A ZEISS nem csak minőségbiztosítási mérőrendszerek tervezésével és fejlesztésével foglalkozik. A ZEISS tapasztalt partnerként támogatja, így teljes mértékben nyugodt lehet. Legyen szó akár szoftveres megoldásokról, rögzítő- és betöltőrendszerekről, tartozékokról, jegyzőkönyvkészítésről vagy az automatizált gyártósorokba történő integrálásról, a ZEISS egyablakos szolgáltatóként mindent egy helyen biztosít az ön mérő- és tesztelőrendszereinek lehető legtökéletesebb kihasználása érdekében.

ZEISS EGYABLAKOS.MEGOLDÁS A mérőlaborból a gyártósorra a ZEISS automatizált betöltőrendszerével
ZEISS PRISMO fortis teljes mértékben automatizált betöltőrendszerrel
zeiss solution team
A ZEISS csapata

A ZEISS szakemberek interdiszciplináris csapata egyedi összetevőket haszál a csak Önnek szóló egyedi, átfogó megoldások kifejlesztéséhez. A projekttervezés és alkalmazás egyesített szakértelme lehetővé teszi a munkadarabok ellenőrzésének optimális integrálását a meglévő gyártási folyamatokba.

zeiss solution measuring
ZEISS ellenőrző- és mérőrendszer

Az üzemben, a gyártóberendezések mellett történő méréshez robusztus anyagok, felhasználóbarát rendszer és automatizált folyamatok kombinációja szükséges. A ZEISS PRISMO fortis például megfelel ezeknek az előírásoknak, és a ZEISS vállalatot méltán híressé tevő precizitású eredményeket nyújt. A mérőrendszer növeli a termelékenységet azzal, hogy jelentős időt takarít meg a kezelők számára a ZEISS új állítható tapintójának köszönhetően, amelynek innovatív kialakítása lehetővé teszi a szögpozíciók folyamatos módosítását. A mérési időket azzal is jelentősen csökkentheti, hogy egyéb ZEISS-megoldásokat kombinál, ideértve a ZEISS navigator technológiát, a ZEISS CALYPSO VAST tapintót vagy a ZEISS ROTOS megoldást.

zeiss solution engineering
ZEISS mérnöki technológia

Maximális pontosság és sebesség teljes mértékben automatizált palettaadagoló rendszerrel: ez teszi a berendezést hatékony ZEISS automatizálási megoldássá, amely a szigorú gyártási környezetben is tökéletesen működik. Az új, automatizált transzferrendszerrel történő azonnali betöltés időt takarít meg, mivel több munkadarab szerelhető fel távol a géptől, és gyorsan mérési pozícióba helyezhetők anélkül, hogy megszakítanák a folyamatban lévő méréseket. Ezenkívül biztosított a gép és az üzem biztonsága, ami szinte teljes mértékben kezelő nélküli üzemeltetést tesz lehetővé. Az automatikus transzferállomáson legfeljebb 3 beállítási hely hozható létre az ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében. Az állomást a koordináta-mérőgéphez képest átlósan vagy hosszirányban lehet elhelyezni, ami maximális helykihasználást tesz lehetővé. A beállítás ezenkívül pedig jelentősen javítja az ergonómiát.

zeiss solution it integration
ZEISS szoftverek, informatikai integráció és progamozás

A kezelőállomás alkalmas üzemi használatra, és szükség szerint elhelyezhető. Az érintőképernyő, a PC, a nyomtató és az összes vezérlőelem integrált. A mérés egy gombnyomással elindítható. A FACS szerkeszthető automatizálási programból, a ZEISS CALYPSO mérőprogramból és az eredmények megjelenítését és értékelését, valamint a statisztikai értékelést végző ZEISS PiWebből álló minőségi adatkezelés a háttérben fut.

ZEISS kiegészítők és szolgáltatások

A teljes ZEISS tartozékcsomag összes eleme kompatibilis, egymáshoz tökéletesen illeszkedő darabokat tartalmaz. A rögzítőelemek, a befogórendszerek, a tapintórendszer-cserélő állvány és a teljes mértékben integrált palettabetöltő rendszer hozzájárulnak a folyamat hatékonnyá tételéhez. A rugalmas befogórendszer alkalmazkodik a mérési feladataihoz és munkadarabjaihoz.