Garantáljuk, hogy a propeller működésben tart egy szívet Az O-INSPECT méri az aortában használatos minipropellereket

Az aortába szánt mini propeller támogatja a szívelégtelenségben szenvedő betegek gyenge szívét. A CardioBridge német egészségtechnológiai vállalat az aprócska pumpa piaci bevezetésén munkálkodik. A Carl Zeiss-től származó multiszenzoros mérőgép segíti a fejlesztést és biztosítja az összes komponens minőségét.

Hogyan ér el sikereket a CardioBridge a ZEISS megoldásaival:
ZEISS O-INSPECT
ZEISS CALYPSO
ZEISS VAST XXT
Elért sikerek:
  • Az összes alkatrész beérkezési jellemzőinek precíz vizsgálata
  • A felhasználóbarát gépnek köszönhetően kevesebb mérési feladat

A multiszenzoros mérőgép szavatolja a szívverést fenntartó minipropeller minőségét

A kihívás: 50 db egyedülálló, pontos alkatrész

A szívinfarktusban szenvedő betegek közel 10%-a számára fennáll a szívroham veszélye: a vér többé nem kering megfelelően, mely szervi elégtelenséghez vezethet. A jövőben sok beteg számára a megoldást a Reitan katéterpumpa jelentheti. "A pumpa egyidejűleg támogatja a szív regenerálódását és a keringést," magyarázza Klaus Epple, a CardioBridge GmbH kutatási és fejlesztési vezetője.

A készülék átmérője összehajtott állapotban csupán körülbelül három milliméter, szétnyitva 15. A felső lábszár combartériáján keresztül kerül beültetésre az aortába. Amint a propeller a helyére jut, szétnyílik és 13 000 fordulat/perc sebességgel pumpálja a vért. Annak érdekében, hogy minden megfelelően működjön, a készüléknek nem szabad 15 mikrométernél többel eltérnie az ideális méretezéstől. Tovább a pumpában megtalálható 50 különböző alkatrészt is nagyon pontosan kell legyártani annak érdekében, hogy együtt tökéletesen működjenek. A vállalat különböző beszállítóktól kapja az alkatrészeket - a többnyire öntött, esztergált és mart alkatrészek néhány milliméteres méretűek. Mindez még fontosabbá tette a beérkező áruellenőrzés megbízhatóságát: "Csak akkor tudjuk fejlesztéseink eredményeit értékelni, ha ismerjük komponenseink pontosságát," magyarázza Epple.

Megoldás: O-INSPECT multiszenzoros mérőgép

A CardioBridge egy O-INSPECT multiszenzoros mérőgépet vásárolt a Carl Zeiss-től annak biztosítása céljából, hogy a pumpa alkatrészei teljesítsék a előírásokat. A méréstechnikusok az O-INSPECT-et használták az összes komponens lemérésére - a mérettől, geometriától és felülettől függően optikai, vagy taktil szenzorral.

“A ZEISS mérőgépe lényegesen könnyebben használható - ez jelentős javulás a korábban használt rendszerhez képest.”

Klaus Epple, Research and Development Manager

Előny: precíz, rugalmas, felhasználóbarát

"Az O-INSPECT két szenzorának köszönhetően precízen le tudjuk mérni a különböző alkatrészeket," mondja az elégedett fejlesztési vezető. Az O-INSPECT felhasználóbarát jellege szintén fontos annak biztosításához, hogy a mérési eredmények röviddel egy alkatrész beérkezését követően rendelkezésre álljanak. Ennek eredményeképpen a megbízható és praktikus mérőgép fontos szerepet játszik a pumpa közeljövőben tervezett piacra vitelében - és biztosítani fogja a betegek szívének további működését.

A CardioBridge GmbH bemutatása

A CardioBridge egy hechingeni, németországi székhelyű egészségügyi technológiai vállalat, mely 2008 óta dolgozik a Reitan katéteres pumpa fejlesztésén. A svéd kardiológus, Dr. Reitan Oyvind fejlesztése segíti a szívelégtelenségben szenvedő betegek szívét és keringését, miáltal szívrohamot és szervi károsodást előz meg. Az aprócska pumpát már használják klinikai kísérletekben, mégpedig több, mint 25 svédországi és angliai beteg stabilizálásához.