Setting a milestone in the quality assurance of additive manufacturing The impressive cooperation between Porsche, Mahle, Trumpf and ZEISS produces a "printed" high-performance piston and thus achieves a milestone in additive manufacturing.
Az additív gyártás óriási potenciált jelent az optimalizált és új alkatrészek előállítása terén is. A Porsche esetében, a 3D nyomtatási technológiát már számos területen alkalmazzák. Most pedig, a Porsche, a Mahle és a Trumpf közös projektjében, a ZEISS közreműködésével, sikeresen vetették be elsőként a 3D nyomtatást az erős terhelésnek kitett hajtásalkatrészeken, méghozzá a Porsche csúcskategóriás 911-es modellje, a GT2 RS nagyteljesítményű motorjaihoz készülő dugattyúk generatív gyártási folyamatai során. A Porsche projektvezetője, Frank Ickinger által vezetett egész csapat több, mint elégedett: Ez felpörgeti a teljesítményt akár 30 lóerővel; figyelembe véve a 700 LE bi-turbo motort, és a magasabb hatásfokot, elmondható, hogy a nagyteljesítményű dugattyú projekt teljes siker. Mérföldkő az additív gyártás történetében.

A nyomtató portól a nagyteljesítményű alkatrészekig: Az additív gyártás úttörői

A minőségbiztosítás a gyártási folyamat minden egyes lépésének elengedhetetlen eleme, a portól egészen a kész alkatrészig. Ahhoz, hogy az ilyen jellegű gyártás konkrét követelményei teljesülhessenek, a ZEISS átfogó minőségbiztosítási folyamatot dolgozott ki. A projekt célja – a dugattyú prototípusok gyártása és ezzel az alkatrészek hatásfokának javítása mellett – egy olyan additív gyártási folyamat kifejlesztése, amely képes megfelelni a legmagasabb minőségi normáknak, miközben racionalizált és költséghatékony jellege alkalmassá teszi a sorozatgyártásra.

Felkeltettük az érdeklődését? Olvassa el a teljes történetet!

Töltse ki az űrlapot és olvassa el a vevői történetet!