Napszemüveglencsék: melyik színezés megfelelő önnek?

 • Miről lehet felismerni egy jó napszemüveglencsét?

  Miről lehet felismerni egy jó napszemüveglencsét?

  A ZEISS napszemüveglencsék mögötti filozófia alapja egy egyszerű elv: a napszemüveg igazodjon pontosan a viselő vizuális igényeihez, arcformájához és életstílusához. A normál szemüvegéhez hasonlóan.

  A jó minőségű napszemüveg fontos ismérve a 100%-os védelem az UV-A és UV-B sugárzással szemben, és a 20 és 80 százalék közötti ideális színezés.

  Rengeteg szín kapható. Azért, hogy napszemüveglencséje és kerete mindenképp passzoljon a megjelenéséhez, nagy választékban kínálunk egységes és átmenetes színeket, valamint kettős színezéseket is, melyek között megtalálja a megfelelőt. Így dönthet a hagyományosabb barna, zöld vagy szürke, esetleg egy tetszőleges szín mellett, amely leginkább illik egyedi stílusához és kedvenc öltözékéhez. A lehetőségek határtalanok.

  Ezek a lencsék jól mutatnak és abszolút praktikusak is. A ZEISS napszemüveglencse elsőrendű színkontrasztot biztosít, így nemcsak élénk napsütésben és vakító fénynél, hanem szórt fényviszonyok mellett is javítja látását. A lencse minimális súlya és kimagasló tartóssága szintén növeli a biztonságot és a viselési komfortot, ezáltal a lencse tökéletes társa lesz bármilyen kültéri elfoglaltságnál akár sportol, túrázik vagy várost néz.  

 • Így válassza ki, melyik az ön számára megfelelő színezett lencse

  Így válassza ki, melyik az ön számára megfelelő színezett lencse

  Számtalan szín és kivitel közül választhat, de mely jellemzők ideálisak az ön számára? Ez egy igazán személyes döntés. A szín nem csak azt határozza meg, hogy mutat a lencse, de a gondolkodását és érzéseit is jelentősen befolyásolja.

  A ZEISS színkínálat a színezések hatalmas választékát vonultatja fel. Tartalmaz egységes és átmenetes színeket, valamint trendi kettős színezéseket is. Beszélje meg látszerészével, hol és mikor szeretné viselni a színezett lencséit: Hétköznapi tevékenységekhez? A munkahelyén? Sportoláshoz? Különleges alkalmakkor? Ha rendszeresen és hosszú ideig szeretné hordani szemüvegét, akkor tanácsos enyhe színezést választani. Annak is fontos szerepe van, mennyire érzékeny a fényre. Hölgyeknél jó, ha a megszokott sminkjüknek megfelelően választanak színt. Arra is érdemes gondolni, hogy általában milyen ruhákat szokott viselni. Ha minderre figyelnek, a látszerész könnyen javasol megfelelő színezést.  

  Átmenetes színezés

  Az egyszínű lencsék mellett merítéses eljárással átmenetes színezések elkészítésére is van mód, így a fényelnyelés erőssége a lencse tetejétől az alja felé csökken. Az átmenetes színezéssel rendelkező lencsék kimondottan optimálisak olyan helyzetekben, amikor a fényviszonyok változnak, ha a viselő felnéz. Ilyen pl. a vezetés: amikor a műszerfalra pillant, a lencse enyhébben színezett részén néz keresztül. Azonban ettől függetlenül akkor sem vakítja a fény, amikor a lencse sötétebben színezett felső részén keresztül az utat nézi.

  Természetesen kínálatunkban nagy választékban talál átmenetes színezéseket, nyugodtan forduljon látszerészéhez.

  Kettős színezések

  A kettős színezésű lencsével szemüvegét sikkes kiegészítővé változtathatja, ami jól kiegészíti a divat- és sminktrendeket. Kettős színezéseink különböző színeket vonultatnak fel egy adott lencsén. A választható színek:

  • Jeans – a sportos viselet
  • Pistachio – ideálisan egészít ki egy divatos, fiatalos szettet
  • Cinnamon (fahéj) – hagyományos, de elegáns megjelenést szavatol
  • Stone (kő) – visszafogott stílus
 • Vezetéshez alkalmas színezések

  Vezetéshez megfelelő színezések

  A napszemüveg alapkellék nyáron, főként vezetésnél. Azonban vezetésnél figyelembe kell venni, hogy a lencse túl sötét, így nem alkalmas vezetéshez, ha 90% fölötti színezéssel rendelkezik. Éjszaka a maximális érték nem mehet 25% fölé. Színezett lencsék esetén fontos, hogy vezetéshez megfelelő színt válasszunk.

  Hogy kétségtelenül felismerje a közlekedési táblákat és jelzőlámpákat, a napszemüveglencsének természetes színkontrasztot kell nyújtania. Ezért van az, hogy a zöld, barna és szürke színezések a legideálisabbak vezetéshez.

  A fényre sötétedő lencse nem mindig jó választás vezetéshez. A szélvédő az UV-sugárzás nagy részét kiszűri, így a lencse nem sötétedik be annyira, mint a szabadban.
  Ha kimondottan szükség van arra, hogy vezetés közben csökkentse az élénk napsütésben jelentkező vakító fényt, válasszon átmenetes színezést vagy polarizált lencsét.

  Vezetéshez megfelelő színezések
 • Nézze meg, miben segít egy jó színezés

  Nézze meg, miben segít egy jó színezés

  A ZEISS napszemüveglencsék javítják a kontrasztot és a színérzékelést, s egyben csökkentik a kellemetlenül vakító fényt, amely élénk napsütésben jelentkezik vagy a vizes út illetve hófödte felületek zavaró tükröződéseiből adódik. Ez fontos részlet a kényelmes és éles látáshoz még nehéz fényviszonyok esetén is például vitorlázás, túrázás, szörfözés és síelés közben.

  A színezett lencsék sportolás közben és különböző időjárási viszonyok között is javítják a látást. A sárga és a rózsaszín színezés kimondottan jó biciklizéshez, ha egyáltalán nem vagy alig süt a nap. Kontrasztfokozó képességük élénkebb látóteret biztosít. Ha nem süt a nap a színezés kimondottan fontos, hogy gyorsan és pontosan felismerjük az apró részleteket. Ezért fontos az időjárásnak megfelelően kiválasztani a színezés intenzitását, vagyis figyelni arra, hogy a megfelelő színezés függ attól, hogy mikor és hol fogjuk viselni a szemüveget.

  Biciklizés közben például a szemüvegviselő nagyon gyorsan halad keresztül a napos és árnyékos területeken. Ilyen esetben a sötét színezés nem előnyös, mivel a szem nem tud elég gyorsan alkalmazkodni a fényerő változásához.

  Bicikliseknek a fényre sötétedő lencsét sem igazán ajánljuk, mivel a lencse nem világosodik ki elég gyorsan ahhoz, hogy megfeleljen az ilyen problémásabb helyzeteknek.

  Inkább az enyhébb teljesítményű szürke lencsét ajánljuk, ami csökkenti a vakító fényt és megőrzi a színek valódi arcát. Ezek a lencsék egész évben jó látást biztosítanak, még erős napfényben is. A sárga lencse azonban nagyobb részben szűri a kék fényt, így jobb kontrasztot biztosít és segít a viselőnek, hogy felismerje az út egyenetlenségeit.

  A mi tanácsunk: szánjon időt arra, hogy átbeszélje a részleteket látszerészével, és különböző verziókat próbáljon ki. Végső döntésnél a legélénkebb, de kényelmes színezést válassza – az nem jó, ha beeső fénynél hunyorog a szemüvegben. És nem számít, milyen színt választ, a karcokkal szembeni védelme érdekében mindenképpen kérjen keményréteget és antireflex réteget is, hogy megakadályozza a lencsén jelentkező zavaró tükröződéseket.

 • További lehetőségek

  Extrák a fokozott kényelem, stílus és biztonság érdekében

  Szemüveg bármilyen helyzethez fényre sötétedő lencsével. Rekord gyorsasággal sötétedik be és világosodik ki.

  További információk

  Az optimális látásért: egyfókuszú ZEISS szemüveglencse.

  További információk

  Változtassa progresszív szemüvegét napszemüveggé, amely védi szemét a vakító fénnyel és az UV-sugárzással szemben! Egyedi megoldás akár első szemüveghez is. Személyre szabott progresszív lencse a ZEISS-től.

  További információk

  Válassza ki az ön számára legjobban megfelelő réteget:

  A DuraVision® Platinum, a ZEISS-nél gyártott eddigi legkeményebb réteg maximálisan ellenáll a karcokkal szemben, optimális védelmet nyújt a kosszal szemben és különösen hatékony az antireflex tulajdonsága.

  További információk

 • Keressen látszerészt

  Aki hozzásegíti az optimális, természetes látáshoz

  Keressen látszerészt a környékén. Ő részletes információt ad és egyedi igényeinek megfelelő, személyre szabott progresszív szemüveget készít önnek.

  A ZEISS optikus partnereinek keresése

Ossza meg ezt a cikket barátaival!