Kevesebb fogyasztás, több teljesítmény Magas követelmények a mérőberendezésekkel és a kezelő személyzettel szemben

A navigációs eszköz mutatja az utat, miközben a fűtött ülések kényelmet biztosítanak: az autókban megtalálható elektronika többé már nem csupán luxus. Az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében a generátoroknak hatékonyabbá kell válniuk. Ezt a Robert Bosch GmbH stuttgarti gyárában készített körmös pólusok teszik lehetővé. A vállalat jelenleg a Carl Zeiss-től származó DuraMax koordináta-mérőgépre támaszkodik a gyártás során történő optimális minőségbiztosítás garantálása érdekében.

Hogyan ér el sikereket a Bosch a ZEISS megoldásaival:
ZEISS CALYPSO
ZEISS VAST XXT
Elért sikerek:
  • Javult a mérési eredmények minősége és megbízhatósága
  • Gyors mérési eredmények
  • Nehezen hozzáférhető elemek mérése
  • A kezelő beavatkozására gyakorlatilag nincs szükség

A ZEISS koordináta mérőgépének köszönhetően optimális minőségbiztosítás az energiatermelésben

A kihívás: komplex geometriák

Egyszerűbben kifejezve a körmös pólus egy ökölnyi méretű fémdarab hat-nyolc felfele mutató körmös foggal és egy lyukkal a közepén. Ez a feszültségátalakítók, vagyis generátorok egyik fontos komponense, melyek gyakorlatilag az összes motormeghajtású járművet árammal látják el. Sajnos alig van rajta egyenes felület, vagy szimmetrikus fog, illetve merőleges perem. A minőségvizsgálatot érintő kihívás: a múltban akár 10 különböző mérőeszközt használtak. A szúrópróbaszerű mérések időigényesek és hibára hajlamosak voltak. A legnagyobb probléma a legújabb körmös pólus generáció fejlesztése során vált nyilvánvalóvá a Bosch-nál, mely akár 30%-kal több teljesítményt hoz: az alkatrészek olyan formalakúak, hogy sok jellemzőt meg sem lehet vizsgálni kézi mérőeszközökkel.

A megoldás: koordinátaméréstechnika közvetlenül az üzemben.

Ma a Carl Zeiss Ipari Méréstechnikától (IMT) származó két DuraMax mérőgép biztosítja a maximális minőség elérését. "A koordináta-mérőgépek nélkül nem tudtuk volna lemérni az új körmös pólust," hangsúlyozza Uwe Kasten a Bosch méréstechnikai módszertani fejlesztési részlegétől. "A mérőgép 2008-as Control Show során történt bemutatásakor tudtuk, hogy pontosan ez volt az, amit kerestünk." Egy stabil gép üzemben történő használatra, mely elég pontos a megkövetelt toleranciák elérése érdekében és gazdaságos is. Több szállító és számtalan teszt mérés összehasonlítását követően a Bosch 2008 novemberében két DuraMax gépbe fektetett be: az egyikbe a körmös pólus gyártáshoz, a másikba a lyukasztó és formázó szerszámok kezdeti vizsgálatához.

"Ezen koordináta mérőgépek nélkül nem tudtuk volna elvégezni az új körmös pólus mérését sem."

Uwe Kasten, Metrology Methodology Development at Bosch

A vevők előnye: magasabb minőség és megbízhatóság

A gyártás még mindig nem állt át teljes mértékben a koordináta-mérőgép használatával végzendő sorozatvizsgálatra . Ennek ellenére már most nyilvánvaló az üzemben használatos koordinátaméréstechnika lehetősége: a mérési eredmények hat percen belül rendelkezésre állnak - a korábbi fél nap helyett. A tartó minimális átalakításával a dolgozók a körmös pólus összes 37 eltérő típusát meg tudják vizsgálni - akár a legújabbat is. Továbbá gyakorlatilag megszüntették a kezelő befolyását és a dolgozókra egyáltalán nincs szükség a mérési folyamathoz, ami annyit tesz, hogy idejüket egyéb feladatok elvégzésére tudják hasznosítani. Uwe Kasten több, mint elégedett. Örömmel építené ki a jövőben a Carl Zeiss-el fennálló kapcsolatot, pl. egy CALYPSO szoftverfelhasználói nappal, mely a Robert Bosch GmbH összes telephelyét átfogná.

A Robert Bosch GmbH bemutatása

A stuttgarti Robert Bosch GmbH gyár 16,5 millió körmös pólust állít elő évente. Ezeket az összes Bosch generátor gyárba szállítják világszerte, ahol beépítik őket a feszültségátalakítókba. A körmös pólusok gyártásáért több, mint négy évtizede a stuttgarti gyár felel. A feszültségátalakítók gyártásának egyéb területei fokozatosan külföldre vándoroltak - Angliába, Spanyolországba, Dél-Afrikába és Indiába. Már csak a körmös pólusokat gyártják Stuttgartban, mert a kifinomult lyukasztási technológiát és a hozzá tartozó szerszámgyártást nem sikerült áttelepíteni egyéb telephelyre.