ZEISS rakodórendszerek

Moduláris rendszer végtelen lehetőségekkel

A megfelelő alkatrészek kiválasztásával optimalizálhatja a mérőgép betöltését – a mérőhelyiségben és a gyártás folyamán egyaránt. 

Manuális rakodórendszerek a ZEISS-től

Tökéletesítse a teljesítményt, a megbízhatóságot és az ergonómiát

„Parkolja” alkatrészeit problémamentesen

ZEISS paletták betöltése

A felesleges állásidő elkerülése érdekében fontos a paletták gyors cseréje. Ugyanakkor a megbízhatóság és a pontosság szem előtt tartása is elengedhetetlen. A ZEISS paletták betöltése során mindkét feltétel teljesül: a munkadarabok könnyen a mérési pozícióba helyezhetők, majd a pozíciófigyelés és a hárompontos gömbcsatlakozó révén biztonságosan pozicionálhatók.

ZEISS palettaszállító
ZEISS Pallet transport cart

Emelés helyett gördítés

Az előkészítő asztalról a szállítókocsira, majd onnan a mérőrendszerbe és végül a mérési pozícióba: az ellenőrző paletták a mérési folyamat minden szakaszában gördítéssel kerülnek a helyükre. Az ellenőrzési folyamat sebessége nőtt, a folyamat megbízhatósága pedig javult a daruval végzett vagy manuális betöltési módszerekkel szemben.

ZEISS forgó előkészítő állomás

A ZEISS forgó előkészítő állomás lehetővé teszi a már lemért, és a még tesztelendő munkadarabok lehető leggyorsabb cseréjét a mérőgépben. A mérési program lefutása után a kezelő a vizsgált palettát a mérőgépről a forgó előkészítő állomásra gördíti, 180°-kal elforgatja a mozgatható egységet, majd az előre rögzített munkadarabokat a mérési pozícióba tolja. A paletták cseréje csak néhány másodpercet vesz igénybe, így a gépek állásideje minimális.

ZEISS forgó előkészítő állomás
ZEISS transzferállomás

ZEISS transzferállomás

A ZEISS transzferállomás ideális megoldás, ha több tesztelendő alkatrész beállítását szeretné elvégezni a gyártósoron kívül (off-line). Az alkatrészeket ezután igény szerint gyorsan mérési pozícióba állíthatja. Nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, mivel a munkadarabok beállítása és mérése teljesen elkülönül, és a kezelők az így felszabaduló időben több munkadarab előkészítését vagy gépről történő leszerelését is elvégezhetik. A rögzített alkatrészek a méréshez néhány másodperc alatt tetszőleges sorrendben pozicionálhatók. Az alkatrészeket gyorsan visszaküldheti egy rendelkezésre álló előkészítő állomásra, ahol szabadon leszereleheti és eltávolíthatja őket.

Duplex rendszer a ZEISS DuraMax számára

A ZEISS DuraMax koordináta-mérőgép beépített, négy oldalról betölthető passzív csillapítórendszerrel és teljes mértékben fedett vezetősínekkel rendelkezik. Nincs szükség sűrített levegőre. A ZEISS DuraMax rendszerhez tartozó ZEISS duplex rendszer növeli a gép termelékenységét, mivel a vizsgálandó alkatrészeket a mérési folyamat során rögzítik, majd eltávolítják. A rendszer használatával továbbá nő az alkatrészkezelés ergonómiája, és megelőzhető a mérőfej károsodása. Ezenkívül lehetővé teszi a teljesítmény jelentős optimalizálását.

Duplex rendszer a ZEISS DuraMax számára
Gage Station

Gage Station

The ZEISS GageStation optimizes your Statistical Process Control (SPC) directly at the shopfloor by collecting your measuring data from the CMM and your hand gauges in one user friendly ZEISS PiWeb database. The measuring results of hand gauges are added by a generic entry mask to the database. The measuring results can be analyzed in generic statistical reports. The enclosed station protects the measuring equipment from environmental influences. This compact station with an minimum footprint is suitable for DuraMax 5/5/5 (HTG) - optional with Duplex System, O-INSPECT 3/2/2, O-INSPECT 5/4/3 or O-DETECT.

Új!

Automatizált transzferrendszer a ZEISS-től

kiegészíti a moduláros ZEISS-megoldások portfóliót.  

Pontosság és sebesség automatizált palettaadagoló rendszerrel: ennek eredménye a ZEISS új, hatékony automatizálási megoldása, amely a szigorú gyártási környezetben is tökéletesen működik.
 
Az azonnali betöltés az új, automatizált transzferrendszer révén időt takarít meg, mivel számos próbadarabot a készüléktől távol szerelnek fel, és szükség szerint gyorsan a mérési pozícióba áll, nem zavarva a folyamatban lévő méréseket.
 
Ezenkívül a gép és az üzem biztonsága lehetővé teszi a szinte teljes mértékben kezelő nélküli üzemeltetést.

ZEISS PRISMO automatizált transzferrendszerrel
ZEISS automatizált transzferrendszer három beállítási hellyel
ZEISS automatizált transzferrendszer
Alkalmazási példák

További lehetőségek a ZEISS PRISMO-val

ZEISS EGYABLAKOS.MEGOLDÁS

ZEISS PRISMO fortis teljes mértékben automatizált betöltőrendszerrel

ZEISS EGYABLAKOS.MEGOLDÁS

Duplex rendszer a ZEISS DuraMax számára

ZEISS EGYABLAKOS.MEGOLDÁS