes UV-védelmet és optimális látást nyújtó napszemüveg. Ez a lencse mindent biztosít, amit elvárna tőle: jobb kontrasztérzékelés, kevesebb vakító fény plusz egy antireflex réteg. Jó, amikor semmiről sem kell lemondani.

Fényre sötétedő lencsék. Lencsék beépített napfény elleni védelemmel. Stílusos és praktikus.

Egy szemüveg bármilyen helyzethez: ez a fényre sötétedő lencse napszemüvegként is funkcionál. Másodpercek alatt besötétedik és néhány perc alatt kivilágosodik. És természetesen 100%-os UV-védelmet nyújt.

Extra látáskomfort mesterséges fénynél.
Hatékonyan száll szembe a szemfáradtsággal és a vizuális megterheléssel.

Függetlenül attól, hogy okostelefonról, LED világításról, monitorról, Tv-ről, tabletről vagy e-olvasóról van szó, a modern fényforrások több kék fényt bocsájtanak ki, mint amivel korábban kapcsolatba kerültünk. A kék fény veszélyes lehet, és néhány ember szemének kellemetlen és megterhelő. Kedvezőtlen hatással van a bioritmusunkra is. A szemüveglencse speciális kékszűrője még kényelmesebb látást tud biztosítani.

A karcoknak és a kosznak esélyük sincs! Erősebb, mint korábban bármikor.

Nagy teljesítményű réteggel ellátva a szemüveglencse különösen ellenálló a karcolódásokkal és a statikusan töltött porszemcsékkel szemben. Ebből kifolyólag a lencse hosszabb ideig marad tiszta, így tisztítani is jóval egyszerűbb. Jobb látás, jobb megjelenés – részben a legújabb antireflex rétegnek köszönhetően.

5 tanács olvasó- és távoli szemüveghez.

Előnyök

1. A jó látás alapvető hatással van arra, hogyan látjuk magunk körül a világot. Minél előbb ellenőrzi és korrigálja szakember a látását, annál jobb. Miért jó ez? Így nem lesz hirtelen jelentős ugrás a korrekciójában, könnyebben tud hozzászokni szemüvegéhez, és lényegesen jobb lesz az életminősége is.

A vizuális igények széleskörű elemzése

2. Látszerésze átbeszéli önnel a lehetséges lencséket és kereteket, alaposan felméri vizuális igényeit és időt szán a tökéletes centrálásra – ön csak így élvezheti a lencse által kínált összes pozitívumot.

A gyakori fejfájás gyakran okoz vizuális károsodást.

3. A rendszeres fejfájásnak az oka gyakran valamilyen látászavar. Van egy jó alapszabály: kétévente ellenőriztesse látását.

Új szemüvegét hordja rendszeresen!

4. Új szemüvegét hordja rendszeresen! Már akkor kezdje el, amikor megkapja őket! Így tudja mielőbb megszokni. Ha új szemüvege 14 nap elteltével sem kényelmes viselet, keresse fel látszerészét! Ő tud segíteni.

Ívelt szemüvegét állíttassa be látszerészével.

5. Ívelt szemüvegét állíttassa be látszerészével. Szemüvege csak akkor működik megfelelően, ha tökéletesen helyezkedik el az orrán. Látszerészét akkor is keresse fel, ha a lencséje karcos vagy a réteg megsérült: ilyenkor a lencsét mielőbb ki kell cserélni.

Kapcsolódó termékek

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén