A ZEISS nem csak minőségbiztosítási mérőrendszerek tervezésével és fejlesztésével foglalkozik. A ZEISS azt a megnyugtató tudatot is sugallja, hogy megbízható partner áll Ön mellett. Legyen szó akár szoftveres megoldásokról, rögzítő- és rakodórendszerekről, tartozékokról, jegyzőkönyvkészítésről vagy az automatizált gyártósorokba történő integrálásról, A ZEISS egyablakos szolgáltatóként mindent egy helyen biztosít az ön mérő- és tesztelőrendszereinek lehető legtökéletesebb kihasználása érdekében.

ZEISS EGYABLAKOS.MEGOLDÁS Duplex rendszer a ZEISS DuraMax számára
ZEISS Duramax Solution
A ZEISS csapata
A ZEISS csapata

A ZEISS szakemberek interdiszciplináris csapata egyedi összetevőket haszál a csak Önnek szóló egyedi, átfogó megoldások kifejlesztéséhez. Az projekttervezés és alkalmazás egyesített szakértelme lehetővé teszi a munkadarabok optimalizált betöltését a ZEISS DuraMax üzemi mérőgépbe.

ZEISS ellenőrző- és mérőrendszer
ZEISS ellenőrző- és mérőrendszer

A ZEISS DuraMax üzemi mérőgép különösen robusztus kialakítása renkdívül jó használhatóságot eredményez a termelési környezetben. Élvezze a maximális mérési tartományhoz képest minimális alapterület előnyeit: a gép elhelyezéséhez igen kis terület is elegendő. A rendszer egyszerűen lerázza magáról a nap folyamán végbemenő hőmérséklet-ingadozást, a lerakódó port és szennyeződéseket (18 °C és 40 °C között hőstabil). A koordináta mérőgép beépített passzív csillapítórendszerrel és teljes mértékben fedett vezetősínekkel rendelkezik, és négy oldalról betölthető. Nem igényel sűrített levegőt. A ZEISS VAST XXT szkennelő szenzorral ellátott gép még kontúrok és szabad formájú felületek szkennelésére is használható. A szkennelés és az egypontos mérések szintén kivitelezhetők.

ZEISS mérnöki technológia
ZEISS mérnöki technológia

A ZEISS mérnöki technológia fogalma a folyamat-automatizálást és az általános értelemben vett alkatrészkezelést öleli fel. A ZEISS DuraMax rendszerhez tartozó ZEISS duplex rendszer növeli a gép rendelkezésre állását, mivel a vizsgálandó alkatrészeket a mérési folyamat során rögzítik, majd eltávolítják. A rendszer használatával továbbá nő az alkatrészkezelés ergonómiája, és megelőzhető a mérőfej károsodása. A munkadarabok betöltése, rögzítése, kilazítása és eltávolítása során tapasztalható könnyű hozzáférhetőség mellett a rendszer használata a teljesítményt is jelentős mértékben optimalizálja.

ZEISS szoftverek, informatikai integráció és progamozás
ZEISS szoftverek, informatikai integráció és progamozás

A ZEISS CALYPSO mellé a géphez tökéletesen illeszkedő szoftvercsomagot kap. A ZEISS PiWeb grafikus és statisztikai értékelések közzétételével segíti a mérési értékek gyors megjelenítését és értékelését. A ZEISS FACS egy szerkeszthető automatizálási program. A szoftver működtetéséhez elegendő néhány kattintás. 

ZEISS kiegészítők és szolgáltatások
ZEISS kiegészítők és szolgáltatások

A ZEISS tapintórendszer cserélő állvány lehetővé teszi a tapintó- és érzékelőrendszerek cseréjét a koordináta mérőgépben a mérési folyamat során. Ez a mérési feladatok széles skálájának elvégzését teszi lehetővé anélkül, hogy meg kellene ismételni a befogást, vagy másik mérőállomáshoz kellene továbbítani a munkadarabot. A munkadarabok biztonságos pozicionálására szolgáló befogórendszerekből, valamint a mérési folyamat során az egyidejű befogást és kilazítást végző duplex rendszerből álló ZEISS rögzítőelemek hatékony, ergonomikus és biztonságos munkafolyamatot tesznek lehetővé.

Application video