100% egyetlen kihagyás nélkül.
100%-ig a gyártási cikluson belül.
In-line megoldások a ZEISS-től

A ZEISS Automated Inspection technológiája évtizedes tapasztalattal büszkélkedik a 3D és 2D méréstechnológiák, valamint a gépi irányítás terén. A világszerte telepített több száz robot révén 3D in-line szenzoraink a leggyakrabban használt szenzorok között vannak az autókarosszéria-gyártásban. Teljes in-line mérőrendszereket tervezünk és hozunk létre ügyfeleink igényeinek megfelelően. Széleskörű technológiánk és tudásbázisunk révén maximális rugalmasságot érünk el.

ZEISS ABIS III

ZEISS ABIS III is the optimum solution for the fully automated surface inspection in both modern press shops and future-oriented body shops. By objectively evaluating and classifying all relevant types of defects, the new sensor ensures a safe and timely surface inspection, making it the ideal quality assurance tool within the production of sheet metal pressings and bodies in white.

Geometria mérése

ZEISS AICell

A ZEISS 3D szenzorai a többvonalas háromszögelési elvvel kombinálják a 2D kontúrmérést. Ez rendkívül magas szintű precizitást biztosít, és a komplex geometriai jellemzők nagy sebességű ellenőrzését teszi lehetővé a fémmegmunkálásban és az autókarosszéria-gyártásban.

A ZEISS AICell trace korrelációmentes in-line mérőcella a komplex jellemzők valós idejű folyamat-ellenőrzéséhez, és felfuttatási támogatási stratégia az első legyártott alkatrésztől kezdve. Az AIMax cloud 3D-s szenzorából, olvasókamerákból és a szenszorral fix egységet képező, karbonszálas formába épített LED-ekből áll. Az olvasókamerák a szenzor helyét és pozícióját a karbonszálas ketrecen lévő LED-ek észlelése révén azonosítják. Az AICell trace rendszer pontossága független a robot azon képességétől, hogy pontosan meghatározza a mérési szenzor helyét. Ennek a hálózati rendszernek köszönhetően megbízható és informatív, az Ön igényeinek megfelelő pontosságú mérési és ellenőrzési adatokkal rendelkezhet már az első lemért alkatrésztől kezdve.

A ZEISS DotScan kromatikus fehér fényű szenzorai lehetővé teszik a munkadarab topográfiájának érintés nélküli rögzítését.

Optikai 3D-s szenzor inline mérésekhez

A ZEISS AIMax cloud optikai 3D-s szenzor a robotalapú 3D-s inline méréstechnika új mércéje a lemezmegmunkálásban és karosszériagyártásban. A szenzor közvetlenül a gyártósoron hozza lére a 3D-s pontfelhőt és a másodperc törtrésze alatt méri nagy pontossággal az összetett elemeket.

Hézagok és felületi illeszkedés mérése
Hézagok és a felületi illeszkedés mérése a teljes folyamatláncban
AIMax twin

ZEISS AIMax twin

segítségével a fém- és lakkozott felületeken a hézag és a felületi illeszkedési közötti geometriai méreteket rögzítik.

ZEISS AIMax twin UV

ZEISS AIMax twin UV

megvizsgálja a hézag és a felületi illeszkedés értékeit lakkozott és fémfelületeken, valamint nem-kooperatív és átlátszó felületeken.

Egyszenzoros technológia és optikai hézag bemutatása

A fém alkatrészek közötti résméretet és felületi illeszkedést mutató ábra.

Kétfejes érzékelős technológia és geometriai hézag bemutatása

Kétfejes érzékelős technológia és geometriai hézag bemutatása

Minden résméret jól látható

ZEISS AIMax twin és ZEISS AIMax twin UV

Download more information

ZEISS AIMax twin UV Product Information EN

ZEISS AIMax twin UV Product Information EN
oldal(ak): 8
file méret: 869 kB