Ugrás a prototípusról a gyártásra. ZEISS ProtoSpeed

Műanyagból készült prototípusok. Gyorsabban.

Az iterációs hurkok gyors csökkentése a csúcstechnológiás integrált elemzésnek és valósadat-elemzésnek köszönhetően.

Folyamatoptimalizálás a műanyagöntésben a ZEISS-megoldások használatával

Fedezze fel a gyártási folyamatok során fellépő hibákat (pl. beszívódások) könnyen és gyorsan!

Ez lehetővé teszi az egyedi paraméterek – befecskendezési nyomás, utónyomás, zársebesség vagy fúvóka-hőmérséklet – azonnali optimalizálását az új információk alapján.

Nézze meg a webinárfelvételt!

Tökéletes eredmény feleannyi idő alatt.

Olyan iterációs ciklusokra van szüksége a szerszámkorrekciós folyamathoz, amelyek túl költségesek? Szeretné erősíteni versenyképességét?

A ZEISS REVERSE ENGINEERING szoftver legalább 50%-kal képes csökkenteni az iterációs ciklusok számát a szerszámkorrekciózás folyamatában, és használatával a gyártási folyamatot is hamarabb elindíthatja.

Ugrás a prototípusról a gyártásra

ZEISS ProtoSpeed. Jobb.

Nagyfelbontású scanning, valósadat-elemzés
és alkatrészek virtuális finomhangolása

Folyamatközi adatelemzés

az additív gyártásban használatos gépek szállítójának közreműködésével

Nyomtatás utáni hőkezelés és alkatrészeltávolítás

A méretpontosság és az optimális mérési tulajdonságok biztosítása érdekében a struktúrák sikeres felépítése különböző, feldolgozás utáni kezelő eljárások elvégzését igényli. A nyomtatást követően az alkatrész még mindig a rögzítőlemezhez csatlakozik. Az alkatrészt ezután hőkezelésnek vetik alá, majd huzal-szikraforgácsolással távolítják el a lemezről. Ezen folyamatok végső minőségre gyakorolt hatását koordináta mérőgép vagy 3D optikai szkenner használatával érthetjük meg.

Druck

A hibák és a belső szerkezet ellenőrzése

A por minősége, valamint a felépítési folyamat során a kialakított struktúrban való szétszóródása üregeket alakíthat ki, vagy anyagszennyeződést okozhat. A felépítés minőségének fénymikroszkópos, vagy a belső struktúrák nagy felbontású számítógépes röntgentomográfiával történő vizsgálata elősegíti a folyamatparaméterek hatásainak meghatározását, valamint az optimális beállítások eléréséhez vezető út gyorsabb feltérképezését.

Druck

Nyomtatás utáni anyagminőség-ellenőrzés

Az additív gyártás során a klasszikus gyártási módszerekkel ellentétben a felépítési folyamatokhoz porok olvasztására van szükség. Az olvadási hőmérséklet és a folyamatparaméterek nagymértékben befolyásolják az alapanyag kristálytani összetételét, és ennek következtében a kész alkatrész tulajdonságait.

Druck

Méret- és felületminőségi ellenőrzés

A méretpontosság és a felület kidolgozása kritikus fontosságú a megfelelő összeszerelés és a többi alkatrésszel való konzisztens összeillés érdekében. A felületi kialakítás optikai módszerekkel elemezhető, a belső felületeket számítógépes röntgentomográfiai módszerekkel vizsgálják. A kész alkatrész méretpontossága koordináta mérőgépekkel, optikai 3D szkenneléssel vagy számítógépes röntgentomográfiával validálható.

Druck

Folyamatadatok statisztikája és elemzése

A teljes folyamatlánc adatainak ZEISS PiWeb segítségével történő összegyűjtése és elemzése során mélyreható tudásra tehetünk szert arról, hogy milyen esetleges összefüggések állnak fenn a folyamat változásai és a különböző anyagi és méretbeli tulajdonságok között. Az eredmények átlátható vizuális megjelenítése és összevetése a folyamat valamennyi lépése során segít a nyomtatási startégiák gyors és hatékony kidolgozásában, és hozzájárul a termelékenység növeléséhez is.

Druck
Pontosság a műanyagok terén

Bár a dániai Unika középvállalkozás, rendkívül magas szintű szakértelemmel rendelkezik a fröccsöntött műanyag alkatrészek gyártásában, amelyet a világ minden táján megtalálható ügyfelei magasra értékelnek. Még a versenytársak is tőlük vásárolnak a felülmúlhatatlan minőségnek köszönhetően. Ezt a ZEISS mérési megoldásai biztosítják, ideértve a COMET 3D-s optikai scanningrendszert.

ZEISS-portfólió a műanyagöntésben

A műanyagból készült prototípusok gyártásának felgyorsításából származó 9 előny

JOBBAN.
  • Könnyen alkalmazható.
  • Változatos alkalmazási területek.
  • Az adatok valódi átláthatósága a teljes folyamatban.
GYORSABBAN.
  • Holisztikus folyamatlánc.
  • Pontos betekintés.
  • Nagyobb teljesítmény.
HAMARABB.
  • Gyorsabb prototípusgyártás.
  • Kevesebb iterációs lépés.
  • A sorozatgyártás hamarabbi elkezdése.

Fénymikroszkóp (LM)

Nagy felbontású és sebességű optikai profilométer a felület részletes elemzéséhez.

Fedezze fel a megoldást

Invertált optikai mikroszkóp anyagelemzéshez, valamint a felépítési mintázatok és keresztmetszetek részletes vizsgálatához.

Fedezze fel a megoldást

A digitális mikroszkóp segítségével a minta több irányból is megtekinthető, mindeközben pedig a sebesség és a használat egyszerűsége továbbra is kulcsfontosságú szempont marad.

Fedezze fel a megoldást

Röntgen-komputertomográfia (Röntgen CT)

Nagy felbontású számítógépes röntgentomográfia a szemcsék, felületek és struktúrák részletes elemzéséhez 70 nm-es voxelméretig.

Fedezze fel a megoldást

Nagy pontosságú számítógépes röntgentomográfia, amely lehetővé teszi a komplex belső és külső szerkezetekkel rendelkező részek méretellenőrzését és hibaelemzését.

Fedezze fel a megoldást

Nagy sebességű számítógépes röntgentomográfia, amely lehetővé teszi a tömegesen gyártott alkatrészek automatizált méretellenőrzésését és hibaellenőrzését.

Fedezze fel a megoldást

Koordináta mérőgép (CMM)

A kompakt üzemi koordináta-mérőgép lehetővé teszi a gyártás utáni folyamatok vizsgálatát, és megmutatja ezen folyamatoknak a kész alkatrészek méretbeli pontosságára gyakorolt hatásait.

Fedezze fel a megoldást

3D szkennelés

A 3D szkenner szenzor nagy mérési sebességet kínál, és gyorsan megmutatja a gyártás utáni folyamatok kész alkatrészek méretbeli pontosságára gyakorolt hatásait.

Fedezze fel a megoldást

Adatkezelés

A ZEISS PiWeb egy paraméterezhető informatikai megoldás a minőségi adatkezeléshez, amely segít az Ipar 4.0 információáramlásának megszervezésében.

Fedezze fel a megoldást


Szeretné tudni, hogy hogyan javíthatná az additív gyártási folyamatok termelékenységét?

Töltse le a kiadványt, és ismerje meg a rendszer működését